Percy Jackson en de andere Helden, een crossover om niet te vergeten!

De Rick Riordan-week is op mijn blog in volle gang, er is ook genoeg te vertellen over alle leuke series die Rick heeft geschreven! Nu je meer weet over Percy Jackson & De Olympiërs, De Helden van Olympus, De avonturen van de familie Kane en Magnus Chase & De goden van Asgard, Nu duiken we in een verhaal waarbij twee verschillende soorten mythologieën elkaar tegenkomen, namelijk de Egyptische en de Griekse!

 

Bij Percy Jackson en de andere Helden ga je op drie korte en spannende avonturen waarbij Percy Jackson en Annabeth Chase in contact komen met de Egyptische helde Sadie en Carter Kane! In New York komt er namelijk een gevaarlijke schurk die aan de macht probeert te komen. In elk verhaal komen de verschillende helden elkaar tegen en vinden ze elkaar in het begin wat raar. Percy snapt Carter niet helemaal, terwijl Carter niet snapt waarom Percy termen noemt zoals ”halfgoden” en Olympus. De twee moeten toch samenwerken om de vijand te verslaan, de krachten van de Grieken en Egyptenaren worden gebundeld! Ook Annabeth en Sadie zullen elkaar tegenkomen en strijden tegen een bijzonder monster. p1070884

Het is ontzettend leuk om deze crossover te lezen. Ja, je moet wel wat weten van Percy Jackson en de familie Kane (een groot deel van hun boeken lezen is daarom enorm gewenst, anders krijg je te maken met wat lichte spoilers), maar dan is het ontzettend leuk! Het is een leuke extra voor de grote Rick Riordan fans en hierbij merk je ook dat alle series die Rick Riordan schrijft allemaal in dezelfde wereld zitten. Alle personages en mythologieën zijn dus aan elkaar verbonden, waardoor je alleen maar meer geniet naarmate je meer boeken van Rick Riordan hebt gelezen. Daarbij heb je dit boek echt binnen een middagje uit, en dat terwijl het verhaal vol met actie zit! Je verveelt je echt geen enkel moment, want Riordan weet gewoon een enorm spannend verhaal toch kort en bondig neer te zetten.

 

Percy Jackson en de andere Helden is een leuke toevoeging voor de echte Rick Riordan-fans. Enige achtergrondkennis is wenselijk, want dat zorgt dat je optimaal kan genieten van dit spannende verhaal!

Heb jij Percy Jackson & De andere Helden al gelezen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.