The Darkest Minds: deze gaven zouden de overlevenden ook kunnen hebben

Deze week staat mijn blog redelijk in het teken van The Darkest Minds. Dit is een trilogie, maar ook een boekverfilming! Je kan hier lezen wat ik vond van deze boekverfilming en ik heb deze week ook al verteld welke gave ik zou hebben als ik een overlevende zou zijn. In The Darkest Minds zijn er vijf soorten krachten met allemaal een bepaalde kleur, maar ik had al snel ideetjes voor meerdere gaven die overlevenden zouden kunnen hebben. Tijd om even los te gaan en mijn bedachte gaven op te gaan noemen!

 

Wit: de gave om te genezen.

Een van de gaven van de overlevenden is vrij handig in de realiteit (ik heb het over de Groenen die een hoge intelligentie hebben), dus ik heb een gave die ook veel voordelen heeft. Witte zouden de gave hebben om levende wezens te genezen. Dan zijn overlevenden niet zo gevaarlijk als gedacht! Ik denk dat door een gave van genezen de overlevenden veel meer respect zouden kunnen krijgen, omdat deze gave alleen gebruikt kan worden voor het goede. 

Grijs: de gave om licht te beïnvloeden en duisternis te verspreiden. 

Een wat gevaarlijkere gaven is een gave waarin licht en duisternis gestuurd kan worden. Iemand die deze gave bezit, zou het licht volledig kunnen uitschakelen in zijn/haar omgeving, of juist een plek vol licht weten te vullen. Handig voor als het donker is en je geen lamp of aansteker bij je hebt, maar als iemand met deze gave een vijand van je is, kan je maar beter uitkijken…

Roze: de gave om de emoties van anderen te beïnvloeden.

Een gave zoals Jasper uit Twilight: het beïnvloeden van emoties van anderen. Rozen zouden op subtiele manier mensen blij, boos, verdrietig of verward kunnen maken. Dit is erg fijn als er hoge spanningen zijn in een groep en waarbij er meer kalmte moet komen, maar deze gave kan ook aardig gevaarlijk zijn als een Roze iemand zo boos maakt dat hij of zij in een furieuze staat komt. Stel je voor dat een Roze zijn gave zou gebruiken om een Rode erg boos te maken… Dat zou je niet willen!

Paars: de gave om illusies op te wekken.

Een andere gave zou op mentaal gebied erg gevaarlijk kunnen zijn. Paarsen zouden illusies kunnen opwekken bij anderen. Mooie illusies, maar ook gruwelijke illusies wat mensen tot waanzin kan drijven. Ik vermoed ook dat deze kleur net zoals Roden en Oranjes uitgeschakeld zou worden door de volwassenen, aangezien dit een kracht is die hele nare gevolgen kan hebben…

Regenboog: de gave om kleuren en vormen te veranderen.

Tot slot hebben we regenbooggave: de gave om kleuren te veranderen van voorwerpen, personen of de natuur. Niet alleen de kleuren kunnen veranderd worden, maar Regenbogen zouden zelfs vormen licht kunnen manipuleren. Zo zouden ze zichzelf volledig kunnen veranderen in een ander persoon. Dit kan ook erg heftig zijn, aangezien een Regenboog zichzelf ouder kan laten lijken waardoor hij of zij nooit opgepakt wordt als overlevende. Een gave waar veel rekening mee gehouden zou moeten worden!

 

Dit zijn de extra gaven die ik zou kunnen bedenken voor Overlevenden. Heb jij nog ideeën voor gaven die je vindt passen bij The Darkest Minds? Laat het me dan zeker weten, ik ben benieuwd!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.