Mijn Top 20 Series uit 2020

2020 is voorbij, een jaar dat we in principe wel achter ons willen laten. Afgezien van de omstandigheden was het op seriegebied wel een feest, want er zijn genoeg series uitgekomen waar ik erg van heb genoten. Ik heb al een top 20 lijst gemaakt van boeken, dus dat ga ik ook doen voor series en films. Hoewel ik een rangorde erin heb gemaakt, wil ik wel erbij vermelden dat bijna elke serie fantastisch is. Het is heel lastig om een favoriet te hebben, want elke serie is een aanrader op zich. Laten we gaan aftellen naar de nummer 1 serie van 2020!

20. The 100 – 7 seizoenen – Recensie

Deze serie heb ik nu volledig gezien, bestaande uit zeven seizoenen. Het is gebaseerd op de gelijknamige boeken, waarin de mensheid leeft in de ruimte omdat de aarde vol straling is. Na honderden jaren gewoond te hebben in de ruimte, begint de zuurstof in het ruimtestation op te raken, en worden honderd criminele jongeren naar de aarde gestuurd om te kijken of het weer bewoonbaar is. Het is een hele vermakelijke serie vol spanning en actie, hoewel ik de laatste seizoenen iets te vergezocht vond. Maar goed, het kijkt zo lekker weg en als je houdt van science-fiction, kan je er een tijdje mee vooruit.

19. You – 2 seizoenen

You gaat over Joe, die obsessief is wat betreft relaties. Hij is een echte stalker en denkt het beste voor te hebben met de vrouwen die hij lief heeft, maar het kan bloederig aflopen… Ik had in 2020 het tweede seizoen gezien, die heel verfrissend was en totaal anders dan het eerste seizoen. Ik kan niet wachten op het derde seizoen!

18. Community – 5 seizoenen – Recensie

Deze komische serie gaat over community college, waarin volwassenen bijscholing doen. Een groep volwassenen begint een studiegroep, terwijl er genoeg gekke dingen gebeuren op de campus. De eerste paar seizoen waren echt hilarisch en de makers zijn heel origineel in het bedenken van unieke afleveringen. Ze zijn zo creatief en de personages zijn ook erg grappig. Wanneer een paar castleden de crew verlaten wordt het wel minder leuk, maar alsnog is het een serie waar je erg om kan lachen!

17. Dash & Lily – Seizoen 1 – Recensie

Deze serie is ideaal om te kijken richting de feestdagen. Het volgt twee pubers die wonen in New York en met elkaar in contact komen door een notitieboek waar ze opdrachten voor elkaar inschrijven, zonder dat ze elkaar hebben gezien. Een erg aandoenlijke serie om in de kerststemming te komen, hopen dat er misschien nog extra seizoenen gaan komen! Deze serie is namelijk gebaseerd op een boek, welke twee vervolgdelen heeft.

16. Undercover – 2 seizoenen

Ik kijk weinig Nederlandse of Vlaamse series, maar Undercover wist me aangenaam te verrassen. Deze serie volgt undercoveragenten die moeten infiltreren in een criminele organisatie zoals drugs- of wapenhandel. Erg spannend! Het eerste seizoen vond ik zelf iets leuker doordat het zich afspeelde op een kneuterige camping, maar ook het tweede seizoen is een aanrader.

15. Kipo and the Age of Wonderbeasts – 3 seizoenen

Deze animatieserie vond ik op het eerste ogenblik niet zo bijzonder, maar het is juist een hele originele serie die onvoorspelbaar is. Het speelt zich af in een toekomstige wereld waarin dieren zijn gemuteerd tot grote wezens, of juist zijn gemuteerd waardoor ze kunnen spreken en net zo slim als mensen kunnen zijn. Het heeft een hele goede opbouw en plottwists die ik totaal niet zag aankomen. Deze serie zou ik zo nog een keer kijken, want deze serie verdient meer lof!

