Mijn favoriete podcasts #3

Elke maand belicht ik wat podcasts die ik graag luister. Wekelijks komen er voor mij genoeg toffe podcasts online die ik luister, wat erg fijn is om bijvoorbeeld onderweg te luisteren. Dit keer de derde blog over podcasts, en ik heb weer een divers lijstje uitgekozen.

MovieInsiders is een van mijn favoriete filmpodcasts, want ze gaan uitgebreid in over verschillende films, weten deze goed te bespreken en daarnaast maken ze nog lijstjes en hebben ze andere rubrieken. De wat ”simpele” films bespreken ze niet, maar ze focussen zich op sterke en ietwat ingewikkelde films.

Mocht je even lachen om hele korte opnames, is Mand geweldig (bekend van Maxim Hartman). Korte podcasts van maximaal één minuut, ik ga elke keer stuk om wat er wordt verzonnen!

MuggleCast is een podcast die al begon voordat het laatste deel van Harry Potter uit kwam, dus bij het begin discussiëren de sprekers nog over potentiële ontknopingen van de serie. Nu bespreken ze elke week een hoofdstuk van een van de boeken in chronologische volgorde, deel 6 is aan de beurt. Daarnaast bespreken ze al het nieuws rondom het universum.

Dan een podcast die zich richt op anime, namelijk Instant Ramen Anime Podcast. Nu skip ik altijd het eerste half uur omdat de twee heren het eerst altijd hebben over hun eigen levens voordat ze bij de anime komen, maar die besprekingen vind ik zelf wel leuk om te luisteren, omdat ik altijd weer tips krijg om nieuwe anime te kijken.

Nu is Drag Race Holland al voorbij, maar mocht je weer even de afleveringen herbeleven kan je Pruikentijd luisteren, de Nederlandse podcast over drag queens. Veel interviews met afvallers, besprekingen van de afleveringen met een andere drag queen en meer, ik kan er in ieder geval goed om lachen! De hosts bespreken ook vaak de afleveringen met een drag queen, waaroor je veel inside information krijgt.

Mocht je even het gevoel hebben om te studeren op het gebied van media, kan ik je Onder Mediadoctoren aanraden. Veel podcasts over media en theorieën hierover, met onder andere Linda van de podcast Geeky Dingen.

Lekker Spreken zijn twee streamers/youtubers die gamen (van de makers van Kud), hun kanaal volg ik al jaren. Af en toe bespreken ze ook aankomende games of de games van het afgelopen jaar. Als je hun kanaal niet kent is het waarschijnlijk niet zo grappig, maar de onzin die deze twee lullen vind ik zelf altijd hilarisch.

Tokyo Lens Podcast is de laatste die ik wil benoemen, een podcast over Japan. Deels over reizen, maar ook veel over wonen in Japan en hoe anderen in Japan zijn gaan wonen. TokyoLens heeft ook een eigen YouTubekanaal en zijn verhaal vind ik altijd heel rustgevend om te luisteren.

Dit zijn weer een paar van de podcasts die ik graag luister. De volgende keer noem ik de overige podcasts die ik volg, want ik ben nog niet klaar met mijn lijst!

Heb jij nog favoriete podcasts die ik leuk zou vinden? Laat het me weten!

2 reacties

  1. Wow, we luisteren echt beiden naar een totaal andere soort podcasts. Ik luister voornamelijk naar podcasts over business, marketing en die zijdelings over boeken praten.

    1. Dat klinkt ook goed! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.