Series die ik heb gezien in 2015

2015 is alweer bijna voorbij en in dit jaar heb ik behoorlijk veel series gezien. Met de meesten begon ik dit jaar, andere series keek ik al wat langer. Aan het eind van het jaar leek het me wel leuk om een overzichtje te maken van alle series die ik heb gezien in 2015, met genoeg aanraders erin! Sinds ik ook bij Serieblog berichten schrijf, ben ik nog meer series gaan kijken en dat maakte dit jaar echt stukke leuker! Ik tel alleen series mee waarvan ik relatief al veel aflevering van heb gezien. Er zijn veel animeseries waarbij ik de eerste aflevering heb gezien, maar nog niet verder in ben gekomen. Wie weet gebeurt dat nog in de toekomst, genoeg te doen in 2016! Als een serie een link heeft in de naam, kan je erop klikken en daardoor kom je meteen naar de recensie van deze serie terecht!

 

Adventure Time

De meest vrolijke, debiele, random, hilarische en kleurrijke serie die ik ooit heb gezien en ja ik ben licht geobsedeerd met mijn merchandise van Adventure Time. Wauw deze serie. Wauw.

Attack on Titan

Deze anime werd mij al door meerdere personen aangeraden. Het is een bloeddorstige, akelige, spannende en epische serie van 25 afleveringen in een wereld waarbij er reuzen (Titants) leven die menselijk vlees als maaltijd hebben. Dit eerste seizoen vond ik zo goed! Ik hoop dat de makers snel beginnen aan het volgende seizoen, ik wil meer!

 

Claymore

Nog een anime en aanrader van een goede vriend. De actiescènes waren erg tof en zaten vol met bloed, alleen vond ik bepaalde stukken iets teveel van het goede en de monsters in deze serie vond ik wat apart. Een goede serie, maar toch niet echt iets voor mij, maar ik heb er zeker van genoten!

 

Death Note

Deze anime is af en toe een flinke mindfuck. Het is een soort misdaadserie, waarin een middelbare scholier een notitieboek vindt met speciale gaven. Als je namelijk de naam van iemand in het boek zet, gaat die persoon dood. Een spannende serie waarbij je denkvermogen naar een heel ander level wordt gezet, helaas gebeurde er iets halverwege de anime waardoor ik het verhaal minder boeiend vond en daardoor niet geheel tevreden was met de afloop. Toch is het een hele bekende anime en moet je hem zeker kijken als je eens een anime wilt zien!

 

Digimon: Digital Monsters

Ik keek de eerste twee seizoenen puur uit nostalgie en het was weer geweldig.

 

Doctor Who

Ik ben nu bijna bij seizoen 3 met deze serie, wat geniet ik hiervan zeg! Het is zo grappig, de science-fiction is zo leuk gedaan, de special effects zijn soms waanzinnig slecht maar dat maakt het juist zo briljant! Rose is sowieso mijn favoriete personage, het is al een leuke meid MAAR DAN DAT BRITSE ACCENT WOW OM KRIEBELS VAN TE KRIJGEN! Ja, ik ben verslaafd aan Doctor Who. Ik wil niet naar een afkickkliniek. Nooit.

Elfen Lied

Een bijzondere anime die in het begin wat apart was, maar halverwege mij echt de feels bezorgde. Deze anime is op het eerste gezicht heel raar, maar het verhaal is echt fenomenaal! Daarbij is deze anime maar 12 afleveringen lang, dus binnen een middagje kan je hem gewoon uit hebben!

 

Fear The Walking Dead

Ik ben nog steeds niet toegekomen aan alle afleveringen van deze serie (snel weer met mijn zusje verder kijken), maar ik vond het wel wat hebben om eens het begin van de zombie-apocalyps te zien.

 

Game of Thrones – Seizoen 5

Dit jaar was het vijfde seizoen van Game of Thrones op tv en ik heb er echt van genoten! Wat een serie zeg, het wordt alleen maar beter en beter! KOM SNEL MET SEIZOEN 6 IK HEB HET/DAENERYS NODIG IN MIJN LEVEN!

 

Gravity Falls

Deze serie is echt één van mijn favoriete series geworden aller tijden. Ja het is een animatieserie van Disney maar het is o zo goed. De personages zijn zo perfect, het mysterie rondom Gravity Falls is zo grotesk en bepaalde afleveringen benamen mij echt de adem. In januari komt de allerlaatste aflevering en ik heb al besloten dat ik die moet kijken met mijn Gravity Falls-maatje zodat we samen kunnen genieten/huilen/juichen om de allerlaatste aflevering die wel een uur gaat duren! Dat gaat zo veel pijn doen, maar dat is het zeker waard. Hopelijk ga ik dan op een later moment in 2016 de serie opnieuw zien, zodat ik weer alles kan meemaken!

