Voorpremière The Night Of van HBO

Een tijdje geleden kreeg ik een hele leuke mail van een medewerker van HBO met de uitnodiging voor een voorpremière van de miniserie The Night Of, gebaseerd op de BBC-reeks Criminal Justice. Deze voorpremière zou plaatsvinden op een speciale locatie, namelijk de Wolvenburg-gevangenis in Utrecht! Een uitnodiging waar ik natuurlijk geen nee tegen zei. Mijn vader was op dezelfde datum als het evenement jarig, dus ik nam hem mee naar de voorpremière, een avond die ik niet snel zal vergeten.

P1070794

De Wolvenburg-gevangenis is niet in gebruik, maar tot 2014 was de gevangenis nog actief. De hele sfeer was ontzettend goed uitgedacht, de locatie was perfect als je kijkt naar de serie. Bij de ingang waren onder andere Klaas van Kruistum, Lieke van Lexmond en de kandidaten van de Nederlandse missverkiezing.

Er waren vele mensen als gevangenisbewakers verkleed die de lugubere sfeer aandikten. Bij entree werd je door een bewaker een rij in gestuurd, waar je naam op een bordje werd geschreven door een bewaker (met je beginletter als achternaam, dus bij mij was het Joost Z.). We werden in een cel gezet met een raampje in het deur. De deur was op slot en we konden eruit komen door de sleutel uit een kluis te halen met een code als wachtwoord, we zaten in een Escape Room! Op de kluis stonden wat hints: een plattegrondkaart, kaarten, de wc en een inhaleerder.  Met elk voorwerp konden we een cijfer achterhalen.

P1070785

We hadden met een groepje van vier een tijd van negen minuten om de code te kraken en uit de cel te breken. Al snel hadden we de nummers kunnen vinden en hadden we de deur binnen de tijd kunnen openen! Een ontzettend leuke opdracht om de avond mee te beginnen. Achteraf konden we een foto maken met een bordje voor onze borst, als echte criminelen!

P1070786

Na de Escape Room konden we de ontvangstzaal in (de werkelijke gevangenis waarbij we ook de cellen in mochten!) waar we vele hapjes konden krijgen. Falafels, hamburgers, tosti’s en meer, het was echt een plaatsvervangende avondmaaltijd en we kregen echt genoeg! Ook was er een bar waar je drankjes kon halen en er was genoeg tijd om de gevangenis te bewonderen.

P1070787

The Night Of gaat over Naz, een jongen geboren in Amerika met Pakistaanse afkomst. Het is een rustige studiebol wonende in New York en zijn vader is taxichauffeur. Als hij op een avond naar een feestje wil gaan, pakt hij de taxi van zijn vader om naar het feest te komen. De avond wordt anders dan verwacht, een bloedmooie vrouw stapt namelijk in zijn taxi en samen beleven ze een romantische avond. Naz wordt wakker de ochtend erna (met wat gaten in zijn geheugen) en ziet de vrouw dood op bed liggen… Hij probeert te vluchten, maar hij belandt al snel in de penarie…

P1070790

De eerste aflevering van The Night Of voldeed zeker naar mijn verwachtingen. Naz is een doodnormale jongen die geen vlieg kwaad doet, maar hij komt in een heftige situatie terecht waar hij geen grip op heeft. De eerste aflevering vond ik sommige stukken al erg spannend (zeker wanneer de politie betrokken raakt en Naz geen uitweg kan vinden) en met elke tegenslag van Naz voel je je meteen naar. Daarbij vond ik dat er echt veel humor en absurde dingen aanwezig waren, waardoor het hele publiek bij de voorpremière ook vaak kon lachen.

New York als plek is echt fantastisch om te zien. Deze stad bracht mooie beelden voor de eerste aflevering van de serie. Ook vind ik het aspect van al het politiewerk heel treffend en correct. Je zag duidelijk hoe de politie een moordzaak aanpakt en wat een eventuele dader meemaakt. Het hele proces van sporen verzamelen en bewijs leveren was duidelijk te zien en de acteurs die mensen van de politie speelden hadden de scènes sterk neergezet. Ook Riz Ahmed als Naz was uitstekend, je zag echt de wanhoop in zijn ogen (wat hem niet bepaalt heeft geholpen…). Na het einde van de eerste aflevering wisten mijn vader en ik al zeker dat we de rest van de serie ongetwijfeld gaan zien! Is Naz schuldig van de moord of niet en hoe loopt het verhaal af? Ik wil antwoorden en ik ga er zeker achter komen!

HBO heeft een geweldig evenement weten te regelen met een geniale locatie, leuke activiteiten, heerlijk eten en als klap op de vuurpijl nog een fantastische serie! Vanaf maandag 11 juli is The Night Of te zien op HBO NL en is daarna elke maandag te zien op de zender. De miniserie bestaat uit 8 afleveringen, een dikke aanrader!

Ben jij al benieuwd naar The Night Of?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.