Personal Update: Aan de slag als Project Consultant

Hoewel ik wekelijkse en maandelijkse overzichten maak, zijn er toch grote updates in mijn leven gaande die ik iets meer wil belichten. Mijn studententijd is officieel voorbij aangezien ik ben afgestudeerd, dus nu begin ik aan de volgende stap in mijn leven! Sinds 30 september ben ik begonnen met mijn baan, en daar wil ik je graag wat over vertellen!

Vanaf januari was ik al rustig aan het kijken naar een baan voor na het afstuderen. Gelukkig heb ik een studie gekozen waar genoeg vraag naar is, dus ik had met verschillende bedrijven gesprekken die een traineeship aanbieden. Hierbij zou ik dan op projectbasis telkens bij een ander bedrijf aan de slag gaan in de richting van finance & control, en ondertussen een paar trainingen volgen die hierbij passen. Ik wil namelijk graag nog meer leren en mezelf ontplooien, zonder in de collegebanken te zitten. Ook wil ik verschillende bedrijven meemaken, zodat ik uiteindelijk weet in welke branche ik wil werken. Het was lastig om een bedrijf uit te kiezen (want elk bedrijf heeft wel zijn voor- en nadelen), maar ik heb gekozen voor FIT People, die is gevestigd in Rotterdam! Het klikte meteen met dit bedrijf en de mensen die voor mij en mijn collega’s opdrachten zoeken, proberen altijd opdrachten te vinden die echt bij je passen. Deze persoonlijke aanpak en de trainingen die ze aanbieden leken mij zeer prettig, dus al in mei maakte ik de beslissing en kon ik al een contract ondertekenen!

Nadat ik was afgestudeerd, kon ik dus wachten op een leuke opdracht. Ik had twee gesprekken gehad, maar telkens bij bedrijven die toch iemand wilden met meer ervaring. Gelukkig heb ik al ervaring door mijn stage tijdens mijn bachelor (en achteraf ook bijbaan) bij een uitgeverij op financieel gebied, maar veel administratieve ervaring bij een groot bedrijf had ik nog niet. Door de coronacrisis is er helaas wat minder vraag naar interim werk, maar halverwege september kreeg ik de vraag of ik een opdracht zou zien zitten. Dit zou voornamelijk crediteurenbeheer zijn bij een bedrijf dat tanks maakt, waarbij ik dus veel zou doen aan de administratie en de facturen die binnen komen. Niet heel uitdagend volgens mijn collega, maar wel een opdracht waarin ik meer ervaring op zou kunnen doen. Ik wilde graag aan de slag, dus ik nam het aanbod aan en binnen twee dagen kon ik al langs komen op gesprek. Aangezien ik Japans leer, begon het gesprek met ”Zo Joost, zullen we het gesprek in het Nederlands doen of in het Japans?”, een mooie binnenkomer. Het gesprek ging heel goed, mijn leidinggevende bij de opdracht was enthousiast over me (we hadden het zelfs over Japan en mijn blog), en ik zag de opdracht ook zitten. Het is voor minimaal twee maanden, maar zou eventueel langer duren. Ik gaf aan dat ik graag aan de slag wilde gaan, en op de terugweg naar huis kreeg ik al te horen dat ik het was geworden!

Op 30 september had ik mijn eerste werkdag, en kreeg ik alles te horen van mijn voorganger over de werkzaamheden. Dit is toevallig een collega die een andere opdracht heeft en die ik al eerder had gesproken, dus het was leuk om elkaar eens te zien (hiervoor spraken we alleen via Skype). Ik kreeg binnen een dag uitleg over de systemen die werden gebruikt en alle werkzaamheden. Een heleboel informatie, maar heel leerzaam! De dag erop moest ik meteen thuis werken, maar gelukkig ging dat vrij goed. Mijn leidinggevende kon ik spreken via Microsoft Teams en ondanks dat ik nog aan het inwerken was, wist ik veel facturen te behandelen en was mijn leidinggevende blij dat ik het al zo snel oppakte. Een mooi begin, en elke dag leer ik weer meer!

Deze opdracht is voor vier dagen in de week, dus op de vrijdag heb ik een dag vrij. Ontzettend lekker voor het begin, maar ik hoop over een paar maanden een opdracht ergens anders te hebben waarin ik iets meer impact kan maken. Maar goed, voorlopig zit ik hier goed, en ondanks de omstandigheden gaat het werken via thuis erg soepel. Mijn collega’s zijn prettig en ik vind een basis leggen met deze opdracht een goede toevoeging, want met deze basis kan ik later veel meer kennis toepassen en een mooi verschil maken binnen een bedrijf. Het is dan wel een moeilijke tijd, maar ik heb geluk gehad en naast een vast contract een mooie eerste werkplek gekregen. Het is moeilijker om meer taken op me te nemen wanneer je collega’s niet zien door het thuis werken, maar ik sta te springen om meer verantwoordelijkheden op mij te nemen en meer te leren! Ik kan niet wachten om nog meer stappen te maken met het werken, terwijl ik ook nog veel plezier kan halen uit mijn blog. Over een paar maanden starten ook de trainingen, en kan ik nog meer kennis vergaren en toepassen tijdens het werken.

Eindelijk aan het werk dus! Een mooie verandering in mijn leven, maar daarnaast zijn er ook nog leuke nieuwtjes te vertellen wat betreft de zoektocht naar een leuk appartement. Maar goed, dat zal ik in een volgende update vertellen!

Ben jij ook dit jaar afgestudeerd, en had je snel een baan te pakken?

2 reacties

  1. Lijkt me inderdaad super lastig om ergens te komen te werken in deze tijd. Als je elkaar niet live ziet lijkt het me lastig om goed contact te maken met collega’s. Veel succes!

    1. Dank je wel Rianne! Gelukkig kan ik ondanks de beperkingen goed aan de slag 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.