Kinderseries die ook bedoeld zijn voor ouder publiek

Kinderseries vind ik zelf af en toe nog behoorlijk gaaf om te zien. Het is alleen jammer dat er soms op bepaalde series wordt neergekeken, terwijl veel kinderseries bepaalde boodschappen bevatten en interessant kunnen zijn voor ouder publiek. Ik ken zelfs volwassenen die bepaalde series die in eerste instantie bedoeld lijken te zijn voor kinderen, toch aan het kijken zijn. Graag vertel ik over een paar series die je dus schaamteloos zou moeten kijken als je al aan het eind van je tienerjaren zit of zelfs als je volwassen bent.

 

Pokémon Origins

Was jij vroeger een echte Pokémonliefhebber, maar vind je de serie met Ash te kinderachtig? Probeer dan eens Pokémon Origins! Dit is een miniserie van anderhalf uur over Red, het karakter uit de game. Deze serie volgt dus de verhaallijn van de game en alles is allemaal iets ruiger dan de serie met Ash. Daarbij geeft het echt nostalgische gevoelens als je de eerste games hebt gespeeld. Ik vond deze serie echt fantastisch en ik heb hem al meerdere keren gezien, hij blijft tof!

Gravity Falls

Gravity Falls is een fantastische serie met een verschrikkelijk goed verhaal. Dit gaat over de tweeling Mabel en Dipper die bij hun oudoom een zomervakantie zitten in Gravity Falls, een bos met allemaal vreemde wezens en mysteries. Gaandeweg de serie krijg je door dat er een bepaalde onderlaag is, een bepaald mysterie dat opgelost moet worden. En voor de echte complottheoretici onder ons: er zijn allemaal geheime boodschappen verstopt in de afleveringen die hints geven voor komende afleveringen. Bepaalde afleveringen kunnen ook iets te spannend zijn voor kinderen, dus als ouder persoon kan je vast genieten van Gravity Falls.

The Legend of Korra

Was jij vroeger fan van The Legend of Aang: The Last Airbender? Dan moet je zijn opvolger Korra ook zeker een kans geven! Korra is de avatar na Aang en de wereld is best veranderd. Republic City is opgericht, een stad waar de vier naties samenkomen. Korra is een jonge vrouw met pit en ze gaat naar Republic City om luchtsturen te leren van Tenzin, de zoon van Aang. Er zijn vier seizoenen van Korra met telkens een sterke tegenstander en de wereld van de avatar wordt uitgebreider (zoals meer informatie over de geestenwereld en de eerste Avatar). Deze serie is zeker bedoeld voor ouder publiek, de oude fans van Aang kunnen dus met gemak Korra kijken! Het is wel heel anders dan de serie van Aang, maar dat vind ik ook wel weer wat moois hebben.

Steven Universe

Steven Universe is een serie die bij de eerste afleveringen nog vrij kinderlijk lijkt, maar zodra je de hele wereld rondom de Crystal Gems snapt, zie je hoe complex het is. Steven Universe is een jongen die deels mens, deels Gem is. Edelstenen kunnen namelijk lichamen hebben en dus leven als persoon, een bepaald magisch wezen. Er is een heel systeem rondom Gems gebouwd en er is een flink verleden voor elk personage. Daarbij geeft deze serie flink wat steun aan de LGBT-community, wat ook heel goed is om te zien. Je moet wel veel afleveringen kijken voordat je de ”volwassen” laag gaat merken, maar dan is het ook zeker het kijken waard.

Adventure Time

Adventure Time is zo bizar en zo debiel, dat je als ouder persoon vast ook kan genieten van deze serie. Het is heel onverwachts, heel random, maar daarom misschien wel leuk om te zien (samen met wat vrienden met wellicht een alcoholisch drankje om het extra hilarisch te maken). Maar zelfs onder alle gekkigheid, zit er ook een serieus laagje in de serie. Voor de wereld van Adventure Time was er namelijk een oorlog, dus er zit een wat duistere laag in de serie (die je wel pas ziet na een paar seizoenen, dus je moet er eerst lol mee hebben voordat de serieuze kant aan het licht komt).

Vele anime

Ja, Japanse series genaamd anime zijn vaak bedoeld voor ouder publiek. Zo zijn series als Fullmetal Alchemist Brotherhood, Death Note en Attack on Titan series die je zeker niet als kind moet kijken, aangezien het vrij spannend/bloederig/complex is. Vergis je daar dus zeker niet in! De meeste bekende anime is prima te zien voor oudere mensen en hoewel de series Japans zijn, kan je met je Westerse geest prima de series kijken.

 

Dit zijn dus wat series die je ook met je volwassen koppie prima kan zien. Diepere verhaallagen, wat ruigere actie, noem het maar op! Genoeg te zien dus qua tekenseries. Heb jij nog aanbevelingen voor mij of voor andere seriekijkers? Laat het hieronder weten in de reacties!

3 reacties

  1. Pokemon Origins wil ik ook graag nog eens zien.Voor nostalgie inderdaad. Ik hou echt van Gravity Falls. Ik weet niet welke animes je al hebt gezien. Ik kijk weinig recents, maar Get Backers, Hellsing en Raxephon en de nieuwe Evangelion filmps zijn wel echt aanraders.

    1. oeh, die ga ik eens opzoeken, thanks voor de tips! 🙂

  2. Adventure Time: Bizar en debiel. True.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.