Mijn mening over Pokémon Sun & Moon #3

De laatste maand zijn er onwijs veel nieuwe dingen bekend gemaakt over Pokémon Sun & Moon. Eerst hadden we nog wat Pokémon en beelden van de regio die online stonden, nu zijn er veel meer Pokémon uitgebracht en zijn er nieuwe features van Pokémon Sun & Moon gedeeld. Aan de hand van alle bekendmakingsvideo’s laat ik je graag zien wat ik vind van deze ontwikkelingen, kijk ik nog steeds enorm uit naar Pokémon Sun & Moon?

 

Een tip is om tijdens het kijken van de video’s, mijn stukje onder de video te lezen als een soort live commentaar.

Ten eerste krijgen we Wimpod te zien, een nieuwe insect-Pokémon. Ik vind hem wel oké, hij doet mij een beetje denken aan de insecten uit de vijfde regio. De combinatie tussen bug en water vind ik wel wat hebben, daar kan je vast mooie dingen mee! Bounsweet als kersje ziet er schattig uit, doet mij ook weer denken aan Cherubi uit de vierde generatie (hadden de ontwerpers weinig inspiratie voor originele Pokémon?). Comfey is een bloemenkransje uit Hawaï, best leuk bedacht! Mudsdale is een paard, wat ik eigenlijk best goed vind. Net als in de eerste regio inspireren de ontwerpers zich op echte dieren, dat is hier duidelijk te zien. Mimikyu (ghost en fairy, mooie combinatie) is een eenzame Pokémon, die zich verkleed als Pikachu om zo geliefd te worden bij de mensen, wat een trieste achtergrond! Ik vond deze Pokémon eerst vrij lelijk, maar nu heb ik wel wat sympathie gekregen voor Mimikyu, hij lijkt mij nu best leuk! Bewear is juist een echte pedobear, haha, wat een belachelijke Pokémon! Ook kan je net zoals de vorige games vechten in de global link en hypertraining doen. Zes nieuwe Pokémon die ik eerst helemaal niks vond, maar nu grotendeels weet te waarderen. 

In deze video wordt bekend gemaakt dat sommige oude Pokémon ook in de Alola regio zitten, maar dan in een nieuw jasje! Eerst krijgen we Exeggutor, die nu lijkt op een palmboom, om lekker in de sferen van Hawaï te komen. Heel grappig, alleen vind ik die lange nek er apart uitzien. Vulpix en Ninetales zijn nu een ice-type en vind ik echt schitterend! Sandhrew en Sandslash vind ik ook mooi als ice-types, het is een kloppend plaatje. Oricorio is een vogel en heeft verschillende vormen (afhankelijk van op welk eiland je zit in Alola), die ook een eigen vorm van dans hebben, hoe gaaf! Dan komen we uit bij Minior, een nogal vreemde Pokémon, die een buitenlaag heeft en af kan breken. Dan zien we Gumshoos, een evolutie, hij doet mij denken aan een oude man die zijn handen telkens achter zijn rug heeft. Fomantis en Lurantis zijn twee gras-Pokémon en vind ik er mooi uitzien! Mudbray is de pre-evolutie van Mudsdale, een ezeltje. Ook zie je ride-Pokémon, Pokémon die je kan oproepen met een toestel waarmee je kan vliegen/zwemmen etc. Volgens mij is dit een vervanging van de HM’s, wat eigenlijk best een goede zet is, aangezien ik het soms ontzettend irritant vond om die HM’s te leren aan Pokémon als je vooruit wilde in de game. In plaats van gyms zijn er Trial Captains als ik het goed zie, er zijn er vier van. Wanneer je een trial hebt gehaald, kan je een Totem Pokémon vangen, een Pokémon die een andere Pokémon van zijn soort erbij kan halen. Dat ziet er gaaf uit en maakt de Pokémon stukke sterker. Na de trials kan je de Kahuna’s uitdagen, waarschijnlijk de trainers die gelijk staan aan de league. Aan het einde zie je nog Z-moves, een krachtige aanval die je eens in een gevecht kan gebruiken, waarbij elk type een eigen aanval heeft. Dit is een soort mega-evolutie, alleen dan minder spectaculair, ik weet niet precies of ik dit nou leuk moet vinden.

