Q & A #2 Het begin van mijn blog, mijn bruiloft met Jennifer Lawrence en meer!

Het is al een tijdje geleden, maar hierbij is het tweede deel van mijn Q&A die ik kan beantwoorden! Door al die tentamens en drukke bezigheden had ik even niet de tijd om mijn aandacht te besteden aan de Q&A, maar nu kan ik er weer tegenaan!

 

Tamara:

*Als je een fictieve wereld tot leven mag laten komen, welke zou dat dan zijn?

Er zijn genoeg fictieve werelden die ik wel tot leven zou willen laten komen, maar ik denk dat ik toch ga voor de Pokémonwereld. Waarom dat? Omdat ik er makkelijk in zou kunnen passen. Als ik bijvoorbeeld de Harry Potter-wereld tot leven zou laten komen, zou ik waarschijnlijk geen magische gaven hebben. Dit is net zo in de Avater-wereld, wie weet kan ik daar helemaal geen element besturen en kan het daar redelijk gevaarlijk zijn! In de Pokémonwereld zou ik mij waarschijnlijk sneller thuis voelen. Daar heb je alleen een Pokémon nodig en kan je op pad! In deze wereld zijn wel gevaren, maar is het ook stukke vrediger en lijkt het mij fantastisch om alle regio’s af te reizen (en dan voor eeuwig jong te blijven zoals Ash) en er zo veel mogelijk van meemaken! Daarbij is Pokémon toch wel mijn eerste fandom waar ik in ben getreden, dus deze wereld tot leven laten komen lijkt mij geweldig.
*Als je beste vriend een fictief persoon zou zijn, uit welk boek zou hij/zij dan komen?

Ik denk dat dit Simon is uit De kronieken van de onderwereld van Cassandra Clare. Ik dacht vaak precies dezelfde dingen die hij dacht/zei in het verhaal en hij is ook een gigantische nerd. Ik denk dat wij wel goed met elkaar kunnen opschieten! Hij kijkt ook naar anime, speelt games, speelt zelfs in een band, ik denk dat die vriendschap helemaal goed gaat komen!
*Welk boek heb je vaak herlezen?

Dit is uiteraard Harry Potter en de Steen der Wijzen. Zelfs als ik op een avond niet kan slapen, lees ik soms nog even wat hoofdstukken uit dit boek. Ook heb ik vaak de Gone-serie gelezen, aangezien ik telkens de hele serie herlas als er een nieuw deel uit kwam.
*Als je een thema voor een YA mocht bedenken, waar zou het dan over gaan?

Fantasyverhalen vind ik heel leuk, maar ik denk niet dat ik snel zo’n boek zou schrijven aangezien er zo veel detail in zit. Als ik een thema moet bedenken voor een YA, zal het waarschijnlijk een contemporary-verhaal zijn met genoeg fandoms erin, zoals een verhaal waarin bepaalde fictieve personages tot leven gewekt zullen worden, waaronder ook wat slechte personages…
*Welk bovennatuurlijk wezen zou je zelf willen zijn/worden?

Ik denk dat er bij de meeste bovennatuurlijke wezens wel wat op- en aanmerkingen bij zijn, dus ik ga voor een tovenaar, aangezien ik daad weinig nadelen bij zie.

Nikita:

1. Hoe heb jij kennisgemaakt met de boekenwereld? (werd je er als kind ingeduwd door je ouders, ontdekte je het als hobby etc…)

Mijn moeder is bibliothecaresse, dus zij las mij al vanaf jongs af aan voor. Gelukkig had ik het leesgen geërfd van mijn moeder, want ook ik hield als kind al enorm van lezen. Pas toen ik boekenblogs leerde kennen, kwam ik pas echt in het boekenwereldje terecht en ging ik naar events toe en werd ik op social media heel actief.
2. Hoe kwam je op het idee om een boekenblog te beginnen (dit werd door meerdere mensen gevraagd)?

Voordat ik met mijn eigen blog begon, recenseerde ik ook al bij YoungAdultBooks en Fantasywereld. Recenseren vond ik heel leuk en ik wilde veel meer boeken recenseren en het enthousiasme over mijn fandoms delen met de wereld. Ik wilde een eigen plekje waarin ik gewoon kon vertellen wat ik leuk vond en toen ik eenmaal boekenblogs vond, was de knop snel omgezet en startte ik al snel een blog op. Mede dankzij andere boekbloggers werd ik heel enthousiast over bloggen en het starten van een blog is waarschijnlijk de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.
3. Voelt het niet raar om als jongen een boekenblog te hebben, of een blog in het algemeen (omdat jij de enige blog bent die ik volg die een jongen als blogger heeft, geen discriminatie trouwens).

Hierbij kan ik je flink tegenspreken. Er zijn namelijk zat andere mannelijke (boeken)bloggers. In de laatste Bookbloglovers & Bookblogbitches noem ik bijvoorbeeld wat mannelijke boekbloggers op en als je even verder kijkt, zijn er zat mannelijke bloggers. Ja, we zijn in de minderheid, maar dat betekent toch niet dat het raar is? Is het bijvoorbeeld raar als je als meisje voetbalt aangezien de meeste voetballers mannen zijn? Natuurlijk niet! Ik vind het dus totaal niet raar, daarbij is het een voordeel als je als man een boekenblog hebt, aangezien je dan wel sneller herkent wordt.
4. Welk boek vond je door en door slecht, het eerste boek waar je aan denkt bij deze vraag?

