Terugblik naar mijn goede voornemens van 2021

Het jaar 2021 is bijna voorbij, een jaar waarbij ik weer een lijst had met goede voornemens en doelen die ik dat jaar wilde behalen. Ik had zowel dingen op persoonlijk gebied en blog/fandom gebied, waardoor ik het hele jaar niet stil kon zitten. Ik had altijd wel wat leuks om te doen, en nu is de vraag of ik mijn doelen voor dit jaar heb behaald.

Persoonlijke doelen

Hierbij de lijst met persoonlijke doelen dit ik wilde behalen, en daarbij meteen de uitslag of ik ze heb gehaald:

 • Verhuizen naar een appartement. Dit is gelukt! Vanaf begin april wonen mijn fangirl en ik in een mooi appartement in Rotterdam, en we hebben na veel nieuwe meubels scoren er een prachtig plekje van kunnen maken. We hebben een tweede slaapkamer waar we onze werkkamer van hebben gemaakt, en in onze slaapkamer hebben we een hele boekenkastwand!
 • Een leuke uitdagende opdracht voor werk krijgen en trainingen volgen. Ook dit is gelukt! Ik zit momenteel bij mijn tweede opdracht bij een scholengemeenschap en krijg zo veel nieuwe uitdagingen die in mijn straatje passen. Daarbij heb ik een Excel- en opleidingsprogramma gevolgd en kunnen afsluiten. Volgend jaar staat een vervolgprogramma en een lean management training op de planning, die ik allebei dan ga behalen!
 • Een leuke vakantie/trip plannen, met nog vijf uitjes daarnaast. Het afgelopen jaar zijn mijn fangirl en ik een weekje gaan reizen door Nederland, maar hebben we ook later in het jaar Parijs en Brussel bezocht. Geweldige vakanties, en op de valreep hebben we ook nog de kerstmarkten in Essen en Oberhausen bezocht! Daarnaast hebben we ondanks de maatregelen een paar dagjes uit gehad, dus dit doel is zeker behaald.
 • Meer horen over mijn verhaal. In 2020 had ik een kinderverhaal geschreven, en heb ik deze opgestuurd naar uitgeverijen. Nu heb ik antwoorden terug, en wil ik graag het verhaal herschrijven zodat het volledig past bij de doelgroep. Dit ligt voor nu even op een laag pitje door mijn werk en andere activiteiten, maar ik hoop in de toekomst het weer op te pakken.

Blogdoelen

Naast mijn persoonlijke doelen, heb ik ook wat doelen opgesteld rondom mijn blog:

 • Dagelijks een blog online zetten. Ondanks mijn fulltime baan weet ik elke dag wel een blog online te zetten, dit blijft gewoon lukken!
 • Een YA-Podcast starten. Ook dit is gelukt, de podcast Hold My Book telt nu bijna 15 afleveringen! We vinden het heel leuk dat we berichten krijgen van luisteraars, en kunnen niet wachten om meer afleveringen te maken in 2022. Weet je niet waar ik het over heb? Luister dan hier naar de nieuwe aflevering van de podcast Hold My Book!
 • Meer boeken lezen dan krijgen. Als ik niet de Demon Slayer manga box van 23 delen meetel, heb ik inderdaad mijn TBR wat kunnen verkleinen. Ik heb twaalf boeken meer gelezen dan gekregen/gekocht, dus ik kom vooruit!
 • Andere blogs blijven lezen. Dit wordt de laatste tijd iets lastiger. Naast een fulltime baan, vrienden, familie, een eigen blog bijhouden en al mijn fandoms verkennen wordt het moeilijk om tijd vrij te maken voor het lezen van andere blogs, maar zodra ik daar weer wat tijd voor heb probeer ik het meer op te pakken.
 • 75 Boeken lezen. Ruimschoots gehaald met al meer dan 100 boeken
 • 75 Series kijken. Ook dit heb ik gehaald, de teller staat op 79 series!
 • 75 Films kijken. Dit lukte mij helaas niet, de teller staat nu op 64. Mocht ik de tijd hebben, probeer ik nog snel wat films te kijken zodat ik mijn Movie Challenge toch nog haal!
 • 5 tekeningen maken. Dit is gelukt, aangezien ik vaak meedeed aan de Sukara Koi Challenge, waarbij ik waterverftekeningen maakte! Check vooral mijn instagram om er een paar te zien. Dit hoop te blijven doen, want tekenen is zo fijn!
 • 10 ongelezen boeken uit mijn eigen boekenkast lezen. Ook dit is gelukt! Af en toe pakte ik een oud boek op, dus die kan ik ook weer van mijn lijst afstrepen.
 • 10 Engelse boeken lezen. Mede dankzij aankopen tijdens vakanties in het buitenland is dit gelukt!

Gezondheidsdoelen

Ook qua gezondheid had ik doelen voor 2021. Zo wilde ik een dag in de week vegetarisch eten en eens in de twee weken een nieuw recept uitproberen. Dit ging door verhuizen en werk wat lastiger dan verwacht, maar we letten nu wel meer op de boodschappen zodat we af en toe vegetarisch eten. Ik heb dit jaar niet al te veel pijn in mijn knieën gehad, dus dat is fijn! Het is nog niet weg, maar het komt steeds minder vaak voor dat ik een dag met pijn heb.

Ook wilde ik het sporten wat oppakken en 6000 stappen per dag lopen. Door de lockdowns ging sporten nog niet echt, en ik zit net onder de 6000 qua gemiddelde voetstappen per dag. Volgend jaar wil ik iets vaker een rondje wandelen, dus dan haal ik dit hopelijk wel!

Ik probeerde ook wat minder op mijn mobiel te zitten, aangezien dat nutteloos scrollen niet echt leuk is achteraf. Dit doe ik wel veel minder, dus dat is fijn!

Al met al heb ik een erg mooi jaar gehad wat betreft mijn goede voornemens. Het kan altijd beter, maar ik ben al trots op de prestaties die ik heb behaald! Ik leg gelukkig ook niet te veel druk op het behalen van mijn doelen, maar het is fijn om te zien dat ik er veel heb kunnen afstrepen. Dat maakt mij gemotiveerd om die goede voornemens door te zetten naar aankomende jaar, dan maak ik er weer een mooi jaar van!

Heb jij bepaalde goede voornemens gehad, en heb je ze kunnen behalen? Laat het mij weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.