In deze video zie je wat nieuwe Pokémon en het vijandige team van de game, namelijk Team Skull. We beginnen met Wishiwashi, een visje die zich kan samenvoegen met andere Wishiwashi’s, zodat hij een hele grote Pokémon wordt. Ik vind de grote vorm indrukkend eruit zien, die zou ik in mijn team willen hebben! Pyukumuku is een andere nieuwe Pokémon en vind ik echt belachelijk en grappig, het is gewoon een soort steentje! Dan komen we uit bij Morelull, een Pokémon met een hele debiele naam, want die paddenstoelen op zijn kop zien er redelijk uit als een mannelijk geslachtsdeel… Team Skull ziet er uit als een stelletje gangsters uit de VS (andere huidskleur dan de eilandbewoners), wat best logisch is, aangezien Hawaï tussen Japan en de VS ligt. Je eigen karakter heeft een ook wat Japans uiterlijk, dus dit heeft geleid op wat interessante theorieën van fans over de drijfveer van Team Skull (wellicht zijn ze op zoek naar het eeuwige leven). Ook zijn er weer wat nieuwe vormen van oude Pokémon bekend gemaakt. Meowth is uit de kast gekomen (check die handjes) en is een dark-type geworden en Marowak is nog toffer geworden met die vlammen rond zijn bot! Als laatste hebben we Raichu die door zijn psychische krachten op zijn staart staat als een surfer, hoe mooi! Er gaan ook theorieën dat een Pikachu in de animeserie die aan surfen deed en een lichte gloed in zijn ogen had, van de Alolaregio kwam (dit was een aflevering in het tweede of derde seizoen als ik het goed heb), als een soort kleine hint naar een eventuele nieuwe vorm van Raichu. Natuurlijk kan het ook toeval zijn, maar het zou erg gaaf zijn als de makers ongeveer vijftien jaar geleden al wisten dat deze game in een regio als Hawaï er aan zou komen.

Dan hebben we een video van de nieuwe Pokémon Turtonator, een vrij lelijke Pokémon als je het mij vraagt.

Crabrawler vind ik ook een niet al te fraaie Pokémon, een beetje meneer Krabs met andere kleuren? Sandygast en Palossand zijn letterlijk zandkastelen, WAAROM?! Stuffel is de pre-evolutie van de pedobear, hij is schattig, maar ik zie telkens pedobear voor me, ik vind het zo’n gekke Pokémon!

In deze video zien we dat Rattata een snorretje heeft gekregen in zijn Alola-vorm, hij is wel wat ruiger geworden, dus deze verandering bevalt mij wel! Ook zie je dat bepaalde Pokémon hun eigen Z-move hebben, zoals Raichu, wat ziet dat er spectaculair uit! Dat maakt de Z-move wat cooler, ik ben benieuwd welke Pokémon nog meer hun eigen Z-move hebben! Als je vroeg het spel koopt, krijg je ook een Munchlax, die een Snorlax wordt met een Snorlium-Z (oftewel een steen voor een speciale Z-move). Ik vind het niet al te bijzonder, maar het is grappig dat Snorlax wat meer aandacht krijgt in deze game.

Deze video laat niks zien over de gameplay van Pokémon, maar het is ontzettend aandoenlijk (en het laat zien dat je eigen karakter niet uit de Alola-regio komt en dat je mensen uit de Alola-regio gaat zien als vrienden, net zoals dit jongetje in het filmpje). Misschien laat het ook wel zien dat je het kan spelen met vrienden, maar yo, we weten allemaal dat ik mij na de release van dit spel op ga sluiten in mijn kamer en dagenlang in mijn eentje het spel ga spelen, duhh.

 

Dit was weer mijn mening over de nieuwe informatie die bekend is over Pokémon Sun & Moon. Nieuwe Pokémon (sommige leuk, sommige enorm slecht), nieuwe vormen van Pokémon (pluspunt), Z-moves (wat heel cool kan gaan worden) en een nieuw systeem van gyms. Ik kan echt niet wachten om het spel te gaan spelen. Ik heb zelfs een hele lange theorie gezien dat dit spel misschien het laatste Pokémonspel wordt in de reeks en dat de makers dan opnieuw gaan beginnen (zoals een nieuwe versie van Red/Blue/Green, maar dan veel gedetailleerder en nieuwer). Ik sta in ieder geval te springen om dit spel te kopen in november van mijn verjaardagscentjes…

Hoe vind jij de nieuwe bekendmakingen van Pokémon Sun & Moon? Laat het mij weten in de reacties, ik ben erg benieuwd naar je mening!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Zal best de laatste kunnen zijn, ik heb ook die theorieën gelezen dat er gehint word naar het einde van de Pokemon wereld enz maar weet even de link niet uit mijn hoofd. Ik blijf gewoon al sinds mijn 10e elk Pokemon braaf kopen en zal dat nu ook doen 🙂 en omg Raichu z-move <3

    1. Ik denk dat we dezelfde video’s hebben gezien haha, vind de kans veel groter nu dat Nintendo hiervoor gaat kiezen, lijkt me eigenlijk best wel leuk nu ik er langer over nadenk.

  2. Hahahahhaa Pedobear XD

    Die nieuwe Alola forms vind ik echt geweldig. Liefde voor de Ice Ninetales! Zo mooi gemaakt!!

    1. De nieuwe Vulpix en Ninetales zijn echt LEVEN!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.