14. Derek – 3 seizoenen – Recensie

Derek is een serie van Ricky Gervais, die een man speelt die zo ontzettend aandoenlijk is. Het is een hele grappige Britse serie met een tikkeltje zwarte humor, maar het toont vooral hoe liefdevol Derek is voor zijn naasten. Naast dat ik er enorm om moest lachen, laat de serie zien dat geld niet alles is, maar dat de mensen om je heen jou al het geluk kunnen geven dat je nodig hebt.

13. Sword Art Online – 4 seizoenen – Recensie

In 2020 keek ik naar het meest recente seizoen van deze anime, die zo veel sterker is dan de vorige seizoenen. De makers hebben deze anime waarin VR-games werkelijkheid lijken naar een hoger niveau gebracht en de hele strijd die werd gestreden in de serie was erg intens. De animatiestijl was ook fenomenaal, dus ik kan het niet laten om deze anime in het lijstje te zetten.

12. Attack on Titan – 4 seizoenen

Het vierde en laatste seizoen van deze anime is nu gaande, en in 2020 besloot ik het derde seizoen te kijken. Dit seizoen gaf veel meer antwoorden op vragen waar ik al heel lang mee zat en ik ben echt verbaasd wat voor meesterwerk deze anime is. Het is een verhaal over een stad die omringd is door muren, omdat buiten de muren titanen leven die uit zijn op mensenvlees. Het is spannend en de beelden zijn spectaculair, echt de moeite waard om te kijken!

11. Steven Universe Future – 1 seizoen – Recensie

Als je hebt genoten van Steven Universe is er goed nieuws, want er is een vervolgserie waarin Steven zestien jaar oud is. Niet alle afleveringen zijn even fantastisch, maar het einde is heel ontroeren en hartverwarmend. Het geeft een mooie afsluiter aan de serie en Steven en alle gems blijven hierdoor voor eeuwig in mijn hart.

10. RuPauls Drag Race (All Stars) – 12 seizoen, 5 seizoenen All Stars

Het afgelopen jaar heb ik ook erg veel seizoenen gezien waarin drag queens tegen elkaar strijden in een wedstrijd. Door deze show heb ik zo veel meer respect gekregen voor drag queens. Ze kunnen acteren, dansen, kleding maken en zichzelf grimeren als de beste, ze geven een hele show in hun eentje! Daarbij leer je veel meer over de hele cultuur erachter, en strijd je hierdoor voor meer acceptatie richting de LHBTQIAP+ community. Ook de Nederlandse editie was vrij leuk, hoewel deze zeker verbeterd kan worden. Ik weet zeker dat ik aankomend jaar nog een paar seizoenen ga kijken!

9. Wie is de mol (jubileumeditie) – 21 seizoenen

Wie is de mol had in 2020 een fantastisch jaar. Ten eerste had je het twintigste seizoen in China, en later in het jaar hadden we een jubileumseizoen met oud kandidaten in Italië! Wat mij betreft mijn favoriete seizoenen, want deze kandidaten speelden zo fanatiek en waren ook zo grappig. Elke aflevering was weer een feest en de mol was ook een hele goede speler die ik pas aan het einde had ontmaskerd.

8. The Witcher – Seizoen 1 – Recensie

In 2020 keek ik het eerste seizoen van The Witcher af, welke ik fantastisch vond. Deze fantasyserie heeft veel bijzondere wezens en Geralt is een heel sterk en interessant personage. Ik raakte nieuwsgierig naar de boeken en na het eerste seizoen wilde ik meteen aftellen naar het tweede seizoen. Dat gaat helaas nog even duren, maar hopelijk wordt het wachten beloond met een geniaal tweede seizoen.

7. After Life – 2 seizoenen – Recensie

Het tweede seizoen van After Life was bijna nog beter dan het eerste seizoen. Je volgt een depressieve man die rouwt om zijn overleden vrouw, maar langzaamaan meer vreugde in het leven begint te zien. De serie is ontzettend emotioneel, maar ook heel mooi. De serie heeft ook heerlijke zwarte Britse humor en Ricky Gervais speelt de hoofdrol, die ook al werd genoemd in de serie Derek.

