Pokémon Generations, de ultieme Pokémonserie op YouTube!

Pokémon heeft al vanaf kleins af aan een plekje in mijn fanboyhart. Ik heb bijna afleveringen gezien van Pokémon (en dat zijn er meer dan 800), ik heb vele games gespeeld, maar de ultieme Pokémonbeleving heb ik echt meegemaakt bij Pokémon Origins, een serie van negentig minuten over de avonturen uit Pokémon Red en Green. Deze volgde het verhaal van de film en was zo succesvol, ik wilde alleen maar meer! Nu heeft het officiële Pokémonkanaal een serie ingeluid van korte afleveringen over ALLE Pokémongames. De eerste drie afleveringen staan al online en ze zijn fantastisch! Pokémon Generations zal elke week een aflevering online gooien en mijn verwachtingen voor de rest van de serie zijn bij mij onwijs hoog!

 

De trailer belooft al veel goeds. Oude verhalen uit Pokémongames, gevechten tegen de league, gevechten tegen de slechte organisaties, dat ziet er spectaculair uit! De animatiestijl ziet er ook veel beter uit dan de gewone anime, ze hebben er echt veel aandacht aan besteed! De afleveringen zullen vrij kort zijn, dus hopelijk is het kort maar krachtig!

De eerste aflevering is voornamelijk over Pikachu. Het begint met een oude vertrouwde battle zoals in de game waarin Red een Pikachu vangt en daarmee alle regio’s afreist. Vele legendarische Pokémon komen ook voorbij en je ziet hele gave gevechten die Pikachu levert. Ik vind het erg gaaf om al die verschillende regio’s te zien, dezelfde reis heb ik gewoon bewandeld al die jaren! Ook vind ik het tof dat deze Pikachu heel anders is dan die van de serie en dat de geluiden van Pokémon ook passen bij de game. En dat einde, wow!

De tweede aflevering gaat over Looker (de geheim agent uit de vierde generatie) die naar Kanto (de eerste regio) is afgereisd om Giovanni, de leider van Team Rocket, te pakken te krijgen. Dit loopt uiteindelijk met een lichte sisser af, maar het is wel gaaf om Giovanni te zien en de hele happening die de politie maakt om Giovanni op te sporen!

De derde aflevering gaat over Green die de Pokémon League uitdaagt. Elke trainer uit de league heeft zijn/haar eigen specialiteit en uitstraling, dat maakt het erg leuk om naar te kijken! Het einde vond ik wel wat abrupt, maar hopelijk krijgt dit verhaal nog een vervolg!

Elke week komt er dus een nieuwe aflevering van Pokémon Generations, maar waarom? Ik heb zo’n idee dat Pokémon Sun & Moon het laatste spel gaat worden in de reeks. Bij trailers van deze nieuwe game wordt er al vaak gezegd ”It all comes together” en ik heb vele video’s gezien van fans die denken dat dit de laatste game gaat worden. Dit betekent niet dat Pokémon stopt, maar juist dat er geen nieuwe regio’s meer komen. Door Pokémon Generations zie je ook meerdere regio’s die met elkaar worden verbonden. Ik vermoed dat in de laatste game (en zo ook in deze seriereeks) een afsluitend geheel maakt van de games, zodat het verhaaltje rond is. Pokémon Generations verhoogt het enthousiasme voor de nieuwe game alleen nog maar meer, ik kan niet wachten om wat te zien van de nieuwe regio! Pokémon Generations heeft in ieder geval mijn hart gestolen en ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie!

Wat vind jij van Pokémon Generations en heb je al zin in Pokémon Sun/Moon?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.