Magnus Chase en de goden van Asgard, een dodelijk spannend verhaal!

Deze week besteed ik mijn blogjes aan een van mijn favoriete schrijvers, namelijk Rick Riordan. Deze man heeft al vele boeken geschreven die invloeden hebben van verschillende oude mythologieën. Deze keer bespreek ik Magnus Chase en de goden van Asgard, een verhaal met Noorse invloeden.

 

Magnus Chase heeft een traumatische ervaring meegemaakt twee jaar geleden en nu trekt hij als zwerver door de straten van Boston. Blitz en Hearth, twee andere zwervers, houden een oogje in het zeil als Magnus in gevaar komt. Op een dag komt Magnus zijn oom Randolph tegen die hem vertelt over de Noorse mythologie (Magnus blijkt de zoon te zijn van een Noorse god!) en een krachtig wapen. Magnus roept samen met zijn oom een krachtig zwaard op, maar dan worden ze aangevallen door een vuurgigant en dat is het einde van Magnus Chase. Of toch niet? Magnus wordt weer wakker, maar in een hele andere wereld waarbij hij de Negen Werelden moet trotseren zodat hij de ondergang van de goden kan voorkomen.

p1070888

Magnus Chase…. Chase… Komt die achternaam je niet bekend voor? Juist, Annabeth Chase (een belangrijk personage van Percy Jackson & De Olympiërs) is familie van Magnus! De overlapping tussen de Griekse en Noorse mythologie komt niet echt naar voren in dit boek, want de Noorse mythologie is zo cool en bijzonder dat Annabeth en andere helden even aan de kant staan en ruimte maken voor Magnus Chase! Magnus Chase is een nobele jongen die zichzelf op de tweede plek zet als hij anderen probeert te beschermen. Aangezien Magnus familie is van Annabeth, kan je veel grappig commentaar verwachten. Magnus Chase is echt een held waar je tegenop kijkt, hij is heel stoer en wijs en wordt al snel een van je beste vrienden!

De Noorse mythologie is heel interessant, maar in het begin misschien een beetje ingewikkeld. Wees niet bang, de Noorse termen (zoals de verschillende werelden) wordt steeds duidelijker en na het eerste deel ben je net zoals Magnus een expert als het om Noorse mythologie gaat! De Noorse goden zijn ontzettend leuk (Thor is gewoon mij als god!) en ik heb zo veel genoten tijdens het lezen van dit boek. Het is weer een gloednieuw en leuk verhaal, ik werd gewoon een nog grotere fan van Rick Riordan!

 

Noorse mythologie, spannende avonturen en een held die zelfs na de dood zal vechten tot het einde! Magnus Chase en de goden van Asgard is een redelijk nieuw verhaal van Riordan en in januari komt het tweede deel uit. Ik kan niet wachten!

Heb jij het verhaal van Magnus Chase al gelezen?

2 reacties

  • Mariam op november 7, 2016 om 12:20 pm
  • Reageer

  Wat een ontzettend leuke actie! Ik heb nog nooit een Rick Riordan boek gelezen, maar ze klinken allemaal super leuk.
  Dit boek trekt me het meeste aan en dat in januari het tweede deel al komt, is natuurlijk alleen nog maar leuker.
  Dan hoef ik niet al te lang wachten 🙂 🙂

 1. Ik zou ontzettend graan Magnus Chase en de goden van Asgard willen winnen omdat alles dat te maken heeft met deze goden ontzettend leuk en interessant vind en Magnus mij de leukste personage lijkt in alle boeken van Rick Riordan.
  Lijkt me echt een super spannend en tof boek.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.