Watchersprogramma The Leftovers Opdracht 1 Beginagain

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen, doe ik mee aan het Watchersprogramma van The Leftovers. HBO heeft een actie gestart waarbij 25 Watchers coole opdrachten doen, om zo toffe prijzen te winnen. En lees vooral verder, want jij kan ook prijzen winnen! De eerste opdracht is als volgt:

Stel, je mag opnieuw beginnen. Wat zou je anders doen? Welke droom ga je werkelijkheid maken?

 

Ik mag deze vraag op een originele wijze beantwoorden en  als andere mensen dit ook willen doen, doe het gerust! Je kan namelijk kans maken op HBO-goodies als je de opdracht ook doet. Als je HBO Nederland tagt op Facebook, ze tagt op Twitter/Instagram (@HBOnl) en #TheLeftovers #Beginagain gebruikt, maak je automatisch kans op prijzen als je de opdracht deelt!

Goed, hoe ging ik te werk? Ik kreeg de maandagmiddag een sms met de opdracht en ik zat gelijk te denken aan hoe ik dit zou aanpakken. Al snel kwam ik op het idee van een tekening waarin ik laat zien wat ik anders zou doen. Maar wat zou ik anders doen? Mijn dromen moet ik zelf nog verwezenlijken (ik studeer immers nog) en ik ben erg tevreden met mijn leventje op dit moment. Toch zijn er dingen uit het verleden die ik toch anders had willen aanpakken, zodat ik dan veel meer uit mijn leven kon halen. Zie hier de aanpassingen die ik in mijn leven zou maken als ik alles opnieuw kon doen:

 

 1. Eerder houden van eten.

Vroeger durfde ik als baby niks te eten en had ik van mijn tweede tot zesde sondevoeding. Erna leerde ik met speciale eetlessen eten, maar veel at ik nog niet. Ik at brood zonder korsten en mijn avondeten was gepureerde groenten met aardappelen. Pas rond mijn zestiende at ik normale voeding en had ik geen aangepast eetgedrag. Toen vond ik eten pas heerlijk! Als ik zo terugkijk, had ik me dit veel eerder moeten realiseren zodat ik als klein kind al normaal kon eten. Dat had zo veel moeite kunnen kosten!

 

2. Eerder de Fanboy in mezelf vinden.

Ten tweede zou ik veel eerder er achter willen komen dat ik een rasechte Fanboy ben en dol ben op het lezen van YA-boeken en coole series. Pas vanaf mijn achttiende werk ik pas een echte extreme boekenwurm en wat later begon ik pas aan het kijken van series. Als ik nou eerder zo verschrikkelijk veel boeken las, had ik een stuk minder boeken op mijn TBR-lijst gehad. Als ik eerder series keek, zou ik al veel meer series hebben gezien en zou ik in nog meer Fandoms zitten! Ik zou dus veel eerder het Fandom-geluk hebben omarmd zodat ik een nog grotere Fanboy ben dan dat ik nu al ben!

 

3. Contact met slechte personen vermijden.

Slechte personen? Ja, slechte personen. Ik heb al enorm veel mensen leren kennen in mijn leven, en daar zitten ook wat onaardige, botte, arrogante mensen tussen. Mensen waarmee ik eerst bevriend was, maar die vrienden lieten mij dan achter of keerden hun rug naar mij toe. Sommige mensen verdienden misschien helemaal niet mijn aandacht/vriendschap, maar ze kregen het wel en ik kreeg er uiteindelijk weinig voor terug. Gelukkig heb ik tegenover die paar slechte personen, gigantisch veel toffe, geweldige, leuke en toffe mensen ontmoet waarmee ik enorm goed kan opschieten. Als ik de slechte personen nou had vermeden en alle trouwe mensen juist opzocht, dan was ik vroeger waarschijnlijk veel gelukkiger geweest. Nu gaat het in ieder geval prima, want ik ben omringd met allemaal fantastische mensen om mij heen, had ik dat maar mijn hele leven gehad zeg! 🙂

 

4. Meer voor mezelf opkomen.

Vanaf mijn geboorte was ik een erg klein kindje. Ik had (en heb nog steeds) een lage weerstand, was vaak ziek en heb gevochten om uiteindelijk een heerlijk mannetje te worden. Vroeger kreeg ik best vaak stomme opmerkingen naar mijn hoofd geworpen. ”Wat ben je klein” , ”Jij ziet er jong uit, ik schat je 5 jaar jonger” , ”Wat zie je bleek, ben je een lijk ofzo?” en vele andere rotopmerkingen. Zeker als je nog maar een kind bent, komt dat hard aan en weet je er weinig tegen te doen. Ik had juist meer moeten opkomen voor mezelf en een grote bek terug moeten geven! Ja ik ben niet Hobbit (die misschien wel een ring heeft), ik lijk waarschijnlijk nog steeds 20 als ik 40 ben (kijk, dat is handig!) en ja ik ben wat bleek maar daarom ben ik ook een vampier. Deal with it! Ik mag er wezen en ik ben best wel een cool persoon als je me gewoon goed leert kennen. Als ik deze instelling gewoon had gehad vanaf mijn geboorte, zou ik veel beter in mijn schoenen hebben gestaan tijdens mijn jeugd.

 

5. Meer genieten en zekerder zijn van mezelf.

Als laatste puntje zou ik vanaf mijn geboorte veel meer moeten genieten van mijn leventje en veel zekerder zijn van mezelf (wat ook een beetje slaat op punt 4). Ik heb een heerlijk leventje, hoewel er natuurlijk tegenslagen zullen zijn, maar die kan ik zeker aan! Nu geniet ik optimaal van het leven, ik doe zo ontzettend veel en ik geniet van volle teugen. Deze extreme positieve instelling heb ik dit jaar pas gekregen, maar wat zou het leven toch goed zijn als ik dit vanaf het begin had gehad! Als kind moest ik gewoon al het idee hebben dat ik de wereld aankon en een unieke jongen ben.

Dus, met al deze punten zou ik mijn leven totaal verbeteren als ik opnieuw zou kunnen beginnen. Maar wil ik dat wel? Ik heb misschien verkeerde keuzes gemaakt en tegenslagen gehad, maar dat maakt me wel tot de persoon die ik nu ben, en daar is eerlijk gezegd helemaal niks mis mee. Ik ben enorm tevreden met hoe ik er nu voor sta en kijk nu al uit naar de rest van het grote avontuur des levens dat me te wachten staat 🙂

 

Als jij opnieuw zou kunnen beginnen, wat zou jij dan anders doen? Deel het op social media met @HBOnl , #TheLeftovers en #Beginagain en maak kans op toffe prijzen! Binnenkort krijg ik weer een nieuwe opdracht voor het Watchersprogramma en ik kan nu al niet wachten!

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Dat zijn enkele prachtige punten

  1. Bedankt 🙂

 2. Wat heb je het op een mooie manier en origineel ingevuld. Het zijn 5 hele sterke punten.

  1. Fijn om te horen 🙂 Tsja alle Watchers moeten het wel origineel doen dus dan maak je er werk van 😉

  • Ana op oktober 7, 2015 om 11:25 pm
  • Reageer

  Ik had die foto al veel eerder gezien natuurlijk en elke keer als ik het voorbij zag komen dacht ik: ‘maar door al deze ervaringen die je nu hebt ben je wel de persoon geworden die je nu bent.’ maar toen was je mij voor ^^”. Mooie 5 punten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.