Mijn voornemens en doelen voor 2020

Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk is jouw 2019 op mooie wijze afgesloten en kan je fris beginnen met het nieuwe jaar. In 2020 heb ik een flinke waslijst neergepend met al mijn doelen en voornemens voor het aankomende jaar. Ik heb een afwisseling tussen persoonlijke doelen, voornemens/challenges voor mijn blog en nog wat gewoontes die ik wil inweven in mijn dagelijkse leven. Hopelijk kan ik aan het eind van 2020 terugkijken op deze voornemens en er veel hebben behaald!

Persoonlijke doelen

Ten eerste wil ik in 2020 mijn master halen. Tot nu toe doe ik het goed met mijn studie, dus hopelijk kan ik dit jaar mijn masterscriptie schrijven, deze verdedigen en de rest van mijn vakken behalen. Als dat lukt, heb ik mijn papiertje binnen! Daarna wil ik een leuke baan vinden en een appartement of studio vinden in Rotterdam of Dordrecht voor mijn fangirl en ik. Ik vind het best spannend om deze nieuwe levensfase in te gaan (krijg ik snel een baan, en kan ik snel een leuk plekje vinden om te wonen?), maar ik hoop dat dit in 2020 gaat gebeuren!

Ik ben momenteel een verhaal aan het schrijven die ik in 2020 graag af maak. Ja, dit jaar hopelijk ik een eindversie te hebben van mijn verhaal en op te sturen naar uitgeverijen! Het is natuurlijk de vraag of mijn verhaal uitgegeven gaat worden aangezien er genoeg manuscripten zijn die uitgeverijen lezen, maar ik hoop dat het lukt. Ik zal binnenkort nog een blog schrijven over mijn verhaal, zodat je weet waar deze over gaat. Daarnaast hoop ik mijn blog bij te houden. Dagelijks bloggen gaat misschien niet lukken als ik eenmaal werk heb, maar ik hoop dat ik aan het eind van het jaar nog steeds deze blog heb. Verder hoop ik genoeg uitjes te plannen, zoals een leuke vakantie! Ik weet nog niet wanneer ik tijd heb om op vakantie te gaan, maar het lijkt me heel fijn om in 2020 een mooi land te bezoeken.

Bloggerelateerde doelen

Voor mijn blog heb ik wat challenges en ideeën die ik kan uitwerken in 2020. Ten eerste hoop ik meer recensies te plaatsen van films en series. Door mijn Japan-blogs en boeken heb ik weinig tijd besteed aan films en series, terwijl ik er toch veel zie en er graag mijn mening over vertel. Hopelijk kan ik minimaal twee keer in de maand een recensie plaatsen over een film of een serie! Ook hoop ik wat te kunnen doen met podcasts. Ik heb met Eline een podcast, alleen konden we door de drukte de afgelopen maanden er niet aan zitten. Ik hoop in 2020 in ieder geval één podcast te maken, met een beetje geluk zelfs meer of een keer te gast zijn bij een andere geeky of boekige podcast. Daarnaast hoop ik net zoals vorig jaar meer boeken te lezen dan binnen te krijgen. Ik hoop zo mijn TBR in mijn boekenkast te verminderen. Ik heb afgelopen week al heel veel boeken weggegeven aan vrienden en familie, dus mijn boekenkasten zijn al veel overzichtelijker! Ik wil dagelijks weer andere blogs gaan lezen, want ik wil meer reageren op blogs en actief mijn mede-bloggers steunen.

Er zijn ook wat challenges voor mijn blog in 2020. Zo wil ik 75 boeken gaan lezen. De afgelopen jaren las ik er telkens meer dan honderd, maar aangezien ik hopelijk afstudeer en ga werken dit jaar, wil ik dit aantal iets lager houden. Ik wil daarnaast 40 verschillende series kijken, en 40 verschillende films zien! Ik wil 10 ongelezen boeken uit mijn boekenkast lezen, 5 biebboeken lezen en twee boekenseries verder lezen, namelijk De Glazen Troon en The Lunar Chronicles. Deze boekenseries zijn zo tof, maar ik blijf bij beide series hangen in het derde deel. Ik moet gewoon verder! Voor de rest hoop ik nog 5 evenementen te bezoeken (zoals Yaltival en Dutch Comic Con) en wil ik 5 tekeningen maken.

Gezonde gewoontes

Ik leef al bijna twee jaar met een pijnsyndroom in mijn knieën, wat soms behoorlijk pijnlijk is. Dit jaar hoop ik hier wat meer grip op te hebben. Zo wil ik dagelijks oefeningen doen voor mijn knieën en dagelijks mindfulness te doen, zodat ik iets beter kan omgaan met de pijn en uiteindelijk er veel minder last van heb. Ook helpt lopen, dus ik ga proberen om gemiddeld dagelijks 7500 stappen te lopen. In 2019 zat ik rond de 6500, dus dit is wel te behalen!

