#JointheSimonMovement Blossom Books Bakopdracht Oreo ijs

Afgelopen maand kreeg ik een heel cool pakketje van Blossom Books met het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli, een fijn boek waarbij je voor de verandering eens niet leest over een typisch normaal YA-karakter. Voor het krijgen van dit boek moest ik natuurlijk wel iets terug doen, namelijk het maken van overheerlijke oreo ijs! In het boek zijn Simon en zijn geliefde Blue dol op oreo’s en hebben verschillende bloggers recepten gekregen met oreo als hoofdingrediënt. Ik moest dus oreo ijs gaan maken, dat deed ik natuurlijk met alle liefde! In het filmpje hieronder kan je zien hoe je oreo ijs moet maken (met natuurlijk een leuke extra op het einde).

 

Ingrediënten:

 • 150 ml slagroom (niet light!)
 • 100 ml gecondenseerde melk (blikje)
 • 10 oreo’s

Werkwijze:

 • Klopt de slagroom stijf (totdat je de kom ondersteboven kunt houden en er niets uitvalt. Pas wel op dat je niet te lang klopt, dan gaat het schiften).
 • Voeg de gecondenseerde melk toe en meng deze voorzichtig door de slagroom. Roer net zo lang totdat de gecondenseerde melk helemaal opgenomen is door de slagroom.
 • Verkruimel de oreokoekjes en meng ze door het ijs. Je kan zoveel oreokoekjes door het ijs mengen als je zelf wilt.
 • Doe het oreo ijs in een diepvriesbakje of schaal en ze het ijs minimaal zes uur in de diepvries.

 

Een erg makkelijk recept waar je niet heel lang over hoeft te doen! Het eindresultaat was erg lekker, maar wel wat romig. Een beetje spelen met verhoudingen zou dus zeker geen kwaad kunnen! De oreo’s maakten de smaak in ieder geval al stukke beter, het is smullen! Becky Albertalli komt volgende maand naar Nederland toe, dus probeer zeker voor die tijd het boek te lezen en af en toe eens een heerlijk oreorecept te proberen!

3 reacties

 1. Super leuk om jou eens te zien bakken haha ! Geweldig leuk gemaakt joost!

  1. Haha het is eens een keertje andersom 😉

 2. Die lijkt erg op het recept dat ik zelf ook al enkele keren heb gemaakt. Al maak ik wel een grotere hoeveelheid vermits ik enkel grotere blikken gecondenseerde melk kan vinden. Ik vind het uiteraard echt heel erg jammer dat ik daardoor meer ijs moet opeten. 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.