Personal Update: Masterscriptie, toekomstplannen en Japans leren

Hoewel ik wekelijks een overzicht geef van wat ik de afgelopen week heb gedaan, leek het me een goed moment om toch iets dieper in te gaan op de huidige situatie. Ik ben namelijk bezig met mijn masterscriptie en ik ga al richting het einde van mijn studie, dus ik kan genoeg vertellen over wat er de afgelopen tijd is gebeurd. De coronacrisis is geen pretje, maar ik heb toch veel leuk nieuws te vertellen!

Laatste loodjes voor mijn master

Ik doe momenteel de master Accounting & Control, waar ik bijna klaar mee ben. Door de coronacrisis is een tentamen van een vak uitgesteld, maar deze hoop ik binnen een paar weken te doen. Als ik daarvoor een voldoende heb, heb ik al mijn vakken gehaald en moet ik alleen nog mijn masterscriptie inleveren! Helaas zal dit tentamen pas in juli zijn, dus ik moet goed leren zodat ik het vak in één keer haal en meteen een scriptieverdediging kan aanvragen. Mijn masterscriptie gaat momenteel erg goed. Mijn begeleider vertelde dat ik goed op schema zit en ik ben hard aan de slag met de data voor mijn onderzoek. Ik onderzoek of CEO’s meer doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen als ze beloningen krijgen zoals aandelen, een flink karwei. Ik heb meerdere databases die ik met elkaar moet combineren, maar tot nu toe verloopt het vrij soepel. Ik hoop deze zomer mijn scriptie af te hebben. Daarna zou ik alleen nog een verdediging hebben, en dan heb ik mijn master binnen!

Naar Rotterdam voor een belangrijke afspraak

De afgelopen weken ben ik bij mijn ouders geweest, zodat ik niet al te veel in contact met anderen zou komen. Ik moest uiteindelijk wel naar Rotterdam toe, aangezien ik een gesprek had op een kantoor. Ik heb namelijk een contract getekend voor na mijn studie! In september (maar dit kan ook augustus of oktober zijn) begin ik als project consultant bij FIT People, waar ik telkens bij een ander bedrijf aan de slag ga. Daarnaast ga ik nog trainingen volgen zodat ik hopelijk in de toekomst business controller kan worden. Ik had met meerdere bedrijven gesprekken, maar bij FIT People voelde ik me erg thuis. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, dit zorgt alleen maar voor meer motivatie om mijn scriptie af te maken! Misschien dat ik in de zomer nog een kleine klus voor het bedrijf ga doen (aangezien ik dan meer tijd heb) en ik probeer nog wat online trainingen en dergelijke te vinden zodat ik mezelf al wat kan voorbereiden op mijn baan. Dit vooruitzicht is in ieder geval ontzettend fijn!

Langzaam op zoek naar een nieuw plekje

Ik woon momenteel in een studentenkamer in de Oude Haven van Rotterdam, een ideale plek! Ik voel me hier helemaal thuis, maar een half jaar na mijn afstuderen moet ik uit mijn kamer. Daardoor ben ik al wat rustig aan het kijken naar appartementen voor na mijn studie. Mijn fangirl wil ook naar Rotterdam komen, dus we zijn voorzichtig op zoek naar wat leuks. Nu is het wel lastig om een leuke plek te vinden. Appartementen in Rotterdam zijn of heel duur, of heel klein. Het liefst hebben we een appartement met twee kamers zodat je een beetje ruimte hebt, maar een betaalbaar appartement rond het centrum van Rotterdam is niet zo makkelijk te vinden. We houden onze ogen open voor appartementen, maar gaan ook kijken naar appartementen iets buiten Rotterdam, of kijken naar wat moois in Dordrecht. Daarbij ben ik ook aan het uitzoeken of iets kopen een optie kan zijn, aangezien dat al snel stukke goedkoper is dan huren. Voor mijn aankomende baan zal ik na een aantal maanden weer bij een ander bedrijf terecht komen, wat meestal in de buurt van Rotterdam is. Nu kijken we rustig rond, maar zeker in de zomer gaan we wat fanatieker aan de slag met het zoeken naar een leuke plek. Het zou namelijk fijn zijn als ik net voor het beginnen met werken een appartement heb, dan kan ik me goed settelen en beginnen met het burgerleven!

Japans leren, bloggen en meer

Naast het studeren zijn er ook nog zat andere dingen die ik doe. Zo ben ik uiteraard nog aan het bloggen (ik heb nog een flinke voorraad aan blogs opgebouwd), hoewel het even afwachten is hoe mijn blogschema gaat lopen als ik eenmaal ga werken. Boeken lezen, series kijken, films kijken, gamen en meer, dat gaat nog steeds door! Daarnaast ben ik al bijna drie maanden bezig met het leren van Japans. Aangezien ik iets meer tijd heb, besloot ik het een kans te geven. Het lijkt me heel gaaf als ik wat Japans kan lezen en spreken als ik weer op vakantie in Japan ben, dus elke dag ben ik daar mee bezig. Ik kan tot nu toe deels Japans lezen en al wat simpele dingen zeggen en verstaan. Heel leuk om te doen, en het houdt je ook scherp! Tot slot ben ik bezig met mijn verhaal, waarbij nu de tweede versie af is. Ik ben momenteel alles aan het herlezen, kleine aanpassingen aanbrengen en dan kan het naar proeflezers gestuurd worden. Ze hebben al de eerste zeven hoofdstukken gelezen en zijn tot nu toe erg enthousiast! Met een beetje geluk kan ik deze zomer mijn manuscript opsturen naar uitgeverijen, wie weet heeft er eentje interesse!

Hoewel de coronacrisis zorgt voor een gekke tijd, heb ik gelukkig mooie vooruitzichten voor na mijn studie. Nog even bikkelen met mijn scriptie en het laatste tentamen halen, maar dan ben ik klaar om aan de slag te gaan met werken! Een appartement vinden gaat vast ook goed komen, dus het gaat hier erg goed. Op naar het behalen van mijn masterdiploma dus!

En, hoe is het bij jou?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.