Yalfest-Interviews: Donna Freitas

Yalfest is alweer voorbij, het was zo leuk! Twee dagen voor Yalfest kreeg ik wonder boven boven de kans om wat auteurs van Yalfest te interviewen. Ik was eerst niet uitgenodigd voor deze persdag (#sad), maar gelukkig was Eline daar die een extra interviewer kon gebruiken bij haar half uur gesprekje met Donna Freitas. Daar zeg ik zeker geen nee tegen! Donna Freitas heeft met Unplugged en De Mensenmarkt al een flinke indruk op mij gemaakt, dus ik wilde heel graag haar spreken. Maar goed, dat had ik niet kunnen doen zonder Eline. Dus, alle lof voor Eline (nee, niet voor Almhof, dat vind ik eerlijk gezegd totaal niet lekker)! Ik heb een paar vragen kunnen stellen, maar ik liet vooral Eline aan het woord. Op haar blog staat een groot deel van het interview, dus neem daar zeker een kijkje als je meer wil lezen over Donna (spoiler: dat wil je, want Donna wist hele leuke dingen te melden).

Als eerste vroeg ik aan Donna de standaardvraag die ik aan elke auteur stel: Wat zou je doen als je een van je personages uit je eigen boeken in een ander boek van een andere auteur zou moeten stoppen? Deze vraag stelde ik ook al aan haar via de mail, dus ik was benieuwd wat ze nu zou antwoorden. Ze moest even nadenken, maar koos ervoor om Antonia (een personage uit haar eerste boek, een Amerikaans meisje met Italiaanse afkomst) in de boeken van Harry Potter te stoppen, omdat ze graag wil dat Antonia met een leuke jongen als Harry Potter zou daten. Antonia is volgens Donna een heel grappig en leuk meisje die wel een jongen verdient waarmee ze kan daten.

Ook vroeg ik aan Donna of ze zou kunnen winnen in de Hongerspelen als ze samen met alle andere Yalfest-auteurs erin zou zitten. Ze denkt dat ze niet als eerste dood zou gaan in de arena, maar ze zal zeker niet winnen. Ze heeft ook geen idee wie er zou winnen of als eerste zou verliezen, ze vindt alle auteurs heel aardig!

Ook vroeg ik (net als in de mail die ik maanden geleden stuurde) in welk huis op Zweinstein ze zou zitten. Ze zei in eerste instantie Griffoendor, maar ze denkt dat ze een Hufflepuff is. Grappig om te horen, want via de mail gokte ze juist Ravenklauw! Ook sorteerde ze haar personages in Zweinsteinhuizen. Trader is een echte Zwadderich en na even nagedacht te hebben zou ze Kid ook in Zwadderich stoppen. Skye was wat moeilijker, maar die zou in Griffoendor belanden.

Tot slot vroeg ik aan Donna welke starter-Pokémon Skye zou kiezen als ze een Pokémontrainer was. Ze vond de vraag heel grappig en toen ze even keek naar een foto met Bulbasaur, Squirtle, Charmander en Pikachu erop, koos ze voor Bulbasaur omdat ze die erg stoer, maar ook leuk en schattig vindt.

Na het maken van een foto en het signeren van onze boeken vroeg ik nog even snel in de pauze aan Donna of ze zelf lucide kan dromen (dit onderwerp bespreekt ze namelijk in één van haar boeken) en dit kan ze helaas niet, hoewel ze dit wel graag zou willen kunnen. Na wat gesproken te hebben over lucide dromen was het weer tijd om naar de volgende auteur te gaan, dat half uurtje vloog gewoon voorbij! Meer weten over Donna Freitas? Wil je bijvoorbeeld weten wat haar hielp bij het schrijven van Unplugged en hoe zit het met boeken die ze in de toekomst gaat schrijven? Lees het allemaal bij Eline van All The Feels!

Heb jij de boeken van Donna Freitas al gelezen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.