Wat ik verwacht van Pokémon Sword & Shield

Gisteren kwamen Pokémon Sword & Shield uit, de nieuwe Pokémongames op de Nintendo Switch. Hoewel ik pas na volgende week kan gaan spelen vanwege de drukte met mijn studie, heb ik in ieder geval wel wat verwachtingen voor de game.

Pokémon bestaat al meer dan twintig jaar, en ik was er vanaf het eerste moment bij toen de anime op tv verscheen. Elke keer ben ik weer benieuw naar de nieuwe games en heb ik al snel wat twijfels voor de nieuwe games. Zo wist ik nog niet wat ik echt moest vinden van Sun & Moon, maar uiteindelijk vond ik dat een hele leuke game en had het een originele invalshoek op de Pokémonwereld. Zelfs Pokémon die ik op het eerste moment niet heel mooi vond, begon ik uiteindelijk te waarderen. Dit heeft me wel geleerd dat ik ondanks wat minpuntjes, gewoon vertrouwen kan hebben in Nintendo Gamefreak, dus ik heb wel het idee dat de nieuwe games erg leuk gaan worden.

Er is wel een hoop controverse geweest rondom Sword & Shield. Sommige fans zijn woedend omdat de makers niet alle Pokémon die er bestaan in de game willen stoppen. Ongeveer de helft van de Pokémon kan je niet krijgen in Sword & Shield en kan je ook niet uit vorige games halen. Zonde, maar ik heb wel het idee dat de makers daar hun redenen voor hebben. Het was voor mij op het begin even wennen, maar ik denk dat de ”schade” wel mee zal vallen.

Er zijn meerdere aspecten aan de nieuwe games die me erg tof lijken. Zo vind ik Galar tot nu toe een erg mooie regio als ik de trailers zie. Gebaseerd op Engeland en zeker de wild area (een plek waar je ook andere trainers tegen kan komen in speciale gevechten) hebben een open world-gevoel waar ik dol op ben, zeker omdat je veel Pokémon kan zien rondlopen. Zo wordt Pokémon veel levendiger en realistischer!

Er zijn weer gyms, die eruit zien als enorme stadia (wat wat weg heeft van voetbalvelden), naar mijn idee prima! De starters vind ik erg leuk uit zien, alleen hun evoluties dan weer wat minder… Voor nu denk ik dat ik voor Scorbunny ga (de vuur-Pokémon). Ook denk ik dat ik voor Shield ga, aangezien ik de legendarische Pokémon er beter uit vind zien (de ander heeft een zwaard in zijn bek, zo raar?), en daarbij is er een Galarian versie van Ponyta die echt schitterend is!

Dynamax is een nieuwe vorm van mega-evolutie of Z-moves, want in deze regio kan je je Pokémon groter maken, of zelfs gigantisch, waarbij sommige Pokémon er anders uit zien. Bijzonder concept, misschien niet perfect, maar die andere uiterlijkheden vind ik dan wel leuk. Ik ben benieuwd hoe dit gaat zijn in een battle, het is alleen jammer dat ze niet verder zijn gegaan met mega-evoluties, aangezien dat echt een groot succes was.

Verder kan je nog met je Pokémon spelen in je eigen kamp, en kan je curry-gerechten maken voor je Pokémon. Je kon in de eerdere games ook al spelen met je Pokémon, dus fijn dat dat nu weer kan. Het is voor de strategische spelers misschien geen mooie aanvulling, maar spelers die houden van contact met Pokémon zullen hiervan vast genieten. Daarbij lijkt het me nog best leuk om die curry-gerechten te verzamelen en te ontdekken wat voor effect dit heeft bij je Pokémon.

Ik kan helaas nog weinig zeggen over het verhaal en ik heb nog steeds mijn twijfels, maar ik weet ook wel dat de makers weten wat ze doen en ik denk dat ik alsnog enorm ga genieten van Pokémon Shield. Ach ja, ik heb nog even de tijd om te beslissen welke starter en versie het wordt, want de komende tijd gaat er vast nog veel online komen. Nu worden al Pokédexen gevuld door gamers, en ja, een paar Pokémon vind ik afschuwelijk, maar ik heb het idee dat de games uiteindelijk een feest zullen zijn. Het is jammer dat de fanbase soms zo vijandig moet doen, aangezien er vaak genoeg wordt bewezen dat nieuwe Pokémongames veel leuker zijn dan ze op het eerste ogenblik lijken.

Wat verwacht jij van Pokémon Sword & Shield, en welke versie haal jij in huis? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.