Mijn mening over Pokémon Sun & Moon #4

Pokémon Sun & Moon, het komt steeds dichterbij! Deze fanboy probeert als een razende nog snel Pokémon Alpha Sapphire uit te spelen, zodat ik in november meteen kan beginnen met Pokémon Sun/Moon! De afgelopen maand zijn er weer twee bekendmakingsvideo’s gekomen met wat meer informatie over de game. Ik krijg steeds meer het idee dat dit de laatste game wordt in de reeks, want de nieuwe informatie wordt steeds spectaculairder!

 

Eerst beginnen we met de bekendmaking van Type: Null, een Pokémon die een mengeling is van verschillende Pokémon (waarschijnlijk de starters en Rockruff). De band om zijn nek lijkt ook enorm op die van Arceus (de God van de Pokémonwereld die de wereld heeft geschapen), zou dit een hint zijn naar het einde der tijden? Jangmo-o is een draakje met een hart op zijn voorhoofd. Ik vind het een prima Pokémon, weinig op aan te merken. De Alola-vorm voor Raticate is nu ook bekend gemaakt, hij ziet er veel stoerder uit!

Daarna wordt er verteld dat er een tijdverschil van 12 uur zit tussen Pokémon Sun & Moon. Als je overdag het spel speelt, is het dus in Pokémon Sun dag en in Pokémon Moon nacht. Dit zorgt er voor mij voor dat de voorkeur naar een gameversie naar Sun gaat, aangezien ik veel liever speel overdag. De Eather-foundation is een goede organisatie, althans, daar lijkt het op. Het zou zo maar kunnen dat deze organisatie eigenlijk slechte plannen heeft, maar nog leuk over probeert te komen. Ook zien we de handhaver van Team Skull.

Zygarde kan verkregen worden door Zygarde-cellen te zoeken met een speciaal machine, leuk bedacht! Met de Poké Finder kan je Pokémon fotograferen, wat een leuke toevoeging! Het doet me wat denken aan Pokémon Snap, echt heel tof dat je dit nu met je Rotom-Pokédex kan doen. Als laatste vertelt de trailer over Ultra Beasts, een bijzondere soort Pokémon… UB01 lijkt toevallig enorm op één van de meisjes uit de game, ik denk eerlijk gezegd dat dat geen toeval is, zeker als je de volgende trailer ziet…

In deze (korte) trailer worden twee nieuwe Ultra Beasts bekend gemaakt, waarbij die witte vrouwelijk ultra beast verbazingwekkend veel op de vrouw van de Eather-foundation lijkt… Ik denk dat hier iets achter zit, maar wat? Dat moet ik maar uit gaan zoeken als ik het spel ga spelen!

We beginnen deze trailer met Pokémon die maar in 1 van de 2 spellen voorkomen. De Pokémon die exclusief is voor Pokémon Sun is Passimian, een aapje met een mango bij zich. In Pokémon Moon kan je Oranguru vangen die wat bladeren bij zich heeft. Ik vind deze Pokémon behoorlijk hilarisch, alleen weet ik niet of dat op een positieve of negatieve manier is. Rockruff evolueert in Lycanroc (klinkt als lycantroop, oftewel weerwolf), maar in elke versie ziet hij er anders uit. Die in Pokémon Sun vind ik het mooist eruit zien.

Daarna kan je zien dat je je personage volledig kan aanpassen. Haarkleur en vorm, kleur ogen en kleding, jij kan je personage op jezelf laten lijken! Hier hoopten vele fans al op, echt gaaf dat het nu kan in Pokémon Sun en Moon! Pokémon Refresh is de nieuwe Pokémon Amie in de games, aangezien ik Pokémon Amie al leuk vond weet ik zeker dat ik de uitgebreide versie ook ga waarderen. Zo krijg je echt meer interactie met je Pokémon!

Daarna worden de exclusieve Z-moves voor Pikachu en Eevee bekend gemaakt, beide toffe moves!

De evoluties van de starters worden bekend gemaakt! We beginnen met de evolutie van de grasstarters (het uiltje Rowlett). Deze evolueert in Dartrix, een nogal vrolijk uiltje zo te zien! Hij heeft nu een het flying-type erbij gekregen, wat vrij logisch is. Zijn gezichtsuitdrukkingen vind ik heel sprekend en geinig, ik ben fan van Dartrix! Torracat is de evolutie van de firestarter, een ook wel mooi beestje! Popplio (ja, die debiele zeehond) evolueert in Brionne, compleet met baljurkje.

Festival Plaza is een nieuwe interactieve manier om te communiceren met andere spelers op een speciale locatie. Ik zie er nu nog weinig van, maar het kan wel een leuk feature worden. Poké Pelago is een plek voor je Pokémon in je PC box, hierbij kan je nieuwe Pokémon krijgen, items verzamelen of ze laten trainen, onwijs handig!

Dan komen we uit bij een onderdeel van het spel waar ik op had gehoopt, mega evolutie is terug! Er worden geen nieuwe mega-evoluties bekend gemaakt, maar wie weet komt dat nog wel.

Ook komt er een demoversie van de game op 18 oktober uit, waarbij je speelt met een Ash-Greninja, hoe gaaf! Ik dacht al dat deze speciale Pokémon uit de anime terug ging komen in de spellen, je kan hem ook overzetten naar de uiteindelijke game!

 

Dit was dan weer mijn mening over de nieuwe informatie van Pokémon Sun & Moon. Ik kijk steeds meer uit naar de games, ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk gaat zijn en of dit daadwerkelijk de laatste game in de reeks kan worden! Het lijkt me namelijk wel een mooie droom als er in 2017 een game komt voor een open world van Pokémon… We gaan het zien!

Wat vind jij van de nieuwe trailers van Pokémon Sun & Moon?

1 reactie

  1. Poké Pelago lijkt mij wel echt leuk, vooral wanneer je de game heb uitgespeeld.. net als legendaries hunten. ben wel benieuwd, ik houd van elke pokemon dusja <3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.