Mijn top 15 series van 2021

Het afgelopen jaar heb ik veel series kunnen kijken. Mini-series, langlopende series of anime, de lijst was erg divers en ik raakte niet uitgekeken! Hierbij vertel ik dan graag de 15 series waarvan ik het meest heb genoten, in de hoop dat je deze series ook een kans gaat geven. Mocht je trouwens een app zoeken waarin je je series bij kan houden: de app TV Time gebruik het meest, maar de website/app MijnSerie is ook een handige. De series zullen in willekeurige volgorde aan bod komen, want een favoriet in dit lijstje kiezen is haast onmogelijk!

Attack on Titan

Attack on Titan is een epische anime die momenteel de laatste afleveringen uitzendt. Hierin is de mensheid in hun rijk omringd door hoge muren, aangezien er buiten titans (zeer laagbegaafde mensachtige wezens van minimaal vijf meter hoog die mensenvlees eten) zijn. In de hele serie vraag je je af waar de titans vandaan komen en wat er buiten de muren is, en eind seizoen 3 krijg je al veel antwoorden op je vragen. De serie is zo goed opgebouwd en het vierde en laatste seizoen is zo intens! Dit is een van de beste anime die ik ooit heb gezien, en het afgelopen jaar heb ik de anime volledig opnieuw gezien zodat ik de laatste aflevering met een fris geheugen kan zien. Echt een enorme aanrader! Let op: de trailer gaat over het laatste seizoen, bekijk die alleen als je de eerste drie seizoenen hebt gezien!

The Witcher

Aan het eind van 2021 kwam het tweede seizoen van The Witcher online, en wat was het weer een goed seizoen! Dit keer geen ingewikkelde tijdlijnen, maar nu juist een chronologisch verhaal waar Geralt een peetvader is voor Ciri, die bijzondere krachten bezit. Alle acteurs spelen zo goed en elke aflevering was weer lekker spannend. Kom maar door met die prequel serie en het volgende seizoen!

Squid Game

Squid Game is een enorme hype geweest in 2021, wat ook redelijk terecht is. Ikzelf zag de trailer voordat de serie uitkwam, en ik was meteen enthousiast. Normaal kijk ik geen Koreaanse series, maar hiervoor maakte ik graag een uitzondering! Ik ben flink aan het bingewatchen geweest, want binnen een weekend had ik de serie uitgekeken. Lekker spannend, bijzondere spellen die werden gespeeld en nu ook nog een vervolgseizoen, super!

My Hero Academia

In 2021 heb ik ook My Hero Academia verder gekeken. Sterker nog, ik ben als een malle de manga aan het verzamelen! Deze anime gaat over een wereld waarin het grote deel van de bevolking superkrachten bezit, de een in wat mindere mate dan de ander. Midoriya heeft zelf geen krachten, maar krijgt door de grootste superheld in Japan toch superkrachten! Zo kan hij de opleiding tot held beginnen, maar hij heeft veel tijd nodig om zijn nieuwe krachten te begrijpen, en daarbij zijn er grote schurken die Japan terroriseren. De serie is zo grappig, heldhaftig, spannend en veelzijdig, het is een van mijn favoriete anime geworden! Ik wacht in ieder geval met smart op het zesde seizoen.

WandaVision

Disney+ is begonnen met Marvel-series, wat mij betreft een geslaagde zet. WandaVision is de start hiervan, en wat heeft deze serie toch goed uitgepakt. Het begin van de serie is op een vreemde manier heel grappig, maar gaandeweg het verhaal merk je wat erachter zit, en dan wordt de serie heel intens en emotioneel. Wanda en Vision vond ik eerst niet hele belangrijke personages, maar nu ben ik ze juist erg gaan waarderen! Ik ben erg benieuwd in wat voor manier de twee invloed gaan hebben op de toekomst van Marvel.

Castlevania

Deze serie had ik in al die jaren niet opgepakt, maar toen het vierde en laatste seizoen uitkwam, besloot ik met mijn fangirl de serie te gaan kijken. Hier hebben wij totaal geen spijt van gehad, want Castlevania is een fantastische serie vol bloederige gevechten, ijzersterke personages en een lugubere Middeleeuwse setting vol vampiers. Er komt nog een spinoff-serie aan, die ik ook graag zou willen zien.

Sex Education

Het derde seizoen van Sex Education was weer een feestje om te zien. De serie behandelt veel thema’s rondom seksualiteit, de personages zijn zo prettig en divers, de humor is aanwezig en het is een serie die elke puber zou moeten zien, of is ideaal kijkvoer als je weer even je puberteit wil herbeleven. Ik kan nu al niet wachten op een vierde seizoen, waarvan ik verwacht dat dat het laatste seizoen zal zijn.