Jeuk

Een hilarische, ongemakkelijke en tenenkrommende komedieserie, ik geniet zo van alle taferelen die Thomas en Peter meemaken! De hele familie gaat voor deze serie zitten als die op tv komt, iedereen lacht hardop mee op de bank!

 

Log Horizon

Een anime over een game! Seizoen 1 vond ik interessant, maar is wat traag naar mijn idee. Af en toe kijk ik eens een aflevering voor wat vermaak. De afleveringen waarin er echt veel actie is vind ik wel heel cool, dus als alle ”rustige” afleveringen nou minder worden, kan deze anime voor mij een groot succes worden.

 

Missie Aarde

Een Nederlands komedie. Het is wel grappig, maar het is vaak best flauw. Ik hoorde wel dat er een seizoen 2 van komt, ik ben benieuwd hoe dat wordt!

 

No Game No Life

Een anime waarin een broer en zijn zusje naar een wereld gaan waarin je macht kan krijgen door het spelen van spelletjes. Een erg ingenieuze anime, erg goed bedacht, alleen waren bepaalde dingen niet mijn ding. Een nieuw seizoen komt er hopelijk snel aan, want ik ben zeker van plan die te gaan kijken als die uit komt!

 

Pokémon Origins

Deze serie heb ik dit jaar 2 keer opnieuw gezien, hij blijft zo tof! 4 afleveringen gezien in anderhalf uur en dan heb je de serie uit, dus dat doe je makkelijk! Het mooie is nog dat de afleveringen gewoon te zien zijn op YouTube, waar wacht je nog op!

 

The 100

The 100 gaat in januari verder met seizoen 3 en de eerste twee seizoenen vind ik echt fantastisch, dat zeg ik niet alleen omdat er aardig knappe actrices in zitten. Dit boek is losjes gebaseerd op de boeken van The 100, maar je moet de twee media gewoon los van elkaar zien. Het is zo’n spannende serie en ik kan niet wachten op nieuwe afleveringen!

 

The Leftovers

The Leftovers, een serie met de grootste mindfucks aller tijden. Wow, wat een serie zeg! Binnenkort ga ik hier nog wat over bloggen op Serieblog, want dit is een serie die je eerst heel gek vindt, maar uiteindelijk zo intrigerend gaat vinden! The Leftovers liet mij gevoelens voelen waar ik eerst geen weet van had, dat zegt wat… Het derde seizoen komt hopelijk volgend jaar uit en wordt daarmee ook het laatste seizoen van deze serie. Hopelijk worden dan al mijn vragen beantwoord!

 

The Walking Dead

Dit jaar heb ik ook alle afleveringen gezien van The Walking Dead. Ik heb er veel nachtmerries aan overgehouden, maar dat is totaal niet erg omdat The Walking Dead zo’n toffe serie is! Ik mocht zelfs de voorpremière bijwonen van het zesde seizoen, helaas zitten we nu in de midseason, dus ik moet nog even wachten op de rest van het zesde seizoen…

 

Vikings

Een serie met ruige Vikingen, stoere krijgers, pittige dames, mythologie en geschiedenis? Dat is Vikings, een geweldige serie! Ik ben nu in seizoen 3 en ik ben helemaal weg van Lagertha, de meest badass chick die ik heb mogen kennen.

In 2016 ga ik hopelijk nog zat veel series kijken. Ik wil de rest van de afleveringen van Sherlock zien, door met Supernatural (daarvan heb ik maar rond de 8 afleveringen gezien maar ik wil wel meer ervan zien), de rest zien van Doctor Who, alle series telkens volgen, nieuwe anime bekijken en meer. Een jaar vol met leuke series zoals je kan zien, aanraders voor series die ik volgend jaar kan kijken zijn zeker welkom!

 

Hoeveel series heb jij gezien dit jaar?

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. OMG waar haal je zoveel tijd vandaan?! ^^ Ik heb dit jaar echt veel te weinig series gekeken 🙁 Hopelijk kan ik hier meer tijd voor vrijmaken in 2016!

  1. Haha in een jaar kan je veel doen hè 😉

 2. Doctor who is echt super!!! Moet je blijven kijken hoor!

  1. Jaaa daar ga ik nog heel veel afleveringen van zien!

 3. Wat een series Joost, ik heb er nog eens eentje afgezien, haha!!

  1. Haha misschien een goede voornemen voor 2016 om een serie uit te kijken? 😉

  • Isabelle op december 24, 2015 om 4:27 pm
  • Reageer

  Vikings <3 Lagertha is echt fantastisch! En vanaf februari het nieuwe seizoen dat dubbel zo veel afleveringen heeft! Jeeeeej

  1. Jaaaa wooeeehhh voor die tijd heb ik seizoen 3 zeker uit dus dan kan ik meteen door! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.