NerdyGeekyFanboy bestaat 5 jaar!

Vijf jaar geleden startte ik Blogspot op en vulde ik de naam NerdyGeekyFanboy in. Mijn blog was geboren! Beetje bij beetje groeide mijn blog, leerde ik uitgeverijen en andere boekenblogs kennen en werd ik uiteindelijk een van de grootste YA-boekenblogs van Nederland. En nu bestaat mijn blog al vijf jaar! Tijd om even terug te kijken op de afgelopen jaren.

 

Toen ik mijn blog begon, had ik geen idee waar het me allemaal zou brengen. Ik was net klaar met de middelbare school (grapje, ik zat dus midden in mijn examens) en wilde in de zomervakantie meer schrijven over boeken, series, films en andere leuke dingen waar ik interesse in had. Ik hoefde niet perse veel volgers, ik wilde vooral een uitlaatklep hebben op het internet waarin ik mijn mening vertelde en mijn enthousiasme voor fandoms kon verspreiden. 

Na ongeveer een half jaartje werd ik al vrij bekend in de YA-boekenwereld (het helpt er wel bij dat ik een man ben, want zeker in die tijd waren boekenblogs nog vrij nieuw). Door alle berichten heen van de afgelopen jaren kan ik gewoon zien wat ik allemaal heb gedaan en wat voor ervaringen ik heb opgedaan met het bloggen. Ik werd beter van een verschrikkelijke buikpijn waardoor ik maanden thuis was, ik ging op kamers in Rotterdam, zat twee jaar in het Best of YA-Promoteam, kreeg via mijn studie (en deels door mijn contact met uitgeverijen) een stage bij Blossom Books (waar ik nu ook een bijbaantje heb), ging meerdere keren naar Young Adult Literature Con in Londen, leerde nog meer auteurs kennen bij Yalfest-edities en boekevenementen, kreeg zelfs quotes van mijn recensies op boeken te zien, leerde mijn fangirl kennen, ik zette leesclubs op, maakte samenwerkingen met onder andere de bibliotheek in Katwijk en Kattuk.nl en meer! Vijf jaar na het opstarten van mijn blog ben ik heel ver gekomen en heb ik ook bijna mijn bachelor diploma binnen. 

Ik ben heel dankbaar voor alle toffe dingen die ik heb kunnen meemaken. Ik krijg voortaan boeken opgestuurd van uitgeverijen, ga veel conventies af, heb via uitgeverijen auteurs mogen ontmoeten (zelfs grote namen, zoals Veronica Roth en Cassandra Clare!) en ben een onderdeel geworden van de boekcommunity. Maar goed, waar ik het  meest trots op ben, zijn alle complimenten die ik krijg van lezers. Zo werd ik de afgelopen jaren meerdere keren genoemd bij de complimenten voor boekbloggers van Emmy (Zon en Maan), die je hieronder ziet staan. 

Als ik even wat boekentips wil kan ik altijd op jouw blog terecht. Je bent ook nog eens heel lief voor al je vrienden en lezers, en dat waardeer ik enorm!

Je bent echt een leuk persoon, je blog is leuk & ik houd van je enthousiasme!

Echt een vrolijke en positieve blog, met leuke artikelen en lekker veel verschillende fandoms. Daarnaast vind ik het erg leuk dat hij ook vaak reageert bij de wat kleinere bloggers.

Superoriginele en grappige artikelen schrijft Joost

Je blogjes maken me elke dag blij en je hebt me al super mooie boeken aangeraden. Je bent een van de coolste nerds die ik ken!

Je enthousiasme werkt aanstekelijk en ik vind het geweldig

Bij Joost kan ik altijd terecht voor de nieuwste gave nerdy dingetjes. Ik vind het vooral zo tof dat Joost naast boeken ook over zijn andere nerdy hobby’s en interesses blogt want ik moet eerlijk zeggen dat ik daar dus zo veel tips vandaan haal voor games die ik moet halen of evenementen waar ik naartoe moet. Iedereen die ook maar een beetje van nerdy dingen houdt, zou de blog van Joost moeten kennen!

Jij hebt je blognaam echt wel perfect gekozen. Geeky citytrips, fotoverslagen van conventions, de bijhoren haul-blogposts of culinaire tips met chips … Voor die combinatie bestaat uiteraard maar één adres. Dat die
blognaam daarnaast ook nog eens geweldig bewerkbaar is vind ik zelf ook wel grappig. NerdyGeekyChipsyBoy, NerdyGeekyPokéBoy, NerdyGeekyPeetaBoy, …

Je blog is zo ontzettend divers en altijd even leuk om te lezen! En je recensies vind ik echt geweldig <3! Je bent een echte fanboy, in hart & ziel!