Qua eten wil ik het ook iets anders aanpakken. Ten eerste ga ik proberen om twee keer in de week vegetarisch te eten. Normaal eet ik altijd vlees tijdens het avondeten, maar in 2020 wil ik dit iets verminderen. Het is vaak nog goedkoper ook, dus dit lijkt me een mooi voornemen. Ook wil ik iets meer gevarieerd eten, dus twee keer in de maand wil ik een nieuw recept uitproberen, waarvan één keer een Aziatisch gerecht. Tot slot wil ik ook proberen om op mijn mobiel te zitten. Ik merk de afgelopen maanden hoe afleidend dit is, dus ik wil mijn mobiel-gebruik verminderen. Ik denk dat ik dan achteraf veel productiever ben en veel meer rust in mijn hoofd heb! Misschien dat ik wel tijdslimieten zet op apps of ze op bepaalde uren uit zet.

Een hoop doelen dus, maar dat vind ik ook wel fijn! Misschien dat niet alles lukt, maar het voelt goed om weer wat doelen te hebben en naar bepaalde dingen te streven. Aan het eind van het jaar zal ik zeker terugkijken op deze doelen. Ik heb zelfs een map aangemaakt met wat pagina’s waarin ik mijn doelen heb uitgewerkt. Ik ga in januari even uitproberen of dit werkt. Zo ja, zal ik nog een blog maken van mijn voornemensschema, die wat weg heeft van een Bullet Journal. Laat ook zeker weten als je hier interesse in hebt, dan weet ik dat ik hier zeker een blog over kan plaatsen! Ik ga er in ieder geval met volle moed tegenaan, dat 2020 maar een mooi jaar gaat worden!

Wat zijn jouw doelen en voornemens voor het aankomende jaar?

12 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Goed plan om meer blogs te lezen. Ik wil dat ook graag weer doen, en dan meteen een reactie achterlaten… want ik weet hoe fijn het voelt om een reactie te krijgen!

  1. Jaaa, dat maakt het bloggen ook zo leuk! 🙂

 2. Ik sluit me helemaal aan bij je voornemen om meer blogs te lezen en daar dan ook reacties achter te laten. Hoewel ik de afgelopen jaren trouw blogs ben blijven bezoeken laat ik eigenlijk veel te weinig reacties achter. Terwijl ik het zelf ook zo leuk vind als iemand een reactie achterlaat. Ik hoop dat 2020 je alles brengt waar je op hoopt Joost. De beste wensen voor 2020!

  1. Dat is zeker waar, merkte gewoon dat ik de afgelopen maanden er haast niet aan toe kwam, terwijl het juist zo fijn is als de bookcommunity zo betrokken is bij elkaar door reacties! Jij ook de beste wensen Joany 🙂

  • Mirte op januari 1, 2020 om 11:27 pm
  • Reageer

  Oef, wat een mooie doelen! Ik raak zelf helemaal enthousiast om aan m’n eigen doelen te gaan werken!

  1. Goed om te horen Mirte, heel veel succes! Komende maand laat ik ook zien hoe ik mijn doelen/voornemens bijhoud, wie weet krijg je dan nog meer inspiratie! 😀

 3. Ik doe heel bewust niet aan goede voornemens. Als je iets wil veranderen, kan dat namelijk op iedere dag, daar heb je geen nieuw jaar voor nodig (vind ik dan).

  Glazen Troon moet je wel echt uitlezen hoor, dit jaar of ooit. Want hij is gewoon hartstikke goed! Wat betreft werk: plan de eerste maand je blogposts vooruit, zodat je rustig kunt wennen en bijkomen, en als je er de energie voor hebt wat kunt schrijven/reageren. En boeken lezen kan uiteraard heel goed in de trein (of in de auto, met een luisterboek).

  1. Ook heel goed inderdaad, was toevallig dat ik in 2020 een mooi begin vond voor wat doelen opzetten en het bijhouden van wat to do-listjes, maar dat kan natuurlijk ook op elk ander moment van het jaar 🙂 En ik hoop zeker verder te lezen in De Glazen Troon! Heb inderdaad ook flink vooruit gepland 😀

 4. Wat een mooie doelen! Ik hoop dat het je gaat lukken je meeste doelen te voltooien. Veel succes en geluk in 2020!

  1. Dank je wel, jij ook Celine! 🙂

 5. Veel succes met het behalen van je master Joost en natuurlijk ook met het vinden van een leuke job en woonplek. Hopelijk heeft 2020 veel fijns voor jullie in petto. Tof dat je terug meer blogs gaat lezen en reageren. Net die interactie maakt het bloggen zo leuk hé. Al kom ik er zelf ook niet meer aan toe om op elke blogpost die ik lees te reageren.

  1. Dank je wel Liesbet! De interactie is juist zo leuk, dus dat wil ik zeker weer wat oppakken 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.