Personal Update: Kamerzoektocht, puntjes binnen en lichte terugval

Op mijn blog laat ik vaak mijn persoonlijkheid zien met al dat gefanboy, maar heel veel bloggen over mijn persoonlijke leven doe ik niet onwijs vaak. Af en toe geef ik eens een update hoe het er voor staat in het leven, zoals nu! We zijn al bijna over de helft van het schooljaar en ik kan genoeg vertellen over mijn drukke maar leuke leventje.

 

Die kamer in Rotterdam komt er hopelijk wel

Vanaf het begin van 2016 ben ik heel actief aan het zoeken naar een kamer in Rotterdam. Normaal moet ik elke dag drie uur reizen en dat begin ik al een beetje zat te worden. Als ik ook een avondje naar mijn studentenvereniging wil, moet ik of rond half 11 al naar huis om de laatste bus te pakken of een slaapplek regelen. Aangezien ik wel graag wat meer van het studentenleven wil genieten en wat meer tijd over wil houden voor mijn studie, blog en meer, ben ik nu hard aan het zoeken voor een kamer. Ik ben al twee keer hospiteren (dan breng je een bezoekje bij de bewoners van een kamer die wellicht je huisgenootjes gaan worden), maar ik ben het net niet geworden. Drie keer is scheepsrecht dan maar? Ik heb het idee dat ik nog wel even op zoek ben, maar goed, die kamer komt er vast wel. Het lijkt me heerlijk om in Rotterdam te wonen, te fietsen naar de universiteit en de vereniging en meer om te gaan met andere studenten. Als ik eenmaal een kamer heb, laat ik dat natuurlijk weten en maak ik zeker nog een room tour van mijn kamer in Rotterdam, die ook lekker gevuld kan worden met wat Fandomposters en boeken. De meeste spullen heb ik al in bezit, dus nu nog even een kamer vinden en dan kan ik een Rotterdammer worden!

 

Die studie doe ik ook pittig goed

Ik studeer Economie en Bedrijfseconomie en in het eerste jaar moet je al je punten binnen halen om over te gaan naar het volgende jaar, dus de druk is aardig hoog om goede cijfers te halen. Dat is mij gelukt hoor! Mijn gemiddelde is rond de zeven en ik weet het niveau wel bij te benen. Ik moet wel vaak studeren, maar ik vind de studie erg leuk en aangezien de eerste twee blokken het moeilijkst waren, gaat het nu best goed. Dit blok ben ik bezig met Wiskunde 2 en Macro-Economie en daarvan krijg ik binnenkort nog wat cijfers van voor mijn tussentoetsen (waar ik eerst bang voor was, maar volgens mij gingen ze aardig goed). Ik kreeg ook nog een mailtje dat ik bij de 20% beste studenten zit van mijn opleiding, dus dat is erg nice!

 

Ga toch weg met je buikpijn

Vanaf eind december kreeg ik weer een beetje last van mijn buik. Als je mij al een tijdje volgt, weet je wellicht dat ik vorig jaar een constante buikpijn had die gelukkig in februari weg ging, maar nu komt de pijn af en toe terug. Gelukkig trok ik meteen aan de bel en ben ik al naar de osteopaat gegaan. We hebben nog wel een vervolgafspraak, maar ik vermoed dat het wel snel weer beter zal gaan. Het is even jammer dat de pijn een beetje terug begint te komen, maar ik vecht gewoon door en probeer lekker positief te blijven. Ik doe mijn best om gewoon elke dag weer naar colleges te gaan, te werken en andere leuke dingen te doen. Dit jaar wordt vast onwijs tof, met veel evenementen, conventies, concerten, vakanties, feestjes en veel dagen waar ik naar uitkijk voor Best of YA! Ik probeer de pijn dus wat te negeren, met al die fijne vooruitzichten lukt dat zeker!

 

Het gaat dus redelijk goed met me, alleen nog een kamer vinden en weer helemaal gezond worden en dan is het leven weer een grote fissa. Feest je dan lekker mee?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Succes met het vinden van een kamer!

  2. Succes met het zoeken van een kamer inderdaad! Vaak is het een kwestie van geduld hebben, maar uiteindelijk vind je er echt wel een.

  3. Veel succes met die zoektocht naar een leuke kamer Joost. Ik duim meteen ook mee dat je buik zich snel weer gaat gedragen.

    • Isabelle op februari 7, 2016 om 7:05 pm
    • Reageer

    Die kamer komt vast wel goed! Het moet ook gewoon klikken op zo’n hospiteeravond en dat kan nog best wel eens lastig zijn soms zeker als er een hoop mensen komen hospiteren. Ik heb 6 jaar in Rotterdam gestudeerd/gewoond dus als je nog tips wilt ben je bij mij aan het juiste adres haha 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.