Mijn voorbereidingen voor Japan #3

Eind april gaan mijn fangirl en ik een weekje naar Tokyo. Dit is een stad die we al jaren willen bezoeken en we vonden dat nu het moment was om te gaan. We kijken er allebei ontzettend naar uit, dus uiteraard zal ik veel bloggen over mijn vakantie. Ik legde al uit wat onze eerste stappen waren en ik vertelde over de planning die we hebben in Tokyo, maar nu zal ik vertellen over de laatste voorbereidingen die we maken voordat we op vakantie gaan. We hebben namelijk nog veel geregeld, dus ik laat je graag zien wat er zoal is gedaan om onze vakantie soepel te laten verlopen.

 

Ten eerste hebben we onze planning wat verfijnd. Takeshita-dori (een hele bekende winkelstraat) blijkt erg druk te zijn in het weekend, dus die wijk hebben we doorgeschoven naar een andere dag. Dit was voornamelijk door het bekijken van veel blogs en YouTube-video’s, maar we hebben ook met mensen gesproken die naar Japan zijn geweest. Zo ga ik zaterdag nog met iemand kletsen die laatst in Japan was, zodat ik daar ook nog mijn planning mee kan doornemen. 

Ook moeten we een aantal dingen vooruit bestellen. Zo willen we een Pocket-Wifi hebben, een apparaat waardoor we onderweg ook Wifi kunnen hebben. Deze kan je ophalen bij het vliegveld en achteraf kan je hem in een envelop doen en terugsturen. Ideaal! Ook heb ik gereserveerd voor het Pokémon Café, een café met allemaal Pokémongerechten! Dit moet je een maand van tevoren reserveren en om 11 uur in de ochtend is weer een nieuwe dag beschikbaar. Het café is erg populair, want als ik een half uur later wilde reserveren was alles al bezet! 

We waren lang aan het zoeken hoe we het beste vanuit het vliegveld naar ons hotel konden. Je hebt meerdere manieren om via Narita Airport te reizen naar Tokyo. Je hebt treinen, bussen en metro’s, maar wij hebben gekozen voor de metro. Er rijdt een metrolijn vanuit Narita Airport naar Haneda Airport en halverwege deze route is er een halte die dichtbij ons hotel ligt. Ideaal, want zo hoeven we niet over te stappen en het is ook een vrij goedkope optie (rond de 8 euro). Bepaalde treinen zijn wellicht iets sneller, maar dit is drie keer zo duur en je moet dan nog overstappen. Bij het vliegveld kunnen we een ov-pas halen, deze opladen en dan kunnen we een uurtje in de metro zitten. Daarna komen we al snel aan bij ons hotel!

Voor de rest kijken we vooral wat we meenemen. We hebben twee handbagage en twee grote koffers die we mee mogen nemen. De truc is natuurlijk om zo min mogelijk mee te nemen naar Tokyo, zodat we heel veel leuke spulletjes kunnen scoren… Ik heb ook nog een brief van de dokter met mijn medicatie gekregen, zodat ik eventueel bij de douane deze kan laten zien. Ik heb namelijk wat medicijnen (waaronder prikken), dus dit moet ik wel verantwoorden. Ik haalde vorige week mijn paspoort op, want ik had hiervoor alleen een ID. We halen nog wat stekkers die te gebruiken zijn in Japan.

Zo, de laatste dingen zijn bijna allemaal geregeld, over twee weken zitten we in het vliegtuig en gaan we naar Tokyo! Ik ben ontzettend hyped en kan niet wachten om mijn ogen uit te kijken in deze stad, veel activiteiten te gaan doen, wijken te ontdekken en lekker eten te smikkelen. Tot slot heb ik nog een vraag voor jou. Na mijn vakantie ga ik vast veel blogs maken over mijn vakantie, maar wat zou jij vooral willen zien? Zijn er bepaalde praktische zaken over een vakantie naar Tokyo/Japan waar je meer over wil weten, of specifieke plekken waar ik zeker over moet bloggen? Laat het me weten, want ik denk dat mijn blog-lijstje met onderwerpen erg groot kan worden…

2 reacties

  1. Heel veel plezier! Japan lijkt me zo’n tof land om te bezoeken!

    Een blogje over het eten lijkt me tof!

  2. Ohhhh Japan wil ik ook nog zo graag heen!
    Veel plezier alvast 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.