Personal Update: Eindelijk verhuisd!

Vorige maand had ik een blog gemaakt over de verhuizing van mijn fangirl en ik. Begin maart kregen we namelijk sleutels van ons appartement, maar werd dit kaal opgeleverd waardoor we nog alles moesten voorstrijken en verven, en we hadden nog geen vloer. Nu zijn we eindelijk over, maar is er in de tussentijd nog een hoop gebeurt.

Binnen twee weekenden konden we al het verven en voorstrijken afkrijgen. Onze muren zijn wit, maar een muur in de slaapkamer en woonkamer hebben we ochtendblauw geverfd, een erg prettige kleur die ook erg licht is. We wonen aan het noorden, dus we wilden de kamers zo licht mogelijk houden. Na het verven probeerden we al veel spullen over te zetten naar onze berging. Hier hebben we enorm veel geluk mee, want zo konden we al een hoop verplaatst hebben, wat erg scheelde tijdens de verhuizing.

Op de maandag kregen we ons laminaat, dat gratis werd gelegd en bezorgd. We hadden ook een kleur uitgekozen die erg licht hout was, zodat we ook met de vloer het appartement zo licht mogelijk houden. Wat gebeurde er? De laminaatleggers hadden het verkeerde laminaat gelegd, wat veel donkerder was… De dag erna moest ik meteen naar de showroom komen voor het kiezen van een goed laminaat, dus uiteindelijk hadden we de week erna nieuw laminaat gekregen. Een nadeel hieraan was dat we daardoor onze verhuizing moeten verzetten, want we zouden eigenlijk op de zaterdag verhuizen. Nu werd dit verplaatst naar de woensdag, de laatste dag dat we in onze kamers konden zitten…

Het was behoorlijk veel stressen, maar op de woensdag ging de verhuizing gelukkig heel soepel. Al vanaf vroeg in de ochtend gingen we alles overzetten, en halverwege de middag hadden we alle dozen en alle meubels overgezet. Via Marktplaats hadden we wat meubels kunnen kopen, en wat staat alles nu mooi in de kamers! We hebben zelfs drie extra boekenkasten besteld, waardoor we een lange boekenwand hebben in de slaapkamer. Het weekend erop timmerden we onze kledingkast en een groot deel van onze spullen zijn uitgepakt. We willen nog een aantal extra meubels (zoals opbergkasten en dergelijke) in huis halen zodat we optimaal gebruik maken van alle ruimte, maar we zijn ontzettend tevreden. Onze kamers zijn ruim, er is genoeg plek voor al onze boeken en het begint steeds huiselijker te worden.

Het gaat nog even duren totdat ik veel blogs ga plaatsen waarin je het hele appartement kan zien, aangezien we nog wachten op gordijnen (momenteel zijn de ramen in de slaapkamer beplakt met vuilniszakken…) en nog wat meubels in huis willen halen. Als dat eenmaal is gebeurd ga ik los met vele foto’s waarin je onze kamers (en boekenkasten!) kan zien, want het wordt echt prachtig! Ik hoop ook dat de maatregelen snel zullen versoepelen, zodat we ook genoeg mensen op bezoek kunnen krijgen. Het heeft een jaar geduurd voordat we verhuisd zijn, maar het wachten was het waard!

Hoe waren jouw eerste weken in je eerste woning?

2 reacties

  1. Wij zijn ook net verhuisd! 😊 Leuk om te lezen!
    Dat van de gordijnen herken ik… Wij hebben nu halfdoorschijnende, te korte leengordijnen 😂 beter iets dan niets he 😂

    1. Hahah, gelukkig hangen er nu bij ons gewoon normale gordijnen, wat een drama :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.