Mijn favoriete podcasts #1

De afgelopen maanden heb ik me meer en meer verdiept in podcasts, een fantastische manier om je tijd te vermaken. Tijdens een wandeling een podcast opzetten, of juist tijdens het koken of wanneer ik rustig aan het bloggen ben, het is heerlijk om dan te luisteren naar een gesprek over interessante, complexe of grappige onderwerpen. Ik luister verschillende podcasts, maar de meesten hebben wel een geeky randje. Graag vertel ik mijn podcast-aanraders, en hoor ik graag of jij nog podcasts hebt die je met veel plezier luistert! Ik luister er zo veel, dat ik heb besloten om eens in de maand een paar aanraders te geven.

De eerste categorie die ik benoem zijn podcasts die over vele verschillende fandoms praten. Zo heb je Geeky Dingen, een podcast, je raadt het al, over geeky dingen. Elke aflevering heeft wel een onderwerp zoals een serie of een franchise van een film. Back to the Future, Star Wars, of juist een aflevering over allemaal soorten vampiers? Linda Duits, Sidney Smeets en Thom Aalmoes schuiven vaak aan tafel met een gast die een expert is op het gebied van het thema van de aflevering en ze gaan diep op de stof in. Ik luister vaak oude afleveringen terug, want er valt een hoop van te leren! Zo luisterde ik de podcast over Studio Ghibli, waardoor ik nu veel meer de achtergrond van deze animefilms begrijp, en dat terwijl ik ze allemaal heb gezien en naar Japan ben geweest. Geeky Dingen laat je met andere ogen naar populaire franchises kijken, waardoor dit echt een van mijn favoriete podcasts ooit is. Hun meest recente podcast gaat over Tenet, zodat jij uiteindelijk een beetje meer deze film kan begrijpen.

Een podcast die vaak al het geeky nieuws van de afgelopen week bespreekt is Chez Geeque, die wordt gehost door Melvin (van de t-shirt shop Dirtees) en Gerto van Dutch Nerd Club. Zowel films, series, deels ook boeken, games, documentaires, conventies en zelfs oud speelgoed wordt besproken, dus zeker een mooie podcast om het actuele fandomnieuws bij te houden.

Twee geeky podcasts die nu even op stil liggen, maar misschien wel weer verder gaan, zijn Next Level Heroes (die eerst alles op video deed, waarbij je echt al het geeky nieuws te horen kreeg met bijbehorende theorieën/verwachtingen over de toekomst) en Neerlands Nerds (twee gasten die praten over series, films en veel over games). Vooral de eerste mis ik wel, want ze maakten vroeger hele toffe afleveringen en ik denk dat ze het als podcast ook heel goed kunnen doen. Neerlands Nerds heeft pas wel een aflevering uit gebracht, dus daar horen we waarschijnlijk snel meer van!

Tot slot een podcast die nieuw leven ingeblazen heeft gekregen, namelijk de Vierkante Ogen Show! Zij waren twee jaar geleden voor het laatst actief, maar gaan nu verder en zullen het eerste en tweede seizoen van Undercover bespreken. Ik heb deze serie niet gezien, maar zou het bijna gaan doen puur zodat ik mee kan luisteren. Vroeger bespraken ze meerdere series, dus ik hoop ook dat dat terug gaat komen.

Nu door naar wat podcasts die een specifieke franchise bespreken. Zo luister ik naar twee podcasts over Wie is de mol, momenteel is er een jubileumeditie gaande. Er is een officiële podcast waarin je hoort wat er allemaal achter de schermen gebeurde (zoals het vinden van locaties voor de opdrachten en grappige situaties bij de cast en de kandidaten), wat erg leuk is om te horen. Daarnaast volg ik een podcast die de afleveringen bespreekt en echt op zoek gaat naar de identiteit van de mol, namelijk Trust Nobody.

Van de makers van De Vierkante Ogen Show is ook een podcast opgezet over Game of Thrones, die ik tijdens het zevende seizoen fanatiek luisterde. Een Fris en Vurig Liedje bespreekt de boeken en de serie voor elke aflevering, maar nu doen ze af en toe een aflevering over een specifiek personage, zoals Daenerys. De serie is dan voorbij, maar de podcast maakt af en toe een nieuwe aflevering!

Er zijn nog zat andere podcasts die ik luister, maar een paar daarvan zal ik de volgende keer bespreken. Heb jij op basis van deze podcasts nog aanraders voor mij? Laat het me weten, want ondanks dat mijn podcast-lijst gigantisch is, ontdekt ik graag meer!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.