Leer de personages uit Elfhame kennen!

De Elfhame-serie is een fascinerende trilogie waarbij het tweede deel laatst is verschenen. De Wrede Prins en De Gevallen Koning zijn zulke mooie boeken, daar moet je meer over weten! Ik wil je graag enthousiast maken over deze serie, dus deze week zet ik deze serie extra in het zonnetje. Eergisteren kon je wat lezen over Elfhame (het rijk waar het verhaal zich afspeelt), gisteren kwam mijn recensie van De Gevallen Koning online en vandaag vertel ik je over de personages in deze serie.

We beginnen met Jude, de hoofdpersoon in dit verhaal. Zij heeft haar ouders verloren door Madoc, een Faerie met veel macht in Elfhame die zijn kind (Judes halfzus) kwam opeisen. Jude en haar tweelingzus moesten noodgedwongen mee, en sinds die tijd haat ze Elfhame en alle Faerie die haar het leven zuur maken. Als mens kan zij wel liegen (dat kunnen de Faerie niet), wat een voordeel is tegen deze magische wezens. Ze is alleen minder sterk en moet de volle honderd procent geven om een Elfhame bewoner te zijn waar je rekening mee moet houden. Ze is een strateeg die ondanks vele tegenslagen volhoudt, zij is echt kickass! Haar persoonlijkheid is heel indrukwekkend, en de ideale persoon die het verhaal kan vertellen.

Cardan is een prins van Elfhame, hoewel hij niet het oudste kind is en geen ambities heeft om op de troon te regeren. Hij is een verwende prins die het erg moeilijk maakt voor Jude, want hij houdt ervan om haar te kleineren. Hij is sluw en heeft geen medelijden met anderen, maar misschien heeft hij wel een zwakke plek? Jude probeert deze in ieder geval vanaf haar jeugd te vinden, want ze haat Cardan tot op het bot.

Jude is dus noodgedwongen opgegroeid in Elfhame, maar dat deed ze niet alleen. Zo heeft ze een tweelingzus genaamd Taryn (de middelste op de boekenleggers op de foto hieronder), die iets minder moeite heeft met het feit dat ze in Elfhame zit. Jude daagt de Faerie graag uit, terwijl Taryn zich passief opstelt. Ze hoopt te trouwen met een Faerie zodat ze in het hof kan blijven. Daarnaast hebben we Vivienne, de halfzus van Jude en de dochter van Madoc. Ze haat haar vader omdat hij haar moeder en stiefvader heeft vermoord, en sindsdien is ze erg rebels. Ze gaat altijd tegen haar vader in en heeft een menselijke vriendin, dus ze reist vaak af naar de mensenwereld, waar ze zich veel meer thuisvoelt. Tot slot hebben we nog Eik, welke ook in het landhuis van Madoc woont.

Naast Cardan zijn er andere Faerie die ook hoge posities bekleden in het hof. Zo hebben we Nicasia, die uit de Onderwaterwereld komt. Zij is een echte pestkop en is goede vrienden met Cardan, waar ze ooit een relatie mee had. Daarnaast hebben we Locke, een charmante Faerie die een eigen landgoed heeft en altijd op zoek is naar drama. Hij houdt van mooie verhalen, welke hij ook graag maakt. Hij is erg manipulatief en is een goede vriend van Cardan, maar echt te vertrouwen is hij niet.

De personages van de Elfhame-serie zijn zo excentriek en weten je keer op keer te verrassen. Ga ze vooral beter leren kennen door de boeken te gaan lezen, want deze personages ga je zeker niet vergeten!

Welk personage uit de Elfhame-serie is jouw favoriet?

2 reacties

  1. Prachtig artikel, Joost. Zeker met die boekenleggers erbij!

    1. Dank je wel Merel! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.