Mijn doelen voor 2021 Halfjaarlijkse update

In 2021 kon ik weer starten met nieuwe jaarlijkse doelen. Ik had op verschillende gebieden doelen bedacht, en nu we een half jaar verder zijn vertel ik graag hoe het er nu voor staat. Er is op persoonlijk gebied genoeg gebeurd en een aantal doelen kan ik al gaan afstrepen. Wil je mijn blog lezen over al mijn doelen? Die kan je hier lezen!

Persoonlijke doelen

Ten eerste wilde ik graag verhuizen met mijn vriendin naar een leuk appartement. De oplevering duurde alleen even, maar nu wonen we al drie maanden met elkaar! Het is groter dan we hadden verwacht, we hebben een mooie wand met boekenkasten en we voelen ons er helemaal thuis. Binnenkort komen er nog wat extra meubels aan om alles nog mooier te maken. Zo hebben we nog wat lange kasten nodig als voorraadkast en hebben we in de badkamer nog een paar kastjes nodig om onze spullen in op te bergen. De laatste puntjes op de i moeten dus nog gezet worden, maar daarna kan ik eindelijk foto’s laten zien van ons nerdy plekje!

Qua werk wilde ik graag een nieuwe opdracht voor detacheringswerk en wilde ik allemaal trainingen volgen. Momenteel is mijn bureau hard op zoek naar een nieuwe opdracht voor mij en ben ik mijn opvolger al aan het inwerken. Ik mag nog zo lang als ik wil blijven bij mijn huidige opdracht, maar ik ben wel toe aan iets nieuws. Verder doe ik twee verschillende trainingen: ik doe mee aan een opleidingsprogramma met andere starters voor finance & control, en daarnaast doe ik mee met een Excel-cursus. Ik ben druk bezig met mezelf ontwikkelen en heb het erg naar mijn zin tijdens het werken!

Ik hoopte graag een vakantie te plannen in 2021, en gelukkig is dit al gebeurd. Mijn fangirl en ik hebben laatst een vakantie gehad door Nederland, en als het lukt zijn we van plan om later in het jaar nog andere steden te bezoeken buiten Nederland. Even afwachten hoe dat gaat met de maatregelen, maar dan maken we er ook wat moois van!

Verder wilden we dagjes uit plannen, het liefst vijf dit jaar. Ik heb dit niet compleet bijgehouden, maar de afgelopen weken hebben we genoeg dagen gehad dat we de deur uit gingen en leuke dingen gingen doen, zowel in de stad als daarbuiten. Ook dit is wat mij betreft gehaald, maar ik vermoed zo dat we nog genoeg andere uitjes gaan inplannen dit jaar.

In 2021 kreeg ik ook wat mails van uitgeverijen over mijn verhaal. Hierbij ben ik tot de conclusie gekomen dat ik nog flink wat ga herschrijven, maar dat staat voor nu nog even op een laag pitje. Ik moet nadenken welke kant ik exact op wil, maar ik denk dat het verhaal er daardoor nog beter van gaat worden.

Verder heb ik geen doelen ingesteld voor het leren van Japans, maar ik kom wel vooruit. Het is lastig om het te plannen tussen het werken en het bloggen door, maar ik wil het steeds meer gaan oppakken.

Bloggen

Dit zijn de doelen voor het bloggen, met een update erbij:

  • Dagelijks een blog online zetten. Dit lukt nog steeds, met goed plannen en genoeg fandoms waar ik enthousiast over ben kom ik een heel eind!
  • Een YA-podcast starten! Yes, dit is ook gelukt! Hold My Book is een YA-boekenpodcast waarin we YA-nieuwtjes bespreken en verschillende thema’s behandelen. We hebben nu een lichte zomerstop, maar zijn snel weer terug met een boel afleveringen.
  • Meer boeken lezen dan krijgen. Tot nu toe is de stand dat ik vier boeken meer heb gelezen dan gekregen. Geen enorm aantal, maar dat probeer ik nog op te gaan hogen!
  • Andere blogs blijven lezen. Dit schiet er de laatste tijd een beetje in door de drukte, maar als ik tijd heb spit ik altijd wat blogs af. Nu hopen dat ik iets vaker de tijd kan nemen om te reageren, want reacties krijgen op je blog is het leukste van het hele bloggen!
  • Qua challenges wil ik 75 boeken lezen voor mijn Reading Challenge, 75 series kijken voor mijn Serie Challenge en 75 film kijken voor mijn Movie Challenge. Geen idee of dit lukt, maar ik ga mijn best doen! Tot nu toe las ik 49 boeken, keek ik 49 series en keek ik naar 25 films. Ik moet films even inhalen, maar verder lig ik goed op schema!
  • 5 tekeningen maken. Ik heb tekenen een beetje links laten liggen, maar ik hoop het weer wat op te pakken! Zo ga ik meedoen aan de Sakura Koi challenge, waarin je elke maand met hun producten in een thema (vooral geïnspireerd op Japan) wat kan maken. Dit is een mooie stok achter de deur, want nu ga ik er weer lekker mee aan de slag!
  • 10 ongelezen boeken uit mijn eigen boekenkast lezen. Ik heb tot nu toe drie boeken gelezen die begin dit jaar ongelezen in mijn kast stonden. Hier moet dus meer op gelet worden!
  • 10 Engelse boeken lezen. Hiervan las ik er al 5, dus ik zit prima op schema!

Gezondheid

Qua gezondheid had ik ten eerste het voornemen om minimaal eens in de week vegetarisch te eten. Dit lukt al steeds vaker, vleesvervangers gebruiken is zo moeilijk nog niet! Daarnaast wilde ik tweemaal in de maand wat nieuws koken, maar dat is een beetje erbij in geschoten. Dat moet ik vooral oppakken, zodat ik niet eentonig ga eten.

Ik wilde geen toenemende pijn krijgen bij mijn knieën en zou het sporten weer willen oppakken. De pijn is gelukkig minimaal en zolang ik het niet te gek maak, komt het niet terug. Verder ben ik dagelijks bezig met oefeningen, ik hoop gaandeweg het jaar het steeds langer vol te houden. Hier zit zeker vooruitgang in!

Het was ook de bedoeling om dagelijks gemiddeld 6000 stappen te lopen. Volgens mijn iphone is het gemiddelde van dit jaar 4871 stappen, dus ik zit hier nog onder. Ook wilde ik mijn mobielverbruik verminderen. Dit lukt een beetje, vooral op dagen dat ik hard aan het werk ben.

Dit is de update van mijn doelen voor 2021. Heb jij nog mooie doelen voor 2021 opgesteld, en heb je daarvan er al een paar gehaald? Laat het mij vooral weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.