Mijn Doelen voor 2022

Elk jaar schrijf ik voor mijzelf een aantal doelen/goede voornemens op. Ik hou ervan om lijstjes te maken en bij te houden, en voor dit jaar heb ik weer een aantal doelen voor ogen die ik graag wil behalen. Ik heb op persoonlijk vlak, op bloggebied en op het gebied van gezondheid een aantal punten opgesteld, en die neem ik graag met je door!

Persoonlijke doelen

Dit zijn de doelen die ik op persoonlijk vlak wil behalen:

 • Een nieuwe uitdagende opdracht voor werk krijgen. Ik werk zelf in de detachering, en ik zit momenteel bij mijn tweede opdracht. Veel nieuwe indrukken en ervaringen die ik er nu opdoe, maar ik denk dat ik na ongeveer een jaar wel toe ben aan ene nieuwe opdracht. Ik hoop dus een mooie derde opdracht binnen te halen, zodat ik nog meer ervaring kan opdoen!
 • Twee trainingen afronden. Naast het werken volg ik ook trainingen voor mijn werk. In 2022 staat een tweede opleidingsprogramma gepland, en daarbij ook een training rondom lean management. Deze wil ik allebei behalen, aangezien het hele waardevolle trainingen zijn voor de toekomst.
 • Een leuke vakantie hebben in het buitenland. Afgelopen jaar heb ik een leuke vakantie gehad in Parijs en Brussel, en in 2022 wil ik weer een leuke vakantie plannen in het buitenland. Zo zitten we te denken aan een reis naar Griekenland, maar een plek dichterbij zoals Berlijn, Praag of Londen lijkt ons ook wat. Binnenkort gaan we ons iets meer verdiepen in potentiële bestemmingen, wat ik wil graag weer een mooi reisje maken!
 • Vijf dagjes uit plannen. Hoewel ik vermoed dat dit wel gaat lukken, zet ik het aantal wat laag mochten we langer last gaan hebben van lockdowns. Een dagje naar een pretpark, shoppen in een stad of wat anders, in 2022 wil ik af en toe een leuk uitje hebben!
 • Mijn blog bijhouden. Dit is redelijk bloggerelateerd, maar mijn blog is zo’n groot deel van mijn leven geworden dat ik hem hierbij benoem. Ik hoop eind 2022 nog steeds te kunnen bloggen, want ik wil nog vele jaren mijn enthousiasme rondom boeken, series, films, games en meer verspreiden!

Bloggerelateerde doelen

Voor mijn blog heb ik de komende doelen opgesteld:

 • Dagelijks een blog online zetten. Al meer dan zes jaar komt er op mijn blog dagelijks iets online, dus die trend wil ik gewoon volhouden het aankomende jaar! Geen idee of ik op een bepaald moment het zo druk ga hebben dat ik iets minder kan bloggen, maar daar ga ik niet vanuit.
 • Hold My Book voortzetten. In 2022 wil ik nog steeds de podcast voortzetten met mijn fangirl, want we hebben zo veel lol met het maken van de podcast! We hebben nog veel plannen voor toekomstige afleveringen, dus we hebben genoeg te bespreken!
 • Meer boeken lezen dan krijgen. Ook dit jaar probeer ik weer mijn To Be Read stapel te verkleinen, dus ik probeer meer boeken te lezen dan te krijgen. Zo kan ik hopelijk wat ongelezen boeken wegwerken, en dan daarnaast nog nieuwe boeken in huis halen!
 • 100 boeken lezen. De afgelopen jaren kon ik rond de 100 boeken lezen, dus dat hoop ik in 2022 weer te gaan doen. Ik heb genoeg manga om te lezen, dus ik denk dat ik daardoor ook makkelijk dit aantal ga halen.
 • 75 verschillende series kijken. Naast boeken komen series ook aan bod op mijn blog, dus ik wil 75 verschillende series gaan kijken. Dit was mij afgelopen jaren ook gelukt, dus dit zet ik door!
 • 50 films kijken. Mijn Movie Challenge van 2021 was net iets te hoog (75 films), dus in 2022 zet ik dit aantal iets lager, in de hoop dat ik mijn movie challenge wel haal. Ik pak namelijk iets sneller een serie erbij dan een film, maar ik denk dat een film per week wel zou moeten lukken.
 • 10 ongelezen boeken uit de boekenkast lezen. Ik wil ook een paar oude pareltjes uit mijn boekenkast verslinden, aangezien sommige boeken al een lange tijd in mijn boekenkasten staan. Daar moet verandering in komen, dus ik hoop er tien in ieder geval te pakken!
 • 10 Engelse boeken lezen. Ik lees voornamelijk in het Nederlands, maar af en toe een Engels boek erbij pakken kan geen kwaad. Ik heb nog genoeg mooie Engelse boeken klaar staan om te lezen, dus dat wil ik in 2022 gaan gaan doen!

Doelen rondom gezondheid

Tot slot heb ik nog een paar doelen rondom mijn gezondheid:

 • 1 keer per week vegetarisch eten. Het afgelopen jaar probeerde ik mij iets meer te richten op vegetarisch eten. In sommige maanden ging dit vrij goed, maar af en toe vergeet ik het om het vlees te laten liggen. Ik ga mijn best doen om eens in de week vegetarisch te eten, want dat is ook nog steeds erg lekker!
 • 2 keer per maand een nieuw recept uitproberen. Mijn fangirl en ik hebben verschillende kookboeken, waaronder een paar geeky kookboeken. Ik wil in 2022 een paar recepten ervan proberen, dus dat wordt smullen! Wie weet dat ik nog op Instagram stories ga maken van geeky kooksessies, zodat jij ook mee kan genieten van de gerechten.
 • Geen pijn in mijn knie krijgen. Mocht je mij wat langer volgen, weet je wellicht dat ik een jaar geleden veel last had van mijn knie. De pijn is nu gelukkig aan de lage kant, maar ik hoop dat het in 2022 steeds minder wordt. Af en toe oefeningen doen, vaak wandelen en zo hoop ik beetje bij beetje aan te sterken!
 • Het sporten en/of zwemmen oppakken. Ik wil weer wat vaker gaan sporten! De afgelopen maanden heb ik iets minder gesport, en dat merk ik wel. Sneller uitgeput en ik slaap niet al te fantastisch, maar in de tijd dat ik dagelijks wat oefeningen deed sliep ik veel beter en voelde ik mij stukke fitter. Dat hoop ik weer te zijn in 2022, en met een beetje geluk kan ik weer wat bezoeken brengen aan het zwembad.
 • Gemiddeld minimaal 6000 stappen lopen per dag. In 2021 had ik gemiddeld 5100 stappen gelopen per dag, maar ik denk dat dit aantal wel hoger kan. Het was al meer dan in 2020, maar ik denk dat het wel hoger kan! Ik hoop in de lunchpauze te wandelen, maar ook vlak erna. Dan zal ik de 6000 stappen wel kunnen halen!
 • Mobielverbruik verminderen. Ik hoop ook dit jaar mijn mobielverbruik te verminderen, want nutteloos scrollen op Instagram of Facebook is zonde van mijn tijd.

Dit zijn de doelen die ik wil gaan bijhouden het aankomende jaar. Ik heb een hele map met alle doelen en planningen, zo hoop ik alles bij te kunnen houden! Doe jij zelf aan goede voornemens of bepaalde jaarlijkse doelen, en hoe houd je dat bij? Laat het mij weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.