Mijn voorbereidingen voor Japan #1

Vorige maand boekten mijn fangirl en ik de meest bijzondere reis die we tot nu toe hebben gemaakt. We gaan een weekje naar Tokio! We zijn beiden grote liefhebbers van Japan en we willen er al jaren heen, maar nu hebben we dus het besluit genomen en een reis geboekt naar Tokio. Aangezien we nog studenten zijn, besloten we onze reis te beperken tot alleen Tokio. Dit is namelijk een hele grote stad waar genoeg te doen is, dus daar kunnen we onszelf wel vermaken! Aangezien veel mensen benieuwd waren naar mijn reis, heb ik besloten om er wat meer over te vertellen, want veel bloglezers hadden vragen voor me. Mijn reis zal eind april plaats vinden, maar voor nu kan ik alvast vertellen over de voorbereidingen die we hebben getroffen voor onze vakantie.

 

Het idee voor Japan

Zoals ik al zei zijn we allebei grote liefhebbers van Japan. Zo lezen we manga, kijken we naar anime en weten we ook veel over de Japanse cultuur. Ik lees maar al te graag boeken over Japan en ik ben zelfs proeflezer bij de Aniway (een magazine over Japanse geekcultuur), dus je kan wel zeggen dat we maar al te graag een reisje boeken naar dit land. Het begon eigenlijk als grap (”Waarom zouden we niet gewoon naar Japan gaan?”) nadat we onze eerste vakantietrip die we in gedachte hadden te duur vonden (de prijzen waren opeens verdubbeld), dus ik besloot puur uit interesse te kijken naar vliegtickets rond de meivakantie. Waarom de meivakantie? Nou, ik kan zelf niet zweten, dus warme temperaturen worden het voor mij niet. De meivakantie is prima te doen voor Tokio en gelukkig zijn we allebei dan vrij na een drukke studieperiode. Het schijnt dan wel iets drukker te zijn qua toeristen, maar dat houdt ons niet tegen. De prijzen vielen in principe mee (het is natuurlijk duurder dan tripjes die dichterbij zijn), aangezien we een vrij gunstige overstap hebben. Verder deden we wat research naar prijzen zoals verblijf, kosten voor voedsel en meer. Wil je daar meer over weten? The Sushi Times heeft daar een heel mooi artikel over, zodat je een indicatie kan krijgen voor een vakantie naar Japan (daarbij hebben ze vele andere informatieve artikelen over reizen in Japan, dus kijk daar zeker naar!). Je kan ook rechtstreekse vluchten nemen tijdens de KLM-wereldwekendeals, maar deze waren uiteindelijk duurder dan de vlucht die we nu hebben. 

Vliegtickets en verblijf boeken

Aangezien treinreizen in Japan erg duur kan zijn, besloten we dus in Tokio te blijven. Ten eerste zochten we naar vliegtickets. We hadden eerst naar websites gekeken die vliegreizen vergeleken en uiteindelijk vonden we een vrij gunstige. We vertrekken om 12.00 in Nederland, hebben een tussenstap van ongeveer twee uur in Helsinki en gaan daarna door naar Tokio. De volgende dag zouden we dan vroeg in de ochtend vertrekken, dus dan kunnen we nog even in ons verblijf uitrusten (een jetlag zullen we waarschijnlijk wel hebben) en dan kunnen we beginnen met het verkennen van de stad). De terugreis is aan het eind van de ochtend, dus we zullen wel vroeg uit bed moeten. Ik controleerde nog hoe je vanuit Narita Airport naar de binnenstad kwam en we boekten onze tickets rechtstreeks bij de vliegtuigmaatschappij (Finnair).

Qua verblijf bekeken we Booking.com, waar we een hostel vonden dichtbij Akihabara (een echte nerdwijk die redelijk in het centrum ligt). Helaas was deze volgeboekt, maar we vonden al snel een ander hostel in de buurt. Deze was zelfs goedkoper en we konden een tweepersoonskamer krijgen. Ook hierbij bestelden we direct bij het hostel (die zelfs een Engelstalige website had, inclusief routebeschrijving naar het hostel) en ik mailde nog met wat vragen wat betreft medicijnen en inchecken, die ze al snel netjes hadden beantwoord. In Tokio zijn er veel verblijven waarin je of met meerderen op een kamer slaapt, of in een slaapcabine ligt. We wilden wel een beetje privacy, dus een tweepersoonskamer is ideaal! We hebben wel gedeelde douche, maar dit zag er ook erg netjes uit. 

En, wat nu?

De afgelopen weken hebben we gekeken naar alle plekken die we in Tokio willen bezoeken. Zo heb ik verschillende reisboekjes van de bibliotheek gehaald en daarbij heb ik het boek ”The geeks guide to Tokyo” en ”A geek in Japan”, die meerdere tips geven over bezienswaardigheden, leuke winkeltjes en eettentjes. Ook bezocht ik Odigo.jp, een website waarin veel wordt geblogd over Japan. Hierbij kan je ook bepaalde bezienswaardigheden op de kaart zetten en een wandelroute uitstippelen.

Ik ben nu vooral bezig met kaarten maken met wat er in elke wijk te doen is. Nadat we alle leuke plekjes hebben uitgezocht, gaan we nog een planning per dag maken (deze wordt vrij globaal, we zetten alleen neer naar welke wijken we gaan, wat we er precies gaan zien kan uiteraard verschillen). Voor de rest kunnen we rustig wat stappen zetten naar praktische voorbereidingen, zoals het regelen van paspoorten, het eventueel boeken van vervoer naar de luchthaven en meer. Genoeg te doen dus!

 

We hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in! Mocht onze planning af zijn en we veel verder zijn met onze voorbereidingen, zal ik nog een blogje plaatsen. En ja, als ik eenmaal terug ben van mijn vakantie, zullen er zeker nog vele blogjes komen! Het gaat in ieder geval een reis worden om niet te vergeten, ik kan niet wachten!

Bij welke reis heb jij veel voorbereidingen getroffen?

2 reacties

  1. Heel veel plezier alvast! Japan is echt geweldig, en Tokio is echt een nerdy paradijs vergeleken met de meer traditionele steden daar. Ik ben benieuwd naar hoe je het gaat vinden.

    1. Dank je wel Renee! 🙂 Ik hoop ooit nog wel een langere reis te gaan maken en meer traditionele steden te bezoeken, maar dit is in ieder geval een mooi begin 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.