Mijn doelen voor 2021

Het jaar 2021 is begonnen, een jaar waarin ik hopelijk weer veel mooie dingen kan ervaren en meemaken. Vorig jaar maakte ik een lijst met goede voornemens en doelen, wat ik ook dit jaar wil gaan doen. Dit werkte zo motiverend, dat wil ik volhouden! Ik heb mijn doelen in drie categorieën ingedeeld: persoonlijk, blog en gezondheid. Het is een flinke lijst, maar ik heb er vertrouwen in dat ik veel doelen kan bereiken dit jaar! Voel je trouwens niet verplicht om ook zulke lijsten te maken. Het moet geen druk voor jezelf opleveren en vergelijk je niet met anderen. Zet je mentale gezondheid voorop en zie je doelen niet als een teken van succes, dat ik doelen maak betekent niet dat jij dat ook zou moeten doen. Het maakt mij in ieder geval erg gemotiveerd om bezig te blijven, maar als bepaalde doelen niet lukken, is dat geen ramp. Zolang ik maar geniet van het leven, bepaalde doelen behalen is dan alleen maar mooi meegenomen!

Persoonlijk

Ik wilde in 2020 eigenlijk al verhuizen naar een appartement met mijn vriendin, en uiteindelijk kregen we ook een prachtig appartement toegewezen bij een nieuwbouwproject. We hebben veel geluk, want de locatie en de grootte van het appartement heeft relatief gezien een goedkope prijs (alsnog erg duur aangezien het in Rotterdam is, maar een beter aanbod is er niet). De ligging is perfect en we hebben zelfs een tweede slaapkamer, ideaal! De oplevering van het appartement is wat uitgesteld naar begin 2021, dus dit jaar gaan we verhuizen en hopen we er een mooi plekje van te maken!

Voor mijn werk heb ik ook doelen opgesteld. Zo is mijn huidige opdracht klaar eind februari en ik hoop een leuke en uitdagende volgende opdracht te krijgen. Mijn huidige opdracht is leerzaam, maar nieuwe ervaringen opdoen bij een ander bedrijf lijkt me ook interessant! Vanaf maart gaan we waarschijnlijk ook beginnen met trainingen op het gebied van finance & control, voor zowel hard skills als soft skills. Deze hoop ik ook af te ronden in 2021, maar dat ligt puur aan de omstandigheden.

Hoewel het niet duidelijk is hoe het de komende maanden gaat lopen, heb ik wel als doel opgesteld om een leuke vakantie of trip te plannen. Al is het maar een weekendje in een stad, ik vind het best! Ook hoop ik vijf dagjes uit te plannen. Dit hoeft ook niet spectaculair te zijn, een museumbezoek of een dag shoppen is voor mij al genoeg. En mocht het vaccin snel komen en het virus langzaam verdwijnen, kan ik altijd kijken naar grotere mogelijkheden.

Tot slot hoop ik meer te horen over mijn verhaal. Ik heb mijn manuscript een tijd geleden opgestuurd naar uitgeverijen, ik hoop van deze uitgeverijen antwoord te krijgen! Uiteraard hoop ik dat een uitgeverij mijn verhaal wil omzetten tot een boek, maar als dat niet zo is, is dat alleen maar motivatie om het te verbeteren. Van een uitgeverij heb ik een antwoord, van de rest nog niet. In 2021 hoop ik er meer duidelijkheid mee te krijgen, zodat ik verdere schrijfplannen kan gaan maken.

Ik was nog aan het twijfelen over een doel voor het leren van Japans, maar uiteindelijk heb ik dit niet gedaan. Ik leer Japans voor de lol en het lijkt me zeker leuk om het wat te kunnen spreken als mijn fangirl en ik weer naar Japan toe gaan, maar ik wil er geen druk op leggen. Ik wil het in ieder geval bijhouden en het zou tof zijn om de beginnende taaltest te halen, maar dit is geen vereiste.

Bloggen

Voor mijn blog heb ik ook meerdere doelen bedacht, waaronder deze:

 • Dagelijks een blog online zetten. Dit houd ik al meer dan vijf jaar vol, wie weet kan ik dat volhouden dit jaar. Het kan zijn dat ik door werk niet meer de tijd ervoor heb om dagelijks wat online te zetten, maar ik hoop dat het wel blijft lukken.
 • Een YA-podcast starten! Hier is al veel vooruitgang in, want de eerste aflevering van Hold My Book staat inmiddels online!
 • Meer boeken lezen dan krijgen. Vorig jaar wist ik ook meer boeken te lezen dan binnen te krijgen, dus ook dit jaar wil ik mijn ongelezen boekenlijst te verkleinen.
 • Andere blogs blijven lezen. Ik wil graag mijn collega-bloggers blijven steunen, dus ik probeer de tijd vrij te maken om andere blogs te lezen.
 • Qua challenges wil ik 75 boeken lezen voor mijn Reading Challenge, 75 series kijken voor mijn Serie Challenge en 75 film kijken voor mijn Movie Challenge. Geen idee of dit lukt, maar ik ga mijn best doen!
 • 5 tekeningen maken. Ik heb tekenen een beetje links laten liggen, maar ik hoop het weer wat op te pakken!
 • 10 ongelezen boeken uit mijn eigen boekenkast lezen. Dit moet te doen zijn, want er zijn een aantal boeken die ik graag wil verslinden.
 • 10 Engelse boeken lezen. Een paar van de ongelezen boeken zijn Engels, dus dit moet ook lukken!

Gezondheid

Goede voornemens qua mijn gezondheid mogen er ook zijn. Ik wil het liefst één keer in de week volledig vegetarisch te eten en ik hoop twee keer per maand een nieuw recept uit te proberen. Ik wil iets meer variatie in de gerechten die ik maak, vooral wat Aziatische gerechten wil ik gaan maken!

Qua gezondheid hoop ik geen pijn in mijn knie meer te krijgen. Ik heb er nauwelijks last van nu, dat mag van mij zo door blijven gaan. Daarbij wil ik kijken of ik het sporten langzaam kan oppakken. Mijn knieën kunnen wel snel pijn doen bij inspanning, maar ik wil manieren zoeken om te bewegen en geen pijn te hebben. Misschien weer gaan zwemmen, of juist paar keer in de week thuis fitnessen? Ik denk dat hierin wel mogelijk is.

Ik hoop ook gemiddeld 6000 stappen per dag te zetten. In 2020 zat ik daar net onder, terwijl ik juist erg mijn best doe om dagelijks een wandeling te doen. Wie weet lukt dit aantal me wel in 2021! Daarbij hoop ik ook iets minder vaak op mijn mobiel te zitten. Je raakt zo veel tijd kwijt door nutteloos scrollen op je mobiel, dat kan ik ook besteden aan leuke dingen zoals lezen, bloggen, series/films kijken en meer! Ik weet nog niet of ik dit wekelijks ga bijhouden, maar het is wel de bedoeling dat ik mijn mobielgebruik verminder.

Dit zijn mijn doelen voor 2021. Een flinke lijst, maar ik denk dat dit me gaat lukken. Ik ben enthousiast wat betreft mijn blog en mijn fandoms en als ik eenmaal ben verhuisd in een mooi appartement, heb ik ook meer de ruimte om dingen zoals sporten te doen. We gaan er tegenaan dit jaar! Heb jij nog bepaalde doelen of goede voornemens voor jezelf gemaakt, en ga je het ook bijhouden? Laat het me weten!

2 reacties

 1. Mooie doelen.. hoop dat het je gaat lukken.

  1. Dank je wel Amanda! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.