Mijn top 10 favoriete series die ik in 2019 heb gezien

Aan het einde van het jaar kijk ik terug op het afgelopen jaar, en benoem ik mijn top 10 qua films, series en boeken. Ik heb al mijn top 10 qua films benoemd, nu vertel ik over mijn favoriete series die ik in 2019 heb gezien. Er zitten een hoop pareltjes tussen (ik zat eerst met een lijst van twintig series, dus die heb ik flink moeten verdunnen…), dus hopelijk krijg je nu genoeg materiaal om de komende tijd te bekijken!

Steven Universe

Steven Universe is een prachtige tekenserie met een geniale worldbuilding en personages die steeds meer lagen hebben gaandeweg het verhaal. Het is in het begin even inkomen, maar dan merk je hoe complex en wonderbaarlijk de wereld van Steven is! Steven Universe gaat over een jongen die half mens, half gem is (een alien die uit een edelsteen komt). Zijn moeder stierf zodat hij geboren zou worden en hij wordt opgevoed door zijn vader en drie gems die zijn moeder beschermden. Een prachtig verhaal met ook veel nadruk op acceptatie van elke seksuele geaardheid.

Good Omens

Een Britse serie over de apocalyps met een engel en een demon, een serie die echt briljant is! De sfeer is zo sarcastisch en de acteurs spelen fenomenaal. Een lekkere korte serie, dus dit wil je zo in een avondje volledig zien! Het Britse sfeertje maakt het verhaal alleen maar mooier en mooier, ik hoop ooit het boek te gaan lezen!

Trollhunters

Een serie op Netflix die ik op aanraden van een bloglezer ging kijken is Trollhunters, een serie die uiteindelijk zeer goed uitpakte. Deze serie gaat over een jongen die ontdekt dat er trolls leven in zijn stad. Drie seizoenen vermaak, met leuke personages en een fantastische opbouw. Zeker het kijken waard!

Atypical

Dit is een serie over een autistische jongen, wat zowel heel grappig als zielig kan zijn. Maar naast een kijkje in het leven van iemand met autisme, worden er ook andere onderwerpen aangekaart, zoals liefde, familie, seksualiteit en meer. De personages maken de serie en het verwarmt constant mijn hart als ik deze serie zie.

The Dragon Prince

The Dragon Prince heeft me enorm verrast. Mocht je Avatar leuk vinden, is dit zeker een aanrader! Het is een high fantasy vol elfen, diversiteit in personages, draken, magie en een opkomende oorlog tussen elfen en mensen. Het eerste seizoen was soms wat houterig qua animatie, maar het derde seizoen wist mijn verwachtingen enorm te overtreffen en ik wil alleen maar meer!

Umbrella Academy

Deze serie is gebaseerd op een comic en is zo sterk neergezet door de cast. Het verhaal is ietwat voorspelbaar, maar deze superhelden zijn zo grappig, aandoenlijk en interessant, je kan deze serie met gemak bingewatchen! Nu nog wachten op het volgende seizoen…

The End of the F***ing World

Het eerste seizoen vond ik al lekker, maar het tweede seizoen is ook precies wat ik ervan had verwacht. Ietwat gestoorde personages, maar die je achteraf toch wel erg koestert. Sommige gebeurtenissen zijn zo lekker random en onvoorspelbaar, echt een serie die je moet checken!

She-Ra and the princess of power

Een Netflix-tekenserie die me ook heeft verbaasd, is She-Ra. De eerste twee seizoenen verliepen nog vrij rustig, maar het derde seizoen vond ik zo veel sterker en wist de emotionele snaar goed te raken. Het vierde seizoen vond ik ook erg goed en ik wil maar al te graag alle afleveringen opnieuw zien voordat het volgende seizoen verschijnt!

After Life

Dit is een serie over een man die na de dood van zijn vrouw erg depressief is. Vrij heftig in het begin, maar de serie heeft ook heerlijke Britse (zwarte) humor en een sarcastisch randje. Het einde vond ik ook heel hoopvol en mooi, dus ik ben benieuwd wat er in het tweede seizoen gaat gebeuren (voor zover ik weet gaat die er wel komen, hoewel ik ook tevreden zou zijn als het nu afgelopen is). Een serie die je binnen drie uurtjes kan zien, dus zeker eens uitproberen als je een vrije avond hebt!

Daybreak

Een serie die helaas geen tweede seizoen krijgt is Daybreak. Deze serie zit vol sarcasme, rebelse pubers en een post-apocalyptische setting. Ook veel diversiteit en ontzettend veel humor. Ik vond het eerste seizoen geniaal, jammer dat er geen tweede seizoen komt (hoewel het verhaal niet perse een tweede seizoen nodig heeft).

Dit zijn mijn tien favoriete series van 2019. Welke series vond jij geweldig? Laat het me weten, want wie weet ga ik jouw tip bekijken in 2020.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.