Mijn avonturen in Pokémon Ultra Sun #1

Pokémon Ultra Sun is al een tijdje uit en ik ben de Alola-regio weer onveilig aan het maken. Vorig jaar vertelde ik mijn verhalen van Pokémon Sun, dus het leek me leuk om dit weer te vertellen. Ik heb net als de vorige keer de strategy guide van de game gekocht, dus aan de hand van alle kaarten en tips neem ik je mee op mijn tweede avontuur in Alola! Deze game schijnt veel uitgebreider te zijn dan zijn voorganger, dus ik ben erg benieuwd hoe het verhaal gaat worden.

We beginnen ons avontuur met een bericht van Professor Kukui. Het is mijn oom en wenst je veel succes met mijn verhuizing van Kanto naar Alola. Ik meld mijn geslacht, uiterlijk en naam en het avontuur kan beginnen! Na mijn gesprek met Kukui zie je nog een filmpje van Lillie die rent door de Eather Foundation, die maar liefst twee teams tegenkomt die op wat slechts uit zijn…

Het is drie maanden later en ik ben aangekomen met mijn moeder op Melemele Island. Ik ga het eiland verkennen en ik kom aan bij struiken, waar ik word aangevallen door een Yungoos. Gelukkig word ik geholpen door de drie starters, die de Yungoos wegjagen. Profesor Kukui komt eraan en meld dat ik één van de starters mag uitkiezen. Ik kies voor de waterstarter Popplio! Ik ga verder naar Iki Town, waar ik Hau ontmoet, een andere vrolijke trainer en de kleinzoon van de Kahuna van het eiland. Hij kiest voor Litten (de vuurstarter) en we houden een gevecht. Ik win! Samen vertrekken we naar Iki Town, waar het aardig rustig is. 

Ik besluit door te gaan naar de ruins, waar een bijzondere Pokémon genaamd Tapu Koko een tempel heeft. De hele reis leg ik niet af, want ik zie Lillie staan bij een brug. Haar vriend Cosmog wordt aangevallen door Spearows midden op de brug! Ik loop de brug op, verdedig mezelf tegen de Spearows en weet Cosmog te helpen. Hij gebruikt alleen de aanval waarbij de brug instort, help! Wonder boven wonder val ik niet naar beneden, maar brengt iets mij weer op de vaste grond. Het is Tapu Koko! Hij laat een Sparkling Stone achter, die ik opraap. 

Terug aangekomen in Iki Town leer ik de Kahuna kennen, meneer Hala! Ook vertelt Lillie dat zij de assistente is van de professor en dat ik de aanwezigheid van Cosmog (genaamd Nebbie) geheim moet houden. Hala neemt de Sparkling Stone in beslag en meldt dat ik morgen terug moet komen omdat hij dan wat speciaals van de steen heeft gemaakt. Ik krijg ook nog een Pokédex van de professor en ga dan naar huis, aangezien het al donker begint te worden. Even slapen en dan ga ik morgen weer het eiland verkennen!

 

Dit is het begin van Pokémon Ultra Sun. Tot nu toe minimale veranderingen ten opzichte van de vorige game. De volgende dag ga ik weer op pad en vang ik misschien nog wel wat Pokémon… Je ziet het de volgende keer!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.