Mijn mening over Pokémon Sun & Moon #5

Pokémon Sun & Moon komt er bijna aan, dus het wordt tijd voor de laatste analyse van de nieuwe game! Er is weer veel bekend gemaakt (zeker nu sommige mensen al het spel hebben en informatie uitlekken), dus als Pokémonfan moet je echt oppassen voor spoilers over de inhoud van de game. Ik heb al deels wat dingen opgezocht en ik zal ze hier niet verklappen (je kan met een gerust hart verder lezen), maar ik kan in ieder geval zeggen dat ik echt onwijs veel zin heb in de games en ik heb zelfs andere keuzes gemaakt nu ik meer informatie heb over de games. Mijn vorige analyse over een paar trailers kan je hier vinden.

 

We beginnen met Sylvally, de evolutie van Type: Null. Deze Pokémon kan alle verschillende types aannemen in de game door bepaalde voorwerpen, waar enorm wordt gehint naar de legendarische Pokémon uit de vierde game, namelijk Arceus (die ook elk type Pokémon kon aannemen). Hij ziet er wat apart uit, maar ik vind hem best gaaf. De evolutie van Jangmo-o is Hakamo-o, die nog kan evolueren in Kommo-O. De laatste evolutie vind ik iets te grotesk met al die schubben, maar ziet er wel gaaf uit als dragon-type. 

Bounsweet wordt Steenee, alweer een redelijk schattige Pokémon als een kersje! Deze evolueert nog naar Tsareena, een glamoureuze Pokémon met de ability Queenly Majesty. Ribompee is de evolutie van het bijtje, die ik niet zo vind verschillen ten opzichte van de pre-evolutie.

We hebben ook nog de Alola-vormen van Grimer en Muk, die ik echt verschrikkelijk vind. Het heeft echt wat weg van radioactieve smurrie nu! Als einde krijg je nog twee nieuwe trainers te zien die een soort vervanging zijn van gymleaders, die mij eigenlijk niet heel veel boeien. Het nieuwe systeem van gyms vind ik trouwens wel heel gaaf. Je verslaat nu niet een gymleader, maar voert juist eerst wat opdrachten uit (zoals het fotograferen van Pokémon of het oplossen van een quiz), daarna vecht je tegen een sterke Pokémon en daarna vecht je tegen de ”baas” van het eiland. Het is een nieuwe vorm van Pokémon, maar ik denk dat ik het nog best leuk ga vinden ook!

In deze trailer worden de uiteindelijke evoluties bekend gemaakt. De schetsen van deze Pokémon waren al een tijdje geleden bekend gemaakt, dus ik had ook niets anders verwacht. In het begin van de trailers wilde ik de grass-starter Rowlet hebben. Nu ga ik juist voor Popplio kiezen (ja inderdaad, de Pokémon die ik vond lijken op een zwakzinnige zeehond), aangezien de laatste evolutie ook het type fairy heeft, wat volgens mij een ontzettend mooie combi wordt voor in een gevecht. Ik hoop uiteraard wel dat ik via ruilen nog de andere starters kan krijgen, want eerlijk gezegd begin ik ze leuker en leuker te vinden.

De guardians van Alola bestaan uit vier Pokémon, waarvan we er eentje al hadden gezien. De andere drie vind ik ook best leuk eruit zien en de speciale Z-move vind ik echt verrassend gaaf! Cosmog is een nieuwe Pokémon, die ik heel erg vind lijken op de legendarische Pokémon. De nieuwe vorm van Persian vind ik net zo debiel (maar ook net zo grappig) als de Meowth, wat een koppie heeft die nu zeg!

Als laatste word bekend gemaakt dat er een league is in de game en dat je na de game nog naar de battle tree kan gaan, waarin je grote helden uit de oude games kan bevechten, zelfs legendarische helden zoals Red en Blue van de eerste games! Dit vind ik echt heel gaaf, zo komen er echt een boel nostalgische gevoelens!

Ook hebben we nog de Train on-video’s, dit is de derde en de laatste van de Train on-video’s. Als je alle drie de video’s hebt gezien, merk je echt een hoog Pokémon-feels-gehalte in de video’s, echt heel mooi gedaan! Ook zie je dat het Japanse jongetje precies is zoals de speler in de game, dat maakt het erg gaaf!

In de laatste trailer zien we de Z-moves van de starter-Pokémon, hele krachtige aanvallen die je maar één keer in een gevecht kan gebruiken. Ze zien er goed uit hoor! Daarna zie je twee nieuwe Ultra Beasts, Pokémon die ik tot nu toe maar raar vind, dus ik ben heel benieuwd hoe deze zijn verwerkt in de verhaallijn. Ook is de Alola-form van Diglett en Dugtrio bekend gemaakt, hele… uhm… bijzondere nieuwe looks. Als afsluiter zie je dat je nog bepaalde speciale Pokémon kan krijgen bij speciale evenementen, waar ik ook erg benieuwd naar ben!

 

Uiteraard heb ik de demo gespeeld van de game. Wat vond ik ervan? Leuk! De wereld ziet er echt prachtig uit en de nieuwe soorten gevechten en features in de game spreken mij echt meer aan. Welke game ik ga kopen? Ik dacht eerst dat Pokémon Moon mijn game ging worden, maar na lang onderzoek heb ik besloten om voor Pokémon Sun te gaan. De games verschillen namelijk 12 uur van elkaar. Als je de game overdag speelt is het gewoon dag in Pokémon Sun, maar niet in Pokémon Moon! Aangezien ik toch denk dat ik het vaak in de middag ga spelen, wil ik toch Pokémon Sun hebben. Ik kan natuurlijk nog altijd ruilen met spelers van de andere game om mijn Pokédex vol te krijgen.

Ik kijk echt enorm uit naar het spel en ik kan niet wachten om echt alles te ontdekken in de game. Nu maar even opletten dat ik nog wel genoeg tijd ga besteden aan mijn studie en niet alleen maar aan het gamen ben, want dit spel wil ik zo goed mogelijk spelen. Ik heb ook de guide besteld waar alle informatie wordt verteld over de locaties, Pokémon en verhaallijn in de game, ontzettend handig als ik even vastloop of in een lastige locatie zit! Pokémon Sun & Moon, laat hem maar snel komen!

Kijk jij ook zo uit naar Pokémon Sun & Moon?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.