Mijn liefde voor de boeken van Sarah Moore Fitzgerald

Sommige auteurs weten keer op keer mooie boeken te schrijven. Zo ben ik dol op de boeken van J.K. Rowling, John Green, Suzanne Collins en Veronica Roth. Een andere auteur die ook een diepe indruk op mij achter liet, is Sarah Moore Fitzgerald. Ik lees ontzettend veel boeken in een jaar en soms gebeurt het dat vele boeken niet al te veel deden. Des te mooier is het als opeens een boek je volledig raakt en waar je maar geen genoeg van kan krijgen. Zo voelde De appeltaart van hoop voor mij, een grote emotiebom waardoor ik weer snapte waarom boeken de meest fantastische uitvinding zijn op aarde.

De appeltaart van hoop is een vertederend verhaal over Oscar en Meg. Deze twee kinderen wonen naast elkaar en hebben een hele hechte band. Wanneer er iemand zich niet goed voelt, maakt Oscar een heerlijke appeltaart die je zorgen doet vergeten. Wanneer Meg een half jaar verhuist naar Nieuw Zeeland, gaat het minder goed met Oscar. Door miscommunicaties en zijn nieuwe buurmeisje (die eigenlijk helemaal niet zo aardig is) voelt hij zich steeds slechter, tot er op een avond iets heftigs gebeurd en Oscar verdwijnt. Iedereen denkt dat Oscar zelfmoord pleegde, maar Meg geeft de hoop niet op en weet zeker dat Oscar nog leeft.

 

Een goede kans is weer een ander verhaal. Minty is een meisje met ouders die op gaan scheiden, een vervelende gebeurtenis. Minty kan niet steun zoeken bij anderen in deze moeilijke tijd, maar misschien kan ze dit krijgen van Ned. Ned is een nieuwe jongen bij haar in de klas, een redelijk gevaarlijke jongen. Hij spreekt nooit met zijn klasgenootjes en het gerucht gaat dat hij in het bos leeft en wilde paarden berijdt zonder zadel. Iedereen wil niks van deze jongen hebben, maar is hij wel zo onbetrouwbaar als hij lijkt?

Op een rustige zaterdagavond begon ik in De appeltaart van hoop te lezen en ik was al snel verkocht. Ik weet niet hoe Sarah Moore Fitzgerald het doet, maar ze weet een enorme emotionele lading te geven in haar boeken. Telkens wanneer ik een bladzijde van haar boeken open sla, krijg binnen een paar seconden de feels. Dit komt onder andere doordat Sarah schrijft vanuit het perspectief van onschuldige en pure kinderen die je het allerbeste gunt. Tijdens het lezen voel ik verdriet, blijdschap, verliefdheid, angst en meer. Het is vrij zeldzaam dat ik volledig word geraakt door een boek, maar bij de boeken van Sarah is dat het geval. Hoewel ik die zaterdagavond ook een feestje had, ging ik zelfs eerder weg met een smoes zodat ik het boek uit kon lezen. Ook Een goede kans probeerde ik telkens te lezen wanneer de optie er was.

Wat ik erg mooi vind aan de boeken van Sarah, is dat elk boek van haar een mooie boodschap met zich meebrengt. Zo laat De appeltaart van hoop zien dat er altijd wel iemand is die voor je klaar staat als je in de put zit en dat ook jij best een ”appeltaart” aan iemand kan geven, om te laten zien dat iemand niet alleen staat. Ook zie je duidelijk in het boek dat haat en wraak niet de oplossing is, maar dat vergeving erg moeilijk en fijn tegelijkertijd is. Een goede kans laat zien dat vooroordelen niet juist kunnen zijn en dat mensen die in eerste instantie niet geweldig lijken, uiteindelijk een van de beste personen zijn op aarde. Ik vind het zo inspirerend dat Sarah in haar boeken zulke mooie boodschappen weet te stoppen. Als iedereen haar boeken zou lezen, dan zou de wereld een stuk mooier worden.

Laten we het ook even hebben over de buitenkant van de boeken zelf, want deze boeken zijn PRACHTIG. Ten eerste hebben ze de boeken in hardcover uitgegeven, wat voor mij al een reden is om een boek qua uiterlijk goed te vinden. Daarbij zijn de covers ontzettend mooi en als je de flap rondom het boek weghaalt, zijn de covers ook iets anders (zoals het paardje die op de achterkant van het boek staat, terwijl op de flap een beschrijving van het boek staat). Deze boeken zijn sowieso plaatjes voor in je boekenkast!

En ja, mijn liefde voor de boeken van Sarah Moore Fitzgerald is groot. Ik heb ontzettend veel lezers de boeken laten lezen, omdat ik zo enthousiast erover was in mijn recensies en op social media. Dit doet mij echt ontzettend goed. Ik vind het geweldig om te zien dat andere lezers ook ervaren hoe goed de boeken van Sarah Moore Fitzgerald zijn. Zelfs Sarah reageert op mijn tweets en foto’s op Instagram van haar boeken, wat voor mij altijd fanboy-attacks oplevert. Ik hoop daarom ook dat voortaan alle boeken van deze auteur worden vertaald en mijn droom is om ooit deze geweldige auteur te ontmoeten, omdat zij een van die auteurs is die lezen zo leuk maakt.

Heb jij al de boeken van Sarah Moore Fitzgerald gelezen?

15 reacties

Naar het reactie formulier

  • nickyvbezouw op juli 19, 2017 om 12:11 pm
  • Reageer

  De Appeltaart van Hoop is nog altijd een de mooiste boeken die ik gelezen heb!

 1. Oeh ik wil nu snel Een goede kans lezen, want de Appeltaart van hoop vond ik heel fijn. En die covers zijn inderdaad zo mooi!

  1. Jaaaa, goed om te horen! 🙂

 2. Ik heb een goede kans nog niet gelezen, maar de Appeltaart van Hoop vond ik prachtig! Ik wil Een Goede Kans daarom ook nog een kans geven 😉

  1. Goed om te horen Inge, en wooooow de pun xD

 3. Hee Joost, weet je dat er nog een boek van haar op de markt is? De geheimzinnige sleutel! Ik heb dit boek regelmatig op het boekenfestijn zien liggen!

  1. Ja ik zag het op de Instagram van Sarah. Oeh dan ga ik daar zeker goed naar zoeken! Wel jammer dat het boek niet aansluit op de originele covers zoals Van Goor wel doet, maar ik wil het boek zeker gaan lezen! 🙂

   1. Ja maar alsnog is de cover wel heel erg mooi! Hij is ook al iets ouder dus dat zal het zijn haha!

    1. Oké, ik ga er even goed op letten als ik bij Boekenfestijnen ben! 😀

 4. Een goede kans staat op mijn summer TBR, want kijk die cover. Ik hoop dat ze daarin gewoon weer iets gaan eten, want ik houd van boeken met eten (I mean, Simon).

  1. Haha ze eten ze niet in het boek maar er komen wel paarden erin voor en die kan je eten???

 5. Ik heb beide boeken nog niet gelezen, maar ze zien er inderdaad wel erg tof uit en als ik jou zo hoor, klinken de verhalen vet mooi!

  1. Dat zijn ze zeker! 🙂

 6. Ik heb je instagram account gevonden via de appeltaart van hoop! Zocht namelijk op de hashtags…
  Ik vond het boek ook echt prachtig en liefde voor de covers<3

  1. Ah wat goed om te horen! En jaaaaa, deze boeken zijn zo mooi! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.