Nieuwe boeken in september

September is al in aantocht en tijdens deze maand staan er genoeg leuke boeken en evenementen op de planning. Uitgeverijen komen met een hoop nieuwe boeken en in september komen er wat auteurs naar Nederland voor de Literatour, de boekenweek voor Young Adult-publiek. Ik sta echt te popelen voor bepaalde boeken die binnenkort gaan verschijnen, dus hierbij een overzicht van de boeken die in september uitkomen waar ik enorm naar uitkijk!

 

Fire Sermon #2 Hemelvuur – Francesca Haig – 6 september

Hemelvuur is het tweede deel van de Fire Sermon-reeks, een episch en spannend verhaal over een wrede wereld waar allemaal tweelingen leven. De ene helft van de tweeling is de Alfa (de gezonde persoon), de ander een Omega (de persoon die lichamelijk incompleet is, zoals het missen van een ledemaat of iets anders). Als de ene persoon sterft, zal de ander ook sterven. Er is veel spanning tussen de Alfa’s en de Omega’s, zeker in het eerste deel Vuurpreek (waar je hier mijn recensie over kan lezen) werd ik gek van de zenuwen, ik kan niet wachten om Hemelvuur te lezen! Daarbij vind ik de cover ook ontzettend stoer om te zien, dat wordt vast een knallend verhaal!

 

The Maze Runner #0.6 De Viruscode – James Dashner – 27 september

The Maze Runner is echt één van mijn favoriete trilogieën. Elk hoofdstuk eindigt wel op een cliffhanger, de wereld is zo gevaarlijk en alles is zo mysterieus, je moet telkens verder lezen! In De Viruscode lees je het verhaal van Thomas voordat hij in het labyrint terecht kwam. Thomas heeft namelijk het labyrint zelf bedacht en opgebouwd. In de originele trilogie lees je hier nauwelijks over, nu kan je eindelijk weten hoe dit in zijn werk ging! De hele opbouw van het labyrint vond ik namelijk zo interessant, maar ik wist hier niks over. Nu hoop ik behoorlijk veel antwoorden te krijgen over het verleden van Thomas, dat wordt echt een geniaal boek!

Wink Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke – 10 september

BlossomBooks komt deze maand met Wink Poppy en Midnight, een verhaal over drie personages, waarvan eentje liegt. Twee meisjes en één jongen maken een afschuwelijke avond mee tijdens de zomer, maar wat er gebeurd is? Een iemand weet het en een iemand liegt. Dit boek lijkt mij echt een intrigerend verhaal met een enorme mindfuck aan het einde. Ik kan niet wachten om dit boek te lezen, want ik wil graag weten waar het boek over gaat en wat er nou op die avond is gebeurd…

 

De Graces – Laure Eve – 5 september

De Graces is het eerste deel in een tweeluik van Laure Eve, een auteur die tijdens Literatour naar Nederland komt! Dit wordt een mysterieus verhaal met een vleugje magie. Ik hoorde al van wat mensen dat dit boek in het begin wat lijkt op een typisch high school verhaal, maar dan opeens een wending maakt naar een spannende strijd… De cover ziet er ook echt fantastisch uit, dit boek wil je maar al te graag laten signeren door Laure als ze naar Nederland komt!

 

De Fixer #2 Hoog Verraad – Jennifer Lynn Barnes – 12 september

De Fixer is echt een fantastisch verhaal vol intrige, politieke machtspelletjes en personages vol macht. Ik ben echt dol op het eerste deel in deze serie (in mijn recensie heb ik mijn enthousiasme laten blijken) en het tweede deel lijkt mij ook ontzettend gaaf! In dit deel voert Tess campagne voor een klasgenoot die in de leerlingenraad wil, maar dit is knap lastig als de middelbare school vol zit met kinderen van politici. Dit deel zal ook vol geheimen barsten en het wordt nog lastig om personages te vertrouwen… Laat dat boek maar snel in de winkels liggen!

Vermist – Helen Vreeswijk – 5 september9789000352517_download

Waarschijnlijk ken je Helen Vreeswijk van haar boeken over de politie, waarbij de recherche een bepaalde zaak oplost zoals loverboys, wraak, stalkers en meer. In het nieuwe boek van Helen lees je wat nieuws. Vermist gaat namelijk over een groep jongeren die op vakantie gaan naar de Filippijnen, maar daar worden ontvoerd voor mensenhandel. Dat wordt nog eens spannend zeg! Ik ben heel benieuwd hoe Helen dit verhaal gaat brengen, aangezien het anders is dan al haar vorige boeken.

 

Dit zijn de boeken voor de maand september waar ik echt enorm naar uitkijk. Vooral veel spannende boeken met genoeg mysterie, heerlijk! Ik ga in ieder geval de dagen aftellen…

Naar welke boeken kijk jij enorm naar uit?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Hoog verraad!

  2. Sinds ik wist over Wink, Poppy en Midnight ben ik verliefd, ik kan niet wachten om die te lezen!

  3. Ik kijk uit naar De Graces en Wink, Poppy en Midnight!

  4. De Graces en Wink, Poppy en Midnight lijken me super!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.