Oeps, gewoon bijna vergeten dat mijn blog vandaag 6 jaar bestaat

Zes jaar geleden begon ik met bloggen onder de naam NerdyGeekyFanboy. Nu zijn we weer wat jaar later en alweer ben ik vergeten dat ik mijn blogverjaardag kan vieren. Zes jaar al aan het bloggen, dat is een hoop! Gelukkig wel een goede keuze, want het heeft mijn leven enorm veranderd in positieve zin.

Door mijn moeder (die bibliothecaresse is) ben ik vanaf jongs af aan verzot op lezen. Hoewel ik op de middelbare niet ontzettend veel las als nu (ik denk ook mede door de leeslijst), begon ik wel een enorme interesse te hebben in het YA-genre. Door Katniss Everdeen wilde ik alleen maar meer lezen over verhalen van jongeren en hun belevingswereld en in de zesde klas kwam ik zelfs bij de redactie van Young Adult Books (een site die helaas niet meer bestaat) waar ik boeken kon recenseren. Ik kreeg eens in de twee maanden een boek opgestuurd, maar ik merkte dat mijn liefde voor lezen weer enorm was aangewakkerd en ik wilde vaker mijn mening over boeken verkondigen. Ik kwam in dat jaar ook bij Fantasywereld terecht (waar ik nog steeds recensies voor schrijf), maar ik wilde nog steeds meer. Ik ontdekte Goodreads, waar ik vrienden werd met boekbloggers. Ik verslond echt alle recensies en berichten van de blogs die er toen bestonden, en ik kreeg het idee om zelf een blog te starten. Als ik veel wilde vertellen over boeken, kon ik het net zo goed doen op een eigen site!

Naast boeken, wilde ik ook zeker mijn enthousiasme rondom fandoms verspreiden. Zo kon ik toen al flink bingewatchen en wilde ik me meer verdiepen in de geeky wereld. Tijdens mijn eindexamentijd had ik niet al te veel stress, dus besloot ik de stap te zetten en een blog te starten, met een naam waarin mijn persoonlijkheid goed naar voren komt. Ik vond het elke dag spannend om reacties te checken en ik heb zelfs mijn blog geheim gehouden voor mijn familie. Pas na twee of drie maanden durfde ik het te laten zien! Ik heb zelfs mijn vrienden mijn blog laten zien, door ze na een feestje een brief te geven met de link naar mijn blog erop. Ik vond het op dat moment zo heftig om een persoonlijk project van mezelf te laten zien aan bekenden, maar ik heb er altijd leuke reacties op gehad.

Nu ik ook terugkijk, merk ik pas hoe de hele YA-boekenwereld en de geeky wereld is veranderd. Zes jaar geleden waren er nog geen comic cons, wat echt een verademing was. De boekenwereld was toen ook nog klein, maar er werden steeds meer evenementen met (internationale) auteurs georganiseerd en de community van boekbloggers en boekvloggers wist steeds meer uit te breiden. Vroeger was iedereen in de ban van een beperkt aantal YA-titels, nu is er een ruim aanbod. Zes jaar geleden was iedereen gek op dystopia en kwam door John Green de contemporary op gang, nu zijn er veel meer genres die het goed doen. Ook is er nu steeds meer nadruk op diversiteit en representatie, waar ik zeker achter sta. Het is mooi om te zien dat lezers ook kritisch naar boeken kunnen kijken, maar ook boeken die een maatschappelijke boodschap hebben de hemel in kunnen prijzen.

Zes jaar geleden was ik net klaar met de middelbare school, nu heb ik bijna mijn masterdiploma te pakken en kan ik al plannen maken voor na mijn studie. Door mijn blog heb ik heel veel vrienden leren kennen, heb ik veel geweldige auteurs mogen ontmoeten, heb ik een economische stage kunnen krijgen bij een uitgeverij en heb ik zelfs mijn vriendin leren kennen via mijn Instagram. Sterker nog, ik denk dat ik door mijn blog nog passievoller werd over Japan en er een week ben geweest op vakantie! Hoewel er zeker wat minder leuke dingen plaatsvonden door het bloggen, heb ik het altijd met ontzettend veel plezier en liefde gedaan. Ik heb geen idee hoe het bloggen gaat zijn als ik eenmaal een fulltime baan heb, maar het is zeker iets wat ik niet hoop op te geven. Mijn blog is een onderdeel van mijn leven en ik zou dit zeker niet willen opgeven.

Zes jaar aan het bloggen, wat gaat de tijd snel! Ik blog al meer dan vijf jaar dagelijks, wat ook een prestatie op zich is. Bedankt aan alle lezers die op mijn blog terecht kwamen, alle volgers die vertellen dat ze zo genieten van mijn berichten en aan alle mensen die ik heb leren kennen dankzij mijn blog. Het klinkt cliché, maar door jullie is het bloggen zo leuk!

Op naar weer een nieuw blogjaar vol fandoms, mooie momenten en geweldige boeken!

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wow, 6 jaar alweer! Gefeliciteerd Joost! Op naar nog meer mooie blogjaren.

  1. Dank je wel Marieke! 🙂

 2. Gefeliciteerd met je Blog-Verjaardag!

  1. Thanks! 🙂

 3. Proficiat met je blogverjaardag Joost!

  1. Dank je Liesbet! 🙂

 4. Gefeliciteerd Joost!

  1. Feest! Thanks Jessica 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.