Mijn Top 20 Films uit 2020

In het jaar 2020 kwamen er helaas niet ontzettend veel films uit in de bioscoop, maar heb ik wel vanuit huis erg veel films gezien. Aangezien ik voor 2020 lijstjes maak van 20 voor boeken en series, wil ik deze ook maken voor films. Ik heb meer dan 100 films gezien, dus het was goed nadenken wat een mooie volgorde zou zijn! Het is heel lastig om de rangorde te bepalen wat betreft een favoriet, maar uiteindelijk heb ik een volgorde weten te maken! We trappen af van 20 naar de nummer 1 film van mijn 2020!

20. Midsommar

Midsommar is een horror over een studentengroep die naar een bijzonder zomerkamp gaat. Nou ja, zomerkamp, het ziet er naar uit dat dit kamp veel hechtiger is dan de vrienden denken… De film is al snel vrij schokkend, maar de lugubere sfeer vond ik erg spannend. Ik keek hem via Netflix Party met een hoop vrienden, en al onze reacties waren goud waard!

19. Over the moon

Deze Netflix animatiefilm neemt je mee op een ruimteavontuur naar de maan, om een godin te zoeken die aan een meisje kan laten zien dat haar vader haar overleden moeten niet moet vergeten. Een film vol kleur en de Chinese cultuur werd prachtig getoond, en de boodschap van het verhaal was ook ontroerend.

18. Howl’s Moving Castle

De films van Studio Ghibli zijn prachtige films uit Japan, en Howl’s Moving Castle vond ik één van de mooiste. Het is een fantasierijk verhaal waarin een meisje op magische wijze verandert in een oud vrouwtje en deze toverspreuk van een heks moet verbreken. Na deze film wil je alleen maar meer films van Studio Ghibli zien!

17. The Platform / El Hoyo

Deze Netflix Original is een akelig verhaal over een bijzondere gevangenis waarin mensen in verdiepingen onder elkaar leven en eten krijgen door een platform vol lekker eten die van de bovenste naar de onderste verdieping gaat. Hoe hoger je zit, hoe meer eten er over is, maar als je op een verdieping ziet die erg laag is, krijg je een maand lang restjes of helemaal niks… Erg spannend en met een bijzonder einde!

16. The Happiest Season

Deze kerstfilm is de eerste film met een lesbische relatie als hoofdtoon. Bizar dat dit pas de eerste is, maar dit kan een mooi begin zijn voor veel LHBTQIAP+ kerstfilms. Hij is erg grappig, snijdt ook serieuze kanten aan en brengt je goed in de kerstsfeer.

15. Instant Family

Deze film is een geweldige feelgoodfilm over een getrouwd stel dat besluit om een kind te adopteren. Wat gebeurt er? Ze worden pleegouders van niet één, maar drie kinderen! Dit gaat niet al te makkelijk, maar toch komt iedereen dichter bij elkaar. Het is een hele eerlijke film over adoptie met een geweldig einde. Te zien op Netflix, dus grijp je kans!

14. Palm Springs

Zin in een timeloopfilm? Dan is deze wat voor jou! Tijdens een bruiloft belandt een vrouw in een tijdlus, ze zal elke dag dezelfde dag van de bruiloft meemaken. Gelukkig is ze niet de enige die in deze lus is belandt, dus ze heeft gezelschap waarmee ze gekke dingen kan doen. Maar is dat wel zo leuk na een tijd? Gelukkig heeft het een erg bevredigend einde, erg tof!

13. Eurovison Song Contest: The Story of Fire Saga

Dit was naar mijn idee een hele verrassing. Ik keek hem met mijn vriendin (die enorm fan is van het Eurovision Song Contest), terwijl ik zelf niet zo’n enorm fan ben. Wat gebeurde er? Ik vermaakte me juist enorm, want deze film is zo over de top en hilarisch! Ik lachte me echt kapot en het was gewoon zo slecht, dat het een film is die mij enorm bijblijft. YADA YADA DING DONG!

12. Laputa: Castle in the sky

Ook deze film van Studio Ghibli sprak mij enorm aan. Hierin volg je een bijzondere wereld waarin de film je een boodschap geeft over klimaatvervuiling. Na deze film voelde ik ook een leegte in mijn hart, want ik vond het gewoon moeilijk om afscheid te nemen van de personages. Een prima film als je wat meer animefilms wilt uitproberen!