Joost is altijd zo lekker creatief met zijn blogposts! Het enthousiasme spat ervan af en daar word ik blij van :).

The NerdyGeekyFanboy strikes again! Ik vind het heerlijk om te lezen wat je nu weer allemaal hebt meegemaakt of gekocht of bedacht. Ugh, what are words: you’re legend.

Joost, je blog is tof! Ik vind vooral je ‘’als ik in een fandom-boekwereld zou zitten’’-blogs altijd leuk om te lezen 🙂

Ik vind het altijd super leuk om deze blogs te lezen! Altijd enthousiast en vrolijk, en dat is soms precies wat je nodig hebt. Ook al zijn social media zijn ontzettend leuk om te volgen! 🙂 Hij is zeker een voorbeeld voor mij, ondanks dat het bloggen voor mij momenteel behoorlijk stil ligt. Joost heeft mij in het begin heel erg geholpen, veel tips gegeven, en daar ben ik hem erg dankbaar voor! En daarnaast: bedankt voor je enthousiasme en vrolijkheid op de momenten dat ik het nodig heb (ook al weet je het niet, jouw posts komen altijd op het juiste moment haha)!

Joost, ik lees jouw blog met veel plezier! Je schrijft leuke recensies en andere artikelen. Ook lees ik jouw week-samenvatting en de 1000 vragen met veel plezier. Jouw blogjes over je avonturen in Pokémon Sun lees ik ook graag, zelf speel ik Pokémon Moon. Jouw blog zit zeker in mijn top 3 van favoriete blogs! Bij deze wilde ik je een complimentje geven. Ga vooral zo door!

Zo veel variatie en humor!

Joost is een held. Punt.

Wanneer ik Joost zie is hij altijd vrolijk en vriendelijk. Hij is enthousiast, en schrijft zeer regelmatig op zijn blog over de dingen die hij leuk vindt. De blog is daardoor persoonlijk, en dat vind ik erg tof bij hem.

Ik word altijd heel blij van je blogjes en ook van jou!

Door lezers die mij persoonlijk benaderen en me complimenteren voor mijn blog, word ik nog enthousiaster om meer te bloggen! Het is zo fijn dat er waardering wordt getoond voor het werk dat ik doe (een gemiddelde blogweek kan met gemak twintig uur in beslag nemen, terwijl ik er haast geen geld voor krijg), dus daar ben ik nog het meest dankbaar voor.

Wat de toekomst gaat bieden? Ik heb geen idee. De afgelopen vier jaar weet ik dagelijks wat te posten op mijn blog, maar wie weet dat dat uiteindelijk niet meer gaat lukken. Het aankomende jaar ga ik beginnen aan mijn master en daarna kan het grote mensenleven beginnen. Ik heb geen idee of ik de komende jaren nog (net zo fanatiek) blog als nu, maar het is in ieder geval iets wat ik niet snel wil laten liggen. Bloggen is zo’n vast onderdeel geworden van mijn leven en heeft me heel veel vreugde gegeven. Ik ben een fanboy in hart en nieren, en dat hoop ik ook nog heel lang te blijven!    Ik wens jou hopelijk nog ontzettend veel leesplezier op mijn blog voor de aankomende jaren! 

10 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Eigenlijk is het elke dag een feestje om je artikelen te lezen, maar vandaag is natuurlijk extra speciaal. Van harte gefeliciteerd met je Blogaversary Joost! 🎂🎊🎉

  1. Dank je wel Joany! 🙂

 2. Gefeliciteerd met je Blog-Verjaardag! Ik vind het super dat je zo royaal bent met je Friday Five. Andere bloggers mogen gewoon meedoen, ook al heb je nog maar tien blogposts (of minder) geschreven. Jij straalt echt uit dat sharing caring is!

  1. Naturlijk, hoe meer zielen/Friday Fives, hoe meer vreugd! 🙂

 3. Aaah wat leuk. Gefeliciteerd met je blogverjaardag 🙂

  1. Dank je wel Nicky! 🙂

 4. Wow, 5 jaar al weer! Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik volg je blog met veel plezier en hoop dat nog vele jaren te doen. ✨

  1. Dank je wel, fijn om te horen! 🙂

 5. Nog gefeliciteerd met je blogverjaardag! 🎉🎉

  1. Dank je wel Anouk! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.