Alice in Borderland

Heb jij ook genoten van Squid Game? Dan moet je dit pareltje niet missen! Alice in Borderland is een Japanse serie waarin drie mannen terecht komen in een andere versie van Tokyo waarin je levensgevaarlijke spellen moet spelen, mocht je willen blijven lezen. De worldbuilding is fascinerend en de spanning is om te snijden, helemaal omdat je op hele originele manieren moet nadenken om een spel te overleven. Het is zonde dat deze serie minder bekend is, want hij kan echt tippen aan de Koreaanse Netflixserie!

Centaurworld

Deze serie keek ik aan het eind van 2021, en het tweede seizoen (en daarmee ook het afsluitende seizoen) bekeek ik aan het begin van 2022. Alleen seizoen 1 als los deel vond ik de moeite waard voor deze top 15, want deze serie is zo veel leuker dan verwacht! In basis is het een kinderserie over een paard die vanuit haar eigen wereld terecht komt in een wereld vol centaurs, en ze gaat op een queeste om terug te keren naar haar berijder. De serie oogt op het begin heel kinderlijk en absurd, maar gaandeweg het verhaal merk je een duistere achtergrond en kan je ondertussen genieten van geweldige liedjes. Aanrader voor fans van series zoals Gravity Falls en Over the Garden Wall!

Behind her eyes

Dit is een thriller gebaseerd op een boek van Sarah Pinborough, en deze serie wist mij zo enorm te verbazen! Je volgt een vrouw die gevoelens begint te krijgen voor haar baas, die een vrij aparte vrouw heeft. Je merkt al vanaf het begin een gespannen sfeer, en het einde weet al je verwachtingen te overtreffen. De grote plottwist merkte ik net voor de ontknoping, maar dat mocht de pret niet drukken. Een fantastisch serie die je met genoegen kan bingewatchen!

Shadow and Bone

Een Netflix serie gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo, wat ben ik toch blij dat Netflix de stap heeft gemaakt om de Grishaverse tot leven te brengen! De cast is heel divers en ik vind het gaaf om te zien dat ze de twee series van Bardugo met elkaar weten te verweven. Er is laatst nog nieuws bekend gemaakt over het tweede seizoen, en die wil ik ook maar al te graag gaan kijken!

Arcane

Dan een animatieserie gebaseerd op de League of Legends-game, Arcane is echt legendarisch goed! De makers hebben hier vele jaren aan gewerkt, en dat is te zien. De personages zijn badass, de worldbuilding is prachtig en zit vol met oneerlijke contrasten tussen arm en rijk en de animatiestijl is briljant. En dan ben ik helemaal het verhaal vergeten, want daar is ook zo veel aandacht in gestopt! De hele game boeit mij niet zo veel, maar deze serie is een meesterwerk en ik heb hoge verwachtingen voor het tweede seizoen. Hopelijk laat deze niet al te lang op zich wachten!

Only Murders in the Building

Deze detective is een humoristisch, tragisch en spannend verhaal over drie bewoners in een appartementencomplex die een moord in het gebouw willen oplossen, waarbij ze een podcast maken. Selena Gomez straalt in deze rol, het mysterie rondom de moord houdt je in zijn greep en het verhaal weet je constant op de verkeerde been te zetten. Ook een knaller van een ontknoping, laat dat tweede seizoen maar gauw komen!

Jujutsu Kaisen

Deze nieuwe anime is al meteen vrij populair geworden op internationaal niveau. Wanneer een jongen een vinger van een machtige demon doorslikt, huist deze demon in zijn lichaam. Hij wordt getraind om andere demons te verslaan, en de actie is continue aanwezig. Geniale animatiestijl, spectaculaire gevechten en nog genoeg mogelijkheden voor de toekomst, deze anime blijf ik trouw kijken!

Loki

Tot slot een Marvelserie over een van de leukste schurken, namelijk Loki! Hierin is er een alternatieve verhaallijn waarin Loki een instituut ontdekt die zich bezig houdt met de tijdlijn, waarbij ze alternatieve tijdlijnen een halt toe roepen. Ik heb elke week weer genoten van een aflevering, en ik maak mij alvast klaar voor een tweede seizoen! Deze serie brengt zo veel opties voor de toekomst van Marvel en ik ben heel benieuwd naar meer

Dit zijn mijn top 15 series van 2021. Zitten er volgens jou veel pareltjes tussen, of heb je zelf nog aanraders voor mij? Laat het vooral weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.