Mijn top 15 Films van 2021

Nog even terugblikken op het afgelopen jaar, want deze weken laat ik mijn top 15-lijstjes zien op mijn blog! Mijn favoriete boeken en series van 2021 heb ik al behandeld, nu zijn films aan de beurt. Ik heb meer dan 60 films gezien afgelopen jaar, dus ongeveer een kwart daarvan ik noemen. Ik heb een aantal geweldige films gezien, dus die neem ik door in willekeurige volgorde!

Get Out

Op Netflix keek ik aan het begin van het jaar deze thriller, welke zeer veel indruk op mij maakte. Een zwarte jongen gaat op schoonfamiliebezoek bij zijn witte vriendin, wat hij een tikkeltje ongemakkelijk vindt. Op het eerste ogenblik krijgt hij een warm welkom, maar is iets niet helemaal in de haak… Bizarre plottwists en angstaanjagend spannend, erg van genoten!

Moxie

Moxie is een boekverfilming op Netflix, een sterke feministische film die laat zien dat er veel problemen zijn op middelbare scholen op het gebied van sekseongelijkheid. De film maakte mij erg nieuwsgierig naar het boek en de acteurs vond ik ook erg prettig, het weet veel problemen aan te kaarten!

Love and monsters

Een heerlijke post-apocalyptische film waar naar mijn idee echt een vervolg op mag komen! Dylan O’Brien is een heel sympathieke acteur en hij speelde hier een geweldige verliefde puber, en de gevaren die hij moest trotseren zijn erg beklemmend.

Shazam

Een verrassend leuke nieuwe DC-superheld, ik heb hier erg om kunnen lachen! DC weet eindelijk dat ze meer humor in hun films moeten stoppen, en dat is nu zeker gelukt. Ik hoop dat we Shazam vaker tegen gaan komen, want hier wil ik graag meer van!

The Mitchells vs the machines

Deze Netflix-original was zo ontzettend grappig, en heeft verschillende tekenstijlen die mooi op elkaar aansluiten. Uiteindelijk nog erg emotioneel, en tot het einde lekker spannend! Een familiefilm vol sensatie voor zowel jong als oud.

Raya and the last dragon

Deze Disneyfilm had ik het liefst in de bioscoop gezien, want visueel zag deze film er verbluffend uit. Het is een geweldige film met een grappige draak, Aziatische invloeden en een spectaculair einde. Een Disneyfilm waar je u tegen zegt!

Black Widow

Ook weer jammer dat we deze film niet in de bioscoop konden zien, want Black Widow was een razend spannend verhaal waarin je een hele andere kant zien van Black Widow. Ik had eerst niet al te veel met dit personage, maar door de film is ze meer naar mij gaan groeien, en zijn op deze manier weer nieuwe Marvelpersonages geïntroduceerd!

Luca

Deze Disneyfilm is zo’n zomers en lief verhaal over twee jongens die zeemeermannen zijn, en infiltreren in een Italiaans dorpje. Deze film barst van de heldere kleuren en laat goed zien hoe vooroordelen zo belastend kunnen zijn, en dat je met de juiste mensen jezelf kan zijn. Ontroerend en hartverwarmend, en na een paar maanden kwam er nog een korte video uit met Alberto in de hoofdrol!

The Suicide Squad

Jeetje, wat ik heb mij kapot vermaakt tijdens deze film. Lekker absurd, met veel nieuwe personages, een fantastische cast, ruige vechtscènes en vol bijzondere plottwists. De film is episch, hilarisch en zit vol met pit, het kan niet anders dat dit een van mijn favoriete films is van 2021!

Shang Chi and the Legend of the Ten Rings

Deze nieuwe Marvelsuperheld heeft helemaal mijn hart veroverd, want dit is een van mijn favoriete Marvelfilms! De film zit vol met humor, sterke Aziatische representatie, prachtige beelden, spannende vijanden en genoeg potentie voor vervolgfilms. Shang-Chi wordt de nieuwe superheld die hopelijk een prominente rol gaat spelen in het Marvel-universum!

Free Guy

Free Guy heb ik gelukkig gezien in de bioscoop, en een week erna kon ik hem ook weer bekijken op Disney+. Ik heb hem zelfs twee keer gezien, want het is zo’n film vol humor met Ryan Reynolds! Het heeft nog veel meer lagen die zo veel indruk op mij maakten, dat ik met alle plezier de film nog een keer zag. Gamen was nog nooit zo bijzonder geweest!

The Eternals

Hoewel deze film niet de fantastische opening is geweest van een hele groep aan superhelden, wist de film mij niet teleur te stellen (hoewel mijn verwachtingen ook erg laag waren). Het had een vrij rustige opbouw en de personages zijn nu vrij goed uitgewerkt, nu maar hopen dat ze de verwachtingen voor volgende films weten te overtreffen.

Encanto

Deze Disney-film wist mooie thema’s rondom familie, stress en het vinden van je eigen kracht te tonen, hoewel ik de liedjes iets minder leuk vond dan verwacht. Het wist de emotionel snaar te raken, en ook weer zijn er prachtige kleurrijke beelden waar de fantasie van kinderen wordt geprikkeld. Zeker een fijne kijktip op Disney+!

Don’t breathe

Op Netflix kwam deze spannende thriller online, waar ik echt met samengeknepen billen naar heb gekeken. Drie pubers overvallen het huis van een oude blinde veteraan, maar die weet ondanks zijn gebrek aan zicht precies hoe zijn huis is, en hoe hij de dieven kan uitschakelen… Er zitten meer schokkende dingen in deze film die ik niet zag aankomen, en hoop uiteindelijk nog het vervolg te gaan zien!

Don’t Look Up

Deze film is zowel hilarisch als zeer tragisch. Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence spelen twee astronomen die een komeet ontdekken die de aarde compleet zal vernietigen, en ze moeten iedereen ervan overtuigen dat ze de komeet moeten stoppen. De film weet een vrouwelijke Trump neer te zetten als parodie, en laat vooral zien dat de rijken erg egoïstisch zijn en zich niet willen inzetten voor de aarde, wat zowel grappig als pijnlijk is om te zien. De film is iets aan de lange kant, maar ik heb er wel erg van genoten!

Dit zijn mijn favoriete films van het afgelopen jaar. Welke films behoren ook tot jouw favorieten, en welke film is jouw favoriet van 2021? Laat het mij vooral weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.