Mijn top 10 favoriete boeken die ik in 2019 heb gelezen

2019 is bijna voorbij, dus het is tijd om te kijken naar mijn meest favoriete boeken van 2019. Het was zo lastig om te kiezen uit meer dan 130 boeken, maar ik heb een lijstje kunnen maken met tien titels die het echt verdienen om goed in de spotlight te staan.

Talisbinder is het derde deel van de Spellslinger-serie en vond ik echt geniaal. De personages zijn zo excentriek en veelzijdig, de fictieve wereld is zo divers en interessant en alle magie wist me echt te betoveren. Helaas gaat de uitgeverij de rest van de serie niet vertalen, maar ik wil zeker de rest van de serie gaan oppakken!

De Caraval-serie van Stephanie Garber is ook ontzettend magisch. Het is een heel tof en origineel verhaal dat me vanaf begin tot eind wist te betoveren. Ik was zelfs zo fan van deze serie, dat ik samen met mijn fangirl ging cosplayen als Donatella en Jacks toen Stephanie Garber naar Nederland kwam!

De geur van groen laat zien dat er zo veel talent is onder Nederlandse schrijvers. Dit boek gaat over een blind meisje die de wereld op een unieke manier beschrijft. Een erg rustig, maar ongelooflijk mooi verhaal waar ik zo van heb genoten.

De boeken van Laini Taylor zijn werkelijk waar zo magisch, haar schrijfstijl is zo elegant en wonderbaarlijk! Laini Taylor kan tientallen pagina’s schrijven over één minuut aan gebeurtenissen, maar dan zal het me nog steeds boeien. Haar personages zijn heel intrigerend en de wereld is eentje die je nog nooit hebt bezocht. Echt een enorme parel onder de YA-fantasy!

Buddy Tegenbosch is mijn favoriete Nederlandse schrijver, aangezien zijn boeken zo toegankelijk zijn en zijn personages en schrijfstijl hebben wat weg van die van John Green. Match is een heel mooi verhaal over vriendschap, liefde, passie en familie en het openstellen van je gevoelens. Ook een boek dat je binnen no-time uit hebt, Buddy’s boeken krijgen zo veel jongeren aan het lezen!

Het nieuwe boek van Sarah Moore Fitzgerald, A strange kind of brave, is een geniaal verhaal dat zeker in mijn top 10 moet. Dit boek heeft weer de meest aandoenlijke personages, maar ook een enorme plottwist die werkelijk niemand van te voren kan zien aankomen. Echt briljant!

Een verre plek vlakbij is een boek dat ik leende bij de bibliotheek, welke ik echt fantastisch vond. Het boek is heel puur en heeft ook een plottwist die heel emotioneel is. Een boek dat heel dichtbij mijn hart ligt, en ik ook zeker wil kopen op een dag!

Het schaduwjaar is een heel sterk boek waar de spanning constant aanwezig is en waar er genoeg akelige dingen gebeuren. Het heeft een feministische insteek en weet naast heftige gebeurtenissen veel hoop te geven voor de toekomst. Echt een enorme hype in de YA-wereld, terecht ook!

De Truth or Dance-trilogie is op fenomenale wijze afgesloten door Dance or Die. Dit boek was zo ontzettend spannend, leest erg vlot en het einde zag ik totaal niet uitkomen! Ik was zo stomverbaasd en vind deze trilogie erg sterk neergezet met een mooie opbouwende spanning. Thrillerliefhebbers zullen echt smullen van dit boek!

Tot slot Op zoek naar Paulie Fink, een geweldig boek over vriendschap en wat mensen echt uniek maakt. Dit boek is van de auteur van Suzy en de kwallen en ik werd zo vrolijk van dit verhaal! Het laat zien dat ieder kind er mag wezen en fantastisch is op zijn of haar eigen manier.

Dit is mijn top 10 van favoriete boeken die ik heb gelezen in 2019. Wat zitten er toch geweldige boeken tussen, zo fijn dat uitgeverijen nog lang niet klaar zijn met YA-boeken! Ik ben erg benieuwd wat het komende jaar gaat brengen, dan lees ik hopelijk weer geweldige boeken en verhalen!

Wat is jouw favoriete boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Zeker doen met de Spellslinger serie! 😍 Ik heb dit jaar het vierde deel nog gelezen en ga volgend jaar voor de laatste twee delen, blijft een grote favoriet. En wil eigenlijk bijna alle boeken van jouw lijstje nog lezen, sommige titels had ik zelfs nog nooit van gehoord zoals ‘Op zoek naar Pauline Fink’. Het Schaduwjaar was in ieder geval ook een van mijn favorieten dit jaar ☺️

    1. Oeh goed om te horen! 😀

  2. Ik moet nog steeds verder met Caraval! Ik ben ooit een keertje begonnen in het eerste deel, maar toen kwam er ik er niet echt in, helaas! Ik heb inmiddels al zoveel goede reacties gelezen dat ik ‘m echt moet lezen! Mooi lijstje!

    1. Zeker doen Marleen, ik weet zeker dat je de rest heel tof gaat vinden! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.