Mijn mening over Pokémon Ultra Sun + Ultra Moon

Ik ben een echte Pokémonmeester. Vorig jaar vertelde ik in meerdere blogjes wat ik vond over alle informatie die was uitgebracht over Pokémon Sun en Moon, een game die zich afspeelt in de Alola-regio. In meerdere blogjes vertelde ik over alle trailers die waren uitgekomen over de game en liet ik merken wat ik ervan vond. Dit jaar komt Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon uit, een soort alternatieve verhaallijn van Sun en Moon. Een tijdje terug had ik een analyse geschreven over de eerste (korte trailer), die je hier kan vinden. Hierin had ik de volgende voorspellingen gedaan:

  • Er is nieuwe kleding voor je personage.
  • Mimikyu laat zichzelf beter zien (hij is bedekt door een kleedje, maar ik had het idee dat we gaan zien wat eronder zit).
  • Lycanroc kwam voor in de trailer, maar ik wist niet zeker of daar iets bijzonders aan is.
  • De legendarische Pokémon zijn samengesmolten met Necrozma, een andere legendarische Pokémon.
  • Er wordt meer gedaan met Ultra Beasts.
  • Er komen nieuwe vormen van bepaalde Pokémon.
  • Grote hoop: je kan na het halen van de game naar Kanto, de eerste Pokémonregio.

 

We beginnen met de eerste trailer die wat meer details geeft over Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon.

Wat deze trailer prijsgeeft? Je ziet een Rockruff achter je aan lopen, dus dit is misschien een hint dat sommige Pokémon achter je aan kunnen lopen, maar ik vermoed van niet. Een personage Ryuki laat zichzelf even zien. Er zijn al veel theorieën dat deze persoon een familielid is van een personage uit een oudere game of dat je uit de omgeving kan opmaken dat er weer gyms zijn, maar dit is waarschijnlijk ook niet waar.

Er is weer een nieuwe opmaak van je personage, wat voor mij prima is. Gewoon leuk, maar ik hoop dat er nog meer customization komt wat betreft je personage! Ook word de nieuwe Rockruff-evolutie bekend gemaakt, de Dusk-form.

De kaart vertoont lichte verschillen met de kaart van Sun en Moon. Ik vind vooral de donkere wolk links bijzonder, wat zou dit betekenen voor het verhaal?

 

In deze trailer worden er nieuwe Z-moves bekend gemaakt. Erg leuk, maar niet de toevoegingen die ik hoop te zien. Daarbij gebruik ik de Z-moves alleen als het echt nodig is, dus ik ben niet enorm enthousiast hierover. Kommo-o is een gave Pokémon en dit maakt hem wel meer speciaal, maar ik word er niet warm van.

 

Dit is een lange video van een van de makers van Pokémon, die vertelt over de feature waarin je allemaal foto’s kan maken met je Pokémon. Leuke feature, maar ook niet noodzakelijk en ik vermoed dat ik er zo veel tijd aan ga verspillen omdat ik leuke foto’s wil, haha!

Deze titel van Nintendo begint rustig met wat nieuwe locaties, maar verandert al snel als je ziet dat Necrozma zich kan combineren met de legendarische Pokémon Solgaleo en Lunala. Supertof! De beelden vind ik er in ieder geval gaaf uitzien, dus dat moet wel goed komen. Ook zijn er nieuwe items voor je personage qua kleding, ook erg leuk, maar weer een kleine extra. Lycanroc Dusk Form kan je dus krijgen als je de game snel in bezit hebt, die moet ik hebben! Daarbij kan je met een digitale aankoop quick balls krijgen en als je Gold/Silver koopt, kan je een Celebi krijgen. Me wants!

Maar oké, dan komen we bij het absurde gedeelte… UB Burst en UB Assembly zijn nieuwe Ultra Beasts en ik vind ze er verschrikkelijk uitzien. Ik was sowieso niet een enorme fan van Ultra Beasts, maar deze zijn echt lelijk… Nee, dat trok me totaal niet aan. Ik zal UB Burst kunnen vangen aangezien ik Pokémon Ultra Sun wil en dat doe ik sowieso omdat ik de Pokédex compleet wil krijgen, maar na het vangen doe ik er echt niks meer mee…

De island trials zijn er weer! Mina geeft je een test en het is zeker dat er dus geen gyms komen. Prima hoor! Ook zijn er nieuwe Pokémon in Alola en wordt de Alola Photo Club nog wat toegelicht. Ja, daar ga ik dus onnodig veel tijd in stoppen…

Een nieuwe feature is het rijden van een Mantine, waarmee je kan surfen tussen de Alola-eilanden. Je kan er zelfs allemaal trucjes mee doen! Ook erg vet, maar past het echt bij Pokémon? Het lijkt meer op een soort minigame, dus ik weet niet echt wat ik er van moet vinden…

Tot slot hebben we de meest recente trailer van Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon. Hierin is te zien dat je op Lunala en Solgaleo kan rijden en hierdoor door wormwholes kan gaan, die toegang bieden tot nieuwe werelden waar de ultra beasts leven. De werelden zijn heel divers en hoewel ik het wat apart vind, lijkt het me wel interessant om verschillende werelden te bekijken (er werden wel hints gegeven in Pokémon Sun en Moon naar alternatieve werelden, maar hier werd niet diep op in gegaan).

Ultra Megalopolis is een extra nieuwe wereld waar Necrozma het licht heeft gestolen. Deze wereld is inderdaad passend bij Necrozma en ik ben heel benieuwd wat deze wereld te bieden heeft. The Ultra Recon Squad is de nieuwe kwaadaardige organisatie waar je tegen strijdt, maar tsja… Ik vind ze maar niks. Ze zien er iets te anime-achtig uit en zijn wat onmenselijk, daar ben ik zelf niet echt fan van.

Dan hebben we nog UB Adhesive, een ultra beast die ik wel erg leuk vind! Hij heeft nog het aandoenlijke uiterlijk wat de meeste Pokémon ook hebben, dus ik ben hier zeker tevreden mee.

 

Dit zijn de trailers van Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon! Ik ben nog wat sceptisch op verschillende punten, maar ik denk dat ik net als Pokémon Sun en Moon verrast ga zijn over hoe leuk de game is. Ik ben in ieder geval benieuwd welke nieuwe dingen er komen van ultra beasts en de nieuwe werelden die er komen. We gaan het zien! Ik ga de game in ieder geval in huis halen. Jij ook, en wat vind je van de informatie die tot nu toe is uitgekomen? Laat het me weten!

1 reactie

  1. Ik heb zelf Pokémon Moon, maar denk niet dat ik nog een Ultra versie ga aanschaffen. Ik ben bij die latere versies van Pokémon spellen altijd een beetje bang dat het te veel op het origineel lijkt en dus niet echt van toegevoegde waarde. Ik heb bijvoorbeeld ook Pokémon Diamond en Pokémon Platinum, maar die kwamen voor mijn gevoel te veel overeen.

    Die extra kleding, de foto feature en het Mantine surfen lijken me wel erg leuk trouwens! Maar niet leuk genoeg om een Ultra game te halen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.