Mijn 10 favoriete films die ik zag in 2019

Aan het eind van het jaar blik ik terug op de afgelopen tijd. Wat zijn mijn favoriete films, series en boeken? Ik begin met mijn tien favoriete films die ik in 2019 heb gezien. Ik keek er meer dan vijftig, dus dat is best een groot aantal! Bioscoopbezoekjes en Netflixavonden waren erg fijn, dus ik heb zeker een lijst van tien prachtige films die ik je zeker aanraad. Ze zijn in willekeurige volgorde, want het is haast onmogelijk om hierin een ranglijst van te maken!

Spiderman Into The Spiderverse

Deze Spidermanfilm kreeg vele prijzen, en terecht! De animatiestijl heeft echt wat weg van de comics, de actiescènes zijn ook erg vet en de personages zijn heel divers. De verschillende universa van Spiderman zijn echt geniaal bedacht, echt een fantastische film!

Avengers Endgame

Uiteraard moet ik het hebben over Endgame, want dit was een legendarische afsluiter van phase 3 van het Marvel-universum. Een grote aftershock waarin je goed ziet hoe alle personages reageerden op de afgelopen film, mooie karakterontwikkeling (zoals de Hulk en Thor) en emotionele scènes. Het laatste gevecht was echt een feest om te zien en ik kan niet wachten om meer Marvelfilms te gaan zien in 2020.

Frozen 2

Ik vond deze film verbazingwekkend goed. De eerste film vond ik zo overrated en niet bijzonder, maar in het vervolg gaan de makers goed in op de oorsprong van alle krachten van Elsa. Daarnaast heeft de film een echte upgrade gekregen op visueel gebied en het nieuwe land dat de personages bezoeken ziet er magisch en kleurrijk uit. Ook een film die niet voor de meest jongste kijkers bedoeld is, dat mag ik wel!

Jumanji: Welcome to the jungle

Hoewel het vervolg van deze film nu in de bioscoop is, heb ik deze helaas nog niet gezien. Wel heb ik genoten van de eerste film, vooral door alle hilarische acteurs die allemaal een tienerpersonage spelen. Jack Black is hierin mijn favoriet, die in de game een tuttenbel speelt. Ik heb me echt kapot gelachen tijdens deze film en zie graag het vervolg binnenkort!

It Chapter 2

It is een erg sterke horror en het tweede deel vond ik ook erg goed. De volwassen acteurs leken echt op hun kindervariant, personages werden uitgewerkt en er waren nog genoeg flashbacks naar het verleden. De film ging niet zo zeer om bloederigheid, maar vooral over het omgaan met je angsten en de vriendschap tussen alle personages.

Detective Pikachu

Eindelijk een Pokémonfilm in de echte wereld! Erg grappig (met dank aan Ryan Reynolds), maar ook een heel vermakelijk avontuur vol verschillende Pokémon. Enigszins wat voorspelbaar (maar dat komt ook doordat ik de game heb gespeeld), maar ik heb er zeker van genoten. Ik heb hem zelfs twee keer gezien in de bioscoop!

Joker

Ik ben ook weg van de Joker-film. Het is een film die niet zo zeer over joker op zich gaat, maar het is meer een film over een man met mentale problemen en de gevolgen die er kunnen zijn als zo’n persoon wordt verafschuwd door de samenleving. Ik voelde me constant onaangenaam door deze film, maar daar schuilt juist zo veel kracht in! Ik ben benieuwd of er meer van deze film gaan komen in het DC-universum, want dat zou een hele goede zet zijn.

Mirai

Een animefilm die ik afgelopen jaar zag is Mirai, een film die gaat over een jongetje die een zusje krijgt. Het zusje krijgt alleen veel aandacht, wat hij helemaal niet gewend is. In de tuin bij zijn huis maakt hij alleen de meest magische dingen mee, zoals het zien van zijn zusje wanneer ze een puber is! Hoewel de film af en toe wat vreemd is, vond ik dat de film vele mooie boodschappen geeft zoals je familie koesteren. Ook erg mooie beelden en een fijne animatiestijl, ik ben fan!

Five Feet Apart

Een boekverfilming waar ik erg van genoot is Five Feet Apart, waarin twee pubers met een longziekte niet bij elkaar mogen komen. Heel emotioneel, puur en met een hartverscheurend einde. Lees ook zeker het boek (Vijf stappen van jou) om nog meer te weten te komen over deze twee personages! Er zit namelijk een epiloog in die je zeker wil lezen…

Klaus

Ten slotte een kerstfilm op Netflix, namelijk Klaus. Een animatiefilm over een rijkeluiskind die in een akelig dorp in het noorden, ver van de bewoonde wereld, een postbezorger moet worden. Alle dorpsbewoners hebben constant ruzie met elkaar, maar de man bedenkt een plan, waarbij hij hulp nodig heeft van een speelgoedmaker in het bos… Een prachtig origineverhaal van de kerstman met een vleugje magie, aandoenlijke humor en fijne personages en zeer prettige tekenstijl. Geen zoetsappigheid, het was juist een perfecte kerstfilm voor jong en oud. Dus mocht je dit op tweede kerstdag lezen, weet je in ieder geval welke kerstfilm je nog kan gaan kijken…

Dit zijn mijn tien favoriete films van het afgelopen jaar. Deze week lees je nog over mijn favoriete series en boeken. Er kwamen in ieder geval genoeg mooie films uit het afgelopen jaar, ik ben benieuwd naar 2020!

Wat is jouw favoriete film van 2019?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.