6. Sex Education – 2 seizoenen – Recensie

Het derde seizoen gaat bijna beginnen, wat is deze serie goed zeg! Het is heel puberaal en awkward, maar behandelt tal van belangrijke onderwerpen voor jongeren rondom seksualiteit. Beide seizoenen zijn hilarisch, heftig en zorgen ervoor dat je weer je puberteit wilt meemaken. Ik kan ook gewoon geen favoriet personage noemen, want iedereen straalt en is (uiteindelijk) erg sympathiek.

5. Deadly Class – seizoen 1 – Recensie

Hoewel deze serie door de makers is gecancelled voor een tweede seizoen, heb ik de hoop dat Netflix deze serie verder gaat oppakken. Het is namelijk een van mijn favoriete series geworden. Deze serie over een academie voor huurmoordenaars is erg bruut, grappig, heel spannend en heeft een cliffhanger waar je u tegen zegt. Ik wil meer!

4. The Umbrella Academy – 2 seizoenen – Recensie

Een serie die op Deadly Class lijkt is Umbrella Academy, die een fenomenaal tweede seizoen heeft. De superhelden komen terecht in de jaren zestig en maken weer genoeg nieuwe avonturen mee. Je voelt mee met elk personage en de serie is ideaal om te bingewatchen. Ik kan gewoon geen minpunten bedenken aan deze serie, het kijkt zo lekker weg!

3. My Hero Academia – 3 seizoenen – Recensie

Deze anime is een van mijn favoriete series geworden in 2020. De eerste twee seizoenen had ik eerder gezien, maar toen ik het voor de tweede keer keek was ik pas echt fan. Het gaat over een toekomstige wereld waarin een groot deel van de mensheid superkrachten heeft. Midoriya heeft geen superkracht, maar krijgt de kans om de superkracht van de beste superheld over te nemen. Hij kan naar een school voor superhelden en gaandeweg de serie wordt het steeds spannender en zijn de criminelen in Japan gevaarlijker. Midoriya is een hele emotionele jongen die in het begin veel huilt, maar hij groeit enorm en wordt een echte dappere held. Al zijn klasgenoten zijn ook heel veelzijdig en ik kan niet wachten op het volgende seizoen. Dit is er eentje om in de gaten te blijven houden! En tip, de eerste twee seizoenen zijn te zien op Netflix!

2. She-Ra and the Princesses of Power – 5 seizoenen – Recensie

Deze serie heb ik al twee keer gezien, en is echt een magische remake van She-Ra. Het is een heel queer verhaal (niet verbazingwekkend, want Noelle Stevenson heeft de serie gemaakt) met kleurrijke personages en een verhaal dat steeds meer uitbouwt. Alle personages staan me bij en het einde is om te janken zo mooi. Please laat er nog een special komen zoals een film, want ik kan gewoon geen afscheid nemen van de personages!

  1. The Mandalorian – 2 seizoenen – Recensie

Aan het einde van 2020 kwam het tweede seizoen van The Mandalorian op Disney+, een perfect seizoen die zo veel intenser was dan het eerste seizoen. Baby Yoda blijft te schattig voor woorden, het werk dat de makers erin hebben gestopt is ongeëvenaard en alle knipogen naar oude Star Wars films en series is een hele verademing. Ik wil nog meer achtergrondinformatie over Mandalorians en ik kan niet wachten op het derde seizoen. Daarbij maakte het me nieuwsgierig naar andere series zoals The Clone Wars en Rebels, dus deze ga ik de komende tijd ook nog kijken.

Dit is mijn top 20 qua series van 2020, hoewel ik alle series enorme aanraders vind. Hoeveel series van dit lijstje heb je ook gezien, en heb je nog aanraders voor mij? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.