Terugblik naar mijn goede voornemens van 2020

Het jaar 2020 is voorbij, dus de jaarlijkse overzichten stromen bij mij binnen. Begin dit jaar maakte ik allemaal verschillende doelen voor 2020, waarin ik strak ging bijhouden wat ik allemaal zou kunnen bereiken. Ik heb dit jaar dit schema intensief bijgehouden en ik laat je graag zien welke doelen ik allemaal heb behaald. Was 2020 op goede voornemens-gebied een succes, of had ik het beter kunnen doen?

Persoonlijke doelen

Voor 2020 had ik de volgende persoonlijke doelen opgesteld:

 • Mijn master halen. Gelukt! Mijn master in Accounting, Auditing and Control is binnen, met een mooie 7.5 voor mijn masterscriptie.
 • Een leuke baan vinden. Check! Tijdens mijn afstuderen tekende ik een detacheringsbureau voor een traineeship. Nu heb ik mijn eerste opdracht en geniet ik er zeker van. Het is leerzaam, mijn leidinggevende is erg prettig en mijn opdracht is zelfs met drie maanden verlengd. Ik kan niet wachten om de trainingen voor het traineeship te volgen en meer te leren!
 • Een appartement of studio vinden in Rotterdam/Dordrecht. Check! Mijn fangirl en ik zijn nog niet verhuisd, maar we hebben een appartement toegewezen gekregen in Rotterdam. Een nieuwbouwproject op een fantastische locatie, en we hebben zelfs een tweede slaapkamer! We hebben ontzettend veel geluk gehad, en kunnen niet wachten om te verhuizen. Helaas wat langer dan verwacht (eerst stond de oplevering in november op de planning), maar als we eenmaal zijn verhuisd wordt het alleen maar genieten.
 • Mijn verhaal afmaken en opsturen naar uitgeverijen. Check! Ik moet nog wachten op alle antwoorden, maar het verhaal is in ieder geval af en ik heb de stap gewaagd om het op te sturen naar uitgeverijen. Nu afwachten op antwoord, en tot die tijd duimen dat een uitgeverij er iets in ziet. Ik heb in ieder geval een antwoord gegeven met zeer goede feedback, dus in 2021 ga ik nog aan de slag om mijn verhaal nog beter te maken.
 • Mijn blog bijhouden. Check! Elke dag heb ik een blog online gezet dit jaar, en dat tijdens het afstuderen en het werken! Ondanks de drukte weet ik het bloggen nog goed te combineren met andere activiteiten, waar ik erg blij mee ben. Hopelijk kan ik dit ook de komende tijd doorzetten.
 • Een leuke vakantie. Check, een soort van? Op een grote vakantie kon ik niet gaan, maar we gingen wel met de familie een weekendje naar Texel. Ontzettend lekker, het is zo’n mooi eiland en we konden er helemaal tot rust komen.

Qua persoonlijke doelen deed ik het dus ontzettend goed. Ik had het liefst wel al verhuisd willen zijn, maar dat gaat hopelijk snel gebeuren.

Bloggerelateerde doelen

Ook voor mijn blog had ik grote plannen. Zie hier wat ik allemaal heb bereikt:

 • Meer recensies plaatsen van films en series. Dat is gelukt! Ik plaats nu meestal minimaal één keer in de week een recensie over een film of een serie, en ik heb zelfs nog een heel archief met reserveblogs want series en films. Ik ben hier veel actiever mee aan de slag gegaan, wat ik een mooie toevoeging vind voor mijn blog. Als fanboy ben ik niet alleen van de boeken, maar zijn mijn fandoms juist uitgebreid naar films en series. In 2019 had ik dat een beetje laten liggen, gelukkig dat dit in 2020 is verbeterd!
 • Iets doen met podcasts. Helaas niet gelukt, maar ik heb wel plannen voor 2021 wat betreft podcasts! Mijn fangirl en ik zullen namelijk in 2021 een podcast starten genaamd Hold my Book, we hebben al een mooi logo en kunnen niet wachten om de eerste afleveringen online te zetten! Vergeet je ons niet te volgen op social media onder de naam holdmybookpodcast?
 • Meer boeken lezen dan binnen krijgen. Check! Ik heb dit bijgehouden, en ik heb nu meer boeken gelezen dan binnen gekregen. Zo wordt mijn To Be Read stapel kleiner en kleiner! Daarbij heb ik ook veel boeken weggedaan aan vrienden en familie, waardoor mijn verzameling niet te groot wordt.
 • Dagelijks andere blogs lezen. Dit lukt me niet elke dag, maar ik probeer wel een paar keer in de week andere blogs te lezen en reacties achter te laten. De interactie tussen bloggers is juist zo leuk, dus dit wil ik er wel in houden.
 • 75 boeken lezen. Check, en met gemak! Momenteel staat de teller op 111 boeken, dus dit was een eitje.
 • 40 series kijken. Check, ook dit had ik heel snel behaald! Hierbij zit ik nu op 85 series, dus ook zeker is gelukt!
 • 40 films zien. Check, ik had het niet verwacht, maar ik had echt ontzettend veel films gezien dit jaar. Op het moment van schrijven heb ik er 100 gezien!
 • 10 ongelezen boeken uit mijn boekenkast lezen. Dit heb ik niet exact bijgehouden, maar ik heb genoeg boeken gelezen die eerst ongelezen in mijn boekenkast stonden. Wat mij betreft behaald!
 • 5 biebboeken lezen. Dit is niet gelukt, maar wie weet lukt het volgend jaar wel.
 • De Glazen Troon en De Lunar Chronicles verder lezen. Deels een check, want de series heb ik nog niet uitgelezen. Voor beide series moet ik nog twee boeken, maar ik ben wel veel verder gekomen!
 • 5 Evenementen bezoeken. Voor dit jaar waren dit er maar twee, maar dat is logisch door de situatie waar de wereld zich in verkeert.
 • 5 Tekeningen maken. Ook niet gehaald (volgens mij heb ik maar twee keer echt een tekening gemaakt), maar dit staat wel op de planning voor 2021, aangezien ik hier meer tijd aan wil besteden.

Het was niet een perfect jaar, maar wat mij betreft heel geslaagd. Ik blijf actief bloggen, houd mijn content divers en heb nog veel plezier in het bloggen.

Gezonde gewoontes

Tot slot nog wat gezonde gewoontes die ik dit jaar wilde toepassen.

 • Dagelijks oefeningen doen voor mijn knieën/mindfulness doen. Dit deed ik de eerste maanden fanatiek vanwege mijn pijnsyndroom, maar dankzij de fysiotherapeut gaat het veel beter en hoef ik niet meer elke dag oefeningen te doen. De pijn is in ieder geval bijna weg, dus dat is geweldig!
 • Gemiddeld dagelijks 7500 stappen lopen. Dit lukte mij helaas niet, ik zit nu net onder de 6000 stappen. Hoewel ik bijna elke dag een flinke wandeling maak, blijf ik er maar onder zitten. Jammer, maar het heeft me dit jaar wel gemotiveerd om vaker een wandeling te maken. Ik kom echt tot rust en ik voel me ook veel fitter! Mijn doel heb ik niet behaald, maar het heeft me wel erg geholpen.
 • Twee keer in de week vegetarisch eten. Ook dit glipte een beetje weg. Ik probeer af en toe vlees te vervangen door wat anders, maar ik denk dat ik volgend jaar hier iets meer moeite voor moet doen. Ik let in ieder geval iets meer op en pak iets minder vaak vlees, dus het gaat de goede kant op.
 • Twee keer in de maand een nieuw recept uitproberen. Dit lukte een beetje, maar ik heb me er eerlijk gezegd niet enorm mee bezig gehouden. Voor volgend jaar heb ik wel een lijst met recepten opgeschreven die ik wil uitproberen, dus hier komt wellicht verandering in!
 • Mobielgebruik verminderen. Dit blijft een lastig ding, helemaal omdat je vandaag de dag altijd bereikbaar moet zijn. Begin dit jaar had ik soms dage dat ik maximaal een uur op mijn telefoon zat, maar nu is dat wel meer. Een beetje zonde, want door het minderen van mijn mobielgebruik werd ik veel productiever en had ik meer rust. Dit probeer ik volgend jaar er wel weer in te houden, want het helpt echt!

Qua persoonlijke doelen ging het bijna perfect, mijn blogdoelen zijn ook redelijk goed gelukt en gezonde gewoontes aanleren ging ook prima, hoewel ik daar wel in wil verbeteren. Voor volgend jaar heb ik weer genoeg mooie doelen opgesteld, maar dat zal je gaan lezen in 2021. Daarbij zal ik nog blogs maken over hoe ik dit ga bijhouden, zodat je eens kan uitproberen om overzichtelijk als een fanboy/fangirl je geeky doelen te behalen, of als blogger heel netjes je planning kan maken voor je blog. Ik kijk in ieder geval tevreden terug naar dit jaar, en ben benieuwd wat volgend jaar allemaal gaat brengen!

Heb jij je goede voornemens van 2020 behaald?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.