Mijn favoriete podcasts #4

Podcasts zijn de afgelopen jaar zeer populair geworden bij mij. Ik vind het heerlijk om te luisteren over geeky onderwerpen en kan vaak lachen om bepaalde podcasts. Het is ideaal om tijdens het wandelen een podcast te luisteren en wekelijks heb ik er genoeg om te beluisteren. Ik heb al drie keer verteld over de podcasts die ik erg leuk vind, nu heb ik voor de laatste keer weer wat aanraders opgesteld.

Een voor mij vrij nieuwe podcast is Geek Synergy Podcast, waarin drie echte geeks elke keer weer veel verschillende onderwerpen bespreken. Ze houden van games, series, anime, films en meer, dus elke keer luister je weer over genoeg fandoms. Ik zou wel iets meer structuur willen zien in de podcast, maar het is wel een heerlijke podcast om op de achtergrond te luisteren.

Wil je meer weten over films? Dan heb ik nog wat tips voor je. Zo heb je Filmerds, die maandelijks een podcast maken over nieuwe films, maar ook oude films komen voorbij. Ook vind ik Cineville een zeer prettige podcast, omdat zij vaak films bespreken die je niet zo snel in de media voorbij ziet komen. Ik begon met hun podcast over Parasite (geniale Oscarwinnaar) en sindsdien vind ik het erg leuk om meer te leren over bijzondere films.

De anime/Japanliefhebbers kunnen luisteren naar Trash Taste Podcast, waarin drie bekende AniTubers praten over anime, Japan en meer. Ze zijn zowel op YouTube als op apps zoals Spotify en hun content is erg divers en uniek. Zo hebben ze zelfs een VR-personage op bezoek gehad, en de meeste gasten die ze hebben laten weer een hele andere kant van de animewereld zien.

Terugspoelen is een podcast van twee vrienden van mijn oude theatersportvereniging. Zij spoelen terug in de tijd en kijk naar films, series of spellen en gaan na of zij de tand des tijds hebben doorstaan. Back to the Future, Alfred Jodocus Kwak of Star Trek, veel nostalgische dingen komen voorbij! Martin en Sander zijn ook heel grappig (ik heb niet voor niets met ze bij een theatersportvereniging gezeten), dus spoel lekker met ze terug in deze podcast!

Wat de Neuk?! is een podcast van YouTubers Bardo Ellens (Banjomovies) en Rick Broers (Serpentgameplay). Beide heren volg ik al jaren, en hun podcast is lekker slap geouwehoer over verschillende onderwerpen. Mocht je deze YouTubers leuk vinden, is de podcast een aanrader. Ook een podcast die veel onderwerpen bespreekt is Eeuw van de amateur, een podcast die aanvoelt alsof je lekker aan het theeleuten bent met vrienden. Hoe vaker ik het luister, hoe leuker ik het vind!

Ben je ook dol op geeky podcasts? Check dan vooral Audiogeeks, die veel geeky podcasts bij elkaar heeft verzameld! Het zou zo maar kunnen dan je op deze site zelfs deze Fanboy voorbij ziet komen met een YA-boeken podcast…

Dit zijn de tips die ik heb op het gebied van podcasts. Heb jij nog een favoriet die ik moet checken? Mocht je nog meer tips willen, hierbij de linkjes naar de andere delen:

2 reacties

  1. Cool! Ik vind het zelf erg leuk om naar Critical Role te luisteren. Ze zetten hun D&D sessies die ze live uitzenden ook online in podcast vorm. Echt heel leuk! En daarnaast luister ik ook graag naar Write Now, een podcast over het schrijven van verhalen/boeken/andere dingen en over het zijn van schrijver enzo. Heel interessant.

    1. Critical Role lijkt me ook leuk, maar ik ben een beetje bang dat ik nooit alles kan bijhouden, daar is al zo veel van haha :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.