Het huis van de nacht is een serie die je of enorm haat, of juist geweldig vindt. Ik val onder de eerste groep. De personages zijn oppervlakkig, het verhaal is zo uitgemolken, het is gewoon niets voor mij!
5. Hoe zou jouw uitgeverij heten als je er baas van eentje was?

Waarschijnlijk Fandombooks!

Naomi:

1. Wat vond je het aller aller aller beste boek dat je hebt gelezen?

Aaaah, deze vraag is te moeilijk! Ik switch zo vaak van favoriete boek. Voor nu ga ik voor De appeltaart van hoop, aangezien ik daar een hele hype rondom ben gestart en ik meerdere mensen ervan heb overtuigd om dit boek te gaan lezen.
2. Heeft boeken lezen of over boeken bloggen jouw leven veranderd?

Enorm! Sowieso verrijkt boeken lezen je leven (je wordt er namelijk slimmer van, kan beter in iemand inleven etc.), maar het heeft mij ook veel vrienden opgeleverd, zeker als je  naar het bloggen kijkt. Voor het bloggen had ik niet een grote uitlaatklep, nu kan ik altijd met anderen praten over mijn fandoms. Door het bloggen heb ik andere bloggers ontmoet die nu mijn vrienden zijn, ik heb auteurs kunnen spreken, ik ga zelfs in januari een leesclub beginnen en nog veel meer.
3. Hoeveel lees je ongeveer op 1 dag?
Dat verschilt enorm. Vorig jaar las ik minimaal 100 bladzijdes per dag, nu heb ik volgens mij een leesdip waardoor ik wat minder lees. Zeker als ik het druk heb met mijn studie gaat het lezen wat trager, maar mijn streven is wel om elke dag wat te gaan lezen. In de vakanties kan ik bijvoorbeeld wel meer lezen. Zeker als ik een leesbui heb, kan ik echt non-stop lezen en op een dag gewoon een compleet boek lezen.

Ans Stier:
1. Hoe zijn de uitgevers je op het spoor gekomen voor recensies, winacties ed?

Dit ging vooral van twee kanten. Sommige uitgeverijen heb ik zelf gemaild met de vraag of ik in hun perslijst kon staan, andere uitgeverijen hebben juist mij benaderd en vroegen of ik recensie-exemplaren zou willen ontvangen of een winactie kon houden op mijn blog.
2. Doe je ook een studie/ werk dat met boeken te maken heeft?

Nee, ik studeer economie & bedrijfseconomie en ik geef bijles als bijbaantje. Dit is dus totaal niet gerelateerd met boeken, maar ik vind het juist ook wel fijn dat boeken een hobby voor mij blijven. Literaire studies lijken mij bijvoorbeeld leuk, maar ik denk niet dat ik dan plezier blijf hebben in het lezen van boeken.
3. Welk ander blog buiten deze vind je ook de moeite waard?

Het zijn er zo veel die ik zou willen noemen! In januari wil ik nog een blogje schrijven met de blogs die ik vaak bezoek, want geloof me: het zijn er een hoop. Zeker als veel bloggers vrienden van je worden, bekijk je toch vaker bepaalde blogs.

Lisette:

Als je ooit met Jennifer Lawrence zou trouwen hoe zou jullie bruiloft er dan uit zien?

Jennifer en ik trouwen in de kleding die ook wordt gebruikt in de Hungergames-films. Uiteraard zijn er vele andere beroemde acteurs en actrices en nodigen we onze families uit (in de hoop dat de vrijgezelle vrienden en familie van mij een knappe acteur/actrice aan de haak slaan). Iedereen moet in cosplay komen en we vieren onze bruiloft in een vet groot landhuis met onbeperkt boterbier en Pokémonsnoepjes en gerechten. Tijdens het diner wordt iedereen ingedeeld in een Zweinsteinafdeling en kan je zitten aan één van de lange vier tafels. Als afsluiter gaan we als huwelijkstripje met iedereen een dagje naar Disneyland, waarbij ons gezelschap de enige gasten zijn (hoera, geen rijen voor attracties!). Daarna kunnen Jennifer en ik fijn beginnen aan onze wereldreis als huwelijksreis. Nu nog even een datum prikken, want hier heb ik wel zin in.

Angela:

– Naar welke boeken kijk je het meest naar uit?

Carve the mark van Veronica Roth wil ik ontzettend graag lezen. Ook kijk ik uit naar alle boeken van auteurs die naar Yalfest komen en Rick Riordan mag ook sneller schrijven, want hij kan nog genoeg boeken uitgeven!
– Ga je Pokemon Sun of Moon spelen? Zo ja, welke editie kies je dan.

Ik hoop dat je het al voorbij zag komen, ik speel Pokémon Sun en ben op dit moment op het derde eiland! Op mijn blog laat ik af en toe een update zien met de plekken die ik heb bezocht, wat ik allemaal heb gedaan in de game en welke Pokémon ik heb gevangen.

 

Dit was het tweede en laatste deel van de Q&A. Bedankt iedereen voor alle vragen, er zaten hele leuke vragen tussen! Mocht je nou gek zijn op allemaal vragen die ik beantwoord: ik doe vaak de 1000 vragen aan jezelf op de dinsdag, dus die kan je ook bekijken als je dit erg leuk vond om te lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.