11. Tenet

Christopher Nolan heeft zich wat betreft complexe verhaallijnen over tijd overtroffen, want dit was een bijzonder puzzelwerk die je meerdere keren wilt bezien zodat je hem (iets meer) begrijpt. Ik heb de film in 4DX is gezien, wat een erg toffe ervaring was. Terug in de tijd, vooruit in de tijd, jezelf zien wanneer je terugspoelt in de tijd, het is een complexe film waar je nog langer over kan praten.

10. The Babysitter & The Babysitter: Killer Queen

Twee opeenvolgende films die ik achter elkaar keek, dit is een hilarische slasher waarin een jongen zijn oppast bespiedt terwijl hij zou moeten slapen. Wat doet zijn oppas? Een satanistisch ritueel uitvoeren met haar vrienden, en hij hoort het bloedoffer te zijn! Deze films zitten vol humor en zijn ideaal vermaak voor een avondje spanning en plezier.

9. Ponyo

Ook Ponyo verdient een plek in deze lijst. Het is zo fijn dat Netflix de films van studio Ghibli online heeft gebracht, dit is een mooie kinderfilm over een vissenprinses die langzaam verandert in een mens. Zo hartverwarmend met een erg lief einde, met ook nog zo’n leuke soundtrack!

8. My Hero Academia: Heroes Rising

Deze film heb ik twee keer gezien in de bioscoop en zelfs de tweede keer vond ik hem erg tof! Hij zit vol actie, alle personages uit de anime krijgen aandacht en het verhaal was tot het einde erg spannend. Ik wil nu alleen maar zo snel mogelijk het nieuwe seizoen van My Hero Academia zien!

7. Birds of Prey

Harley Quinn is een heerlijke DC-schurk en in deze film straalt ze helemaal! Ik had er echt van genoten. De film had humor, mooie actiescènes en een prima vleugje girlpower. Deze kijk ik met veel plezier een tweede keer!

6. Onward

Onward is een Disneyfilm vol fantasyelementen, maar ook met een ontroerende boodschap over familie. Tranen van geluk gegarandeerd tijdens het einde! Jammer dat ik hem niet heb gezien in de bioscoop, want hij lijkt me ook erg mooi voor het grote scherm. Ik was ook gek op alle referenties naar Dungeons and Dragons, voor fantasynerds is de film een waar walhalla.

5. Parasite

Deze film heeft de Oscar gewonnen, en terecht. Het is een film vol onderliggende spanning, bizarre plotwendingen en een ijzingwekkende sfeer, met toch wat humor. De film heeft zo veel verwijzingen naar sociale klassenongelijkheid en de film heeft een fenomenale opbouw.

4. Klaus

Deze film had ik in 2020 voor de vierde keer gezien, maar alsnog blijft hij prachtig. Het laat de ideale kerstgedachte zien en het geeft een mooie kijk op het achtergrondverhaal van de kerstman. Om te janken zo mooi, zeker met zo’n bijzondere tekenstijl!

3. Ready Player One

Deze film is een boekverfilming die perfect is voor elke geek. Zo veel fandoms die in deze film zitten, een spannend verhaal vol fictieve digitale werelden. Elke nerd kan zo genieten van de geekiness, en daarbij is het een film die je het liefst op een zo’n groot mogelijk scherm wilt zien. Het boek heeft inmiddels een vervolg en ik zou er geen nee tegen zeggen als deze ook verfilmd zou worden!

2. Jumanji: The Next Level

Het vervolg van Jumanji is weer hilarisch. Een paar personages komen weer in Jumanji terecht, maar misschien niet in het lichaam waar ze de vorige keer in zaten. Naast de humor en het fantastische acteerwerk genoot ik ook van het verhaal, en een Jumanji 3? Laat die maar komen!

1.Weathering With You

En dan mijn favoriet van 2020. Weathering with you is van de makers van Your name en is hartverscheurend mooi. Tokyo heeft enorm veel regenbuien, maar een bijzonder meisje kan de zonnestralen terug laten komen. Maar deze gave heeft een prijs… De animatiestijl is ongeëvenaard, het was fantastisch om Tokyo te zien en de personages sluit je al snel in je hart. Het fantasyrandje van het verhaal was verfrissend en ik hoop deze film nog vele malen te zien. Echt het kijken waard!

Dit is mijn top 20 films van 2020. Een mooie lijst, ik hoop in 2021 nog genoeg mooie films te gaan zien! Wat is jouw favoriete film van 2020? Laat het me weten!

2 reacties

  1. Oeeh. Howl’s Moving Castle vond ik ook heel cool! Ik wil dit jaar nog meer Ghibli films zien.

    1. Zeker doen, ze staan gelukkig allemaal op Netflix! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.