Mijn avonturen in Pokémon Ultra Sun #9

We gaan weer door met de reis door Alola! De vorige keer was ik aangekomen bij Akala Island en nu vervolg ik mijn weg naar Paniola Town. Op naar mijn eerste challenge!

In Paniola Town aangekomen kwam ik Hau weer tegen, waarmee ik een gevecht had. Ik won met gemak en ging verder het dorp verkennen. Team Skull zorgde voor problemen in de stad, dus daar vocht ik ook nog mee. Daarbij had ik ook genoeg Totem stickers verzameld, dus ik ging terug naar de professor en ontving een Totem Gumshoos! Deze is dus extra sterk en kan een extra Pokémon oproepen, wat erg handig kan zijn in een gevecht. 

Paniola Ranch is in het noorden van Paniola Town, wat lijkt op een boerderij. Mallow (een meisje die ook een goede trainer is) gaf mij een Stoutland waar ik op kan rijden. Stoutland kan hidden items vinden door te ruiken, erg handig! Verder ving ik een Mareep, evolueerde mijn Rockruff in de speciale vorm van Lycanroc (die ik had gekregen in een event en alleen in de speciale vorm kan veranderen tussen 17.00-18.00), ving ik verder nog een Miltank en een Tauros.

Ik had ook nog een ei gekregen en daar kwam een Eevee uit! Verder kreeg ik nog een Fire Stone, die ik gebruikte om mijn Growlithe te laten evolueren in een Arcanine. Dit deed ik allemaal bij de Day Care, die ik goed ga gebruiken als ik eenmaal een Ditto heb zodat ik meerdere eieren kan krijgen van Eevee. 

In route 5 ontmoette ik Gladion, een mysterieuze en wat boze trainer met een Type:Null. Hij wil graag sterker worden, maar de reden is onduidelijk. Na een gevecht met Gladion verkende ik de route nog een beetje en ving ik een Fomantis en evolueerde mijn Alolan Rattata in een Alolan Raticate.

In Brooklet Hill kwam ik Lana tegen, een van de challengers. Ik kreeg van haar een Lapras die ik kan gebruiken om te zwemmen. Ik zou de challenge gaan doen! Tijdens de challenge evolueerde mijn Spearow in een Fearow en mijn Flabéé in een Floette. In de challenge zwom mijn Lapras telkens naar plekken waar veel luchtbellen uitkwamen, waarbij ik telkens met een Wishiwashi vocht. Uiteindelijk kwam ik steeds verder in deze plek, om vervolgens met een Totem Araquinid te vechten. Deze was veel sterker dan verwacht, maar gelukkig wist ik de Pokémon te verslaan! Ik kreeg een Waterium Z van Lana en daarbij een Fishing Rod, waardoor ik kon gaan vissen. Ik kan zwemmen en vissen, dus weer nieuwe Pokémon verzamelen! 

Tijd om weer even een bezoekje te brengen aan het eerste eiland, aangezien ik nu daar nieuwe Pokémon kan vangen. Uiteraard ga ik daar heen via een Mantine, lekker surfen! Tijdens de volgende avonturen kom je te weten welke nieuwe Pokémon ik daar ving en ga ik weer verder met het verkennen van Akala Island. Die Pokédex wordt nu veel meer gevuld!

Richt jij je vooral op het vechten, of meer op het verzamelen tijdens het spelen van Pokémon?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.