Q & A #1 Een nieuwe Eevolution, Zweinsteinpraktijken en boeken

Tijdens mijn verjaardag had ik een winactie gestart waarmee je het boek De Graces kon winnen door een vraag achter te laten voor een Q&A. De winactie is al een tijdje voorbij en nu zal ik de vragen beantwoorden die jullie hebben gesteld! Ik heb besloten deze Q & A op te delen, aangezien er veel vragen zijn gesteld.

 

Welk boek heeft jou totaal gesloopt? (Kiki)

Pfoeh, er zijn veel boeken die mij mentaal, maar ook fysiek hebben gesloopt. Qua mentaal gesloopt worden staan boeken zoals The perks of being a wallflower, De appeltaart van hoop, Nimona en Suzy en de kwallen hoog op het lijstje. Deze boeken wisten mij echt hard te raken en achteraf moest ik er flink van bijkomen. Qua fysieke sloopgevallen denk ik meteen aan De Marathon van Stephen King, waarin een grote groep jongens moesten blijven hardlopen tot de dood… Je voelde gewoon hoe zwaar de marathon voor ze was!

Welk boek heb je als kind stuk gelezen? (Nicky)

Vroeger heb ik heel vaak De macht van het zwaard van Anne West gelezen. Dit gaat over een jonge vrouw die is voorbestemd om vier verschillende soorten magie te beheersen om een duistere heer te verslaan. Ze leert de soorten magie van drie broers (die oude wijze magiërs zijn) en ze wordt vergezeld door andere (magische) personen. Ik vond deze vier boeken echt prachtig en heb ik vaak gelezen, vooral het eerste deel. Ik heb alleen het eerste deel thuis liggen, maar ik zou graag eens de serie compleet willen maken met de oude covers!

Als je een nieuwe evolutie van Eevee zou mogen bedenken. Welke naam zou je het geven, welk type zou het zijn en welke vaardigheden zou dit type hebben? (Vera)

Pfoeh, een nieuwe Eevee-evolutie, ik stem voor! Het lijkt mij wel vet als Eevee een evolutie met het type ghost zal krijgen. Zijn naam? Spookeon, klinkt dat goed? Ik zou graag een Pokémon zien die kan verdwijnen in de schaduw en dan op andere plekken kan opduiken, omringd door donkere rook. De evolutie zou dan nog aanvallen als Confuse ray, Nightmare, Night Shade, Shadow Ball en Shadow Force hebben. De manier van evolueren zou misschien op een speciale plek moeten zijn, zoals een begraafplaats of spirituele plek. Ik denk dat het een mooie toevoeging zou zijn voor Espeon en Umbreon.

Als je samen met iemand een boek zou mogen schrijven, met welke auteur zou dat dan zijn en in welk genre? (Anouk)

Ik zou niet meer met deze schrijver kunnen samenwerken, maar het lijkt mij echt een unieke ervaring als ik met Ned Vizzini een boek zou kunnen schrijven, de auteur van It’s kind of a funny story. Ned heeft helaas zelfmoord gepleegd en zijn boek gaat daar ook veel over, maar hij weet ook heel veel humor in zijn boeken te stoppen. Ik zou graag een boek met hem willen schrijven zoals een contemporary, waarin heftige, maar ook hilarische en mooie momenten worden beschreven met een hoopvol einde. Als het een levende auteur zou zijn, zou ik maar al te graag met Sarah Moore Fitzgerald een boek schrijven, zij is de auteur van De appeltaart van hoop, één van mijn favoriete boeken. Ik weet zeker dat we een heel emotioneel, maar hoopvol en aandoenlijk verhaal kunnen schrijven dat je een glimlach op je gezicht bezorgt!

Als je voor een dag een fictief persoon mocht zijn, wie zou je dan zijn? (Tanja)

Als ik voor een dag een fictief personage zou kunnen zijn, zou ik waarschijnlijk een persoon uitkiezen die bepaalde gaven heeft zoals een flinke dosis aan magie, maar dan wel op een dag waarin weinig gevaar is. Misschien een dagje in het leven van een leerling op Zweinstein, of een dag in het leven van Percy Jackson als hij in Kamp Halfbloed is? Dat lijkt me echt heel gaaf!

Zwartraafje:

– Mocht je zelf over magische gaven beschikken wat zou dan:
* je eerste spreuk zijn?

Ik ben er vrij zeker van dat ik Wingardium Leviosa zou uitspreken, puur om te testen of ik net zoals Hermelien de spreuk goed kan uitspreken!
* je favoriete toverdrank?

Favoriete toverdrank… Misschien Felix Fortunatis? Wat extra geluk kan natuurlijk goed uitpakken!

– Indien je een fictief voorwerp uit een boek zou kunnen bezitten wat zou je dan kiezen en waarom?

Dan ga ik voor een bezemsteel, want het lijkt me heerlijk om zo te kunnen vliegen.

– Welke cosplay-outfit zou je graag dragen indien budget geen belemmering vormde?

Als ik alles zou kunnen kopen/maken wat ik zou willen, lijkt het mij heel gaaf om als het hoofdpersonage uit Pokémon Collosseum te cosplayen. Ik heb wel kostuums gezien van dit personage, maar het ziet er nooit net zo vet uit als in de game. Als ik het voor elkaar zou krijgen om net zo’n gave outfit als hem te hebben, zou ik echt de coolste cosplayer zijn op een conventie. Ook lijkt het mij vet om als een magisch personage uit World of Warcraft (of een andere fantasy-game) te cosplayen, volledig met armor en sterke wapens.

– Welk vak op Hogwarts zou je het liefste willen volgen?

Spreuken & Bezweringen! Dit lijkt me veruit het meest handige vak op Hogwarts. Al die verschillende spreuken kunnen gebruiken lijkt mij zo praktisch en zal mij denk al genoeg helpen in de tovenaarswereld.

– En als je dan toch eindelijk die brief hebt gekregen welk huisdier neem je dan mee naar daar?

Toch wel net zo’n mooie sneeuwuil als die van Harry! Dit is toch het beste dier om mee te nemen, zeker als die brieven naar mijn ouders kan versturen.

Roos:

-Aan welk boek durf jij niet te beginnen?

Ik denk niet dat er boeken zijn waar ik niet aan zou durven beginnen, maar bijvoorbeeld genres zoals streekromannetjes of erotische verhalen hoef ik bijvoorbeeld niet te lezen, haha!
– Als je dit jaar (2016) nog maar een boek mocht lezen, welk boek zou dit dan zijn?

Gelukkig duurt het jaar niet heel lang maar, dus ik zou gaan voor Geektastic, een verhalenbundel met allemaal geeky verhalen. Dan lees ik elke week een verhaal en als ik een beetje goed alles plan, zou ik aan het einde van het jaar klaar zijn en kan ik daarna weer ontzettend veel boeken lezen…
– Wat zijn je goede leesvoornemens voor 2017?

Ik zette in 2015 mijn doel op 200 boeken, nu heb ik in 2016 de 100 boeken gehaald. 2017 gaat een druk jaar worden (wie weet ga ik zelfs naar het buitenland om daar te studeren), dus ik denk dat ik niet te veel leesvoornemens ga gebruiken. Nou ja, een voornemen, namelijk heel veel genieten tijdens het lezen!

 

Dit waren de eerste paar vragen die zijn gesteld. Binnenkort komt het tweede deel online, waarin ik de rest van alle vragen behandel die aan mij zijn gesteld.

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.