Yalfest-Interviews: Megan Shepherd

Yalfest was zo mooi, helemaal omdat ik twee dagen van tevoren aanwezig kon zijn op de persdag. Twee redactieleden van Fantasywereld hadden veel interviews op de planning staan en aangezien ik ook recensies schrijf voor deze site, mocht ik bij hen aanschuiven en meewerken met de interviews. Hoewel ik vooral het woord wilde laten aan Fantasywereld, heb ik ook wat vragen mogen stellen aan Megan Shepherd. Een geweldige kans dus, want deze schrijfster is echt heel leuk!

Megan Shepherd is bekend van The Cage en De Jacht (en binnenkort het derde deel De Vuurproef), boeken waar ik enorm van heb genoten. Megan is een hele aardige vrouw die veel research doet voor haar boeken en hard werkt aan haar worldbuilding. Hoewel de dames van Fantasywereld erop los gingen met het stellen van vragen over de onderwerpen die ze behandelt in haar boeken, kon ik ook nog wat vragen stellen.

Ten eerste stelde ik de volgende situatie aan Megan voor: wat zou ze doen als ze een van haar karakters uit haar boeken in ander boek van een andere auteur kon stoppen? Megan hoefde niet snel na te denken voor deze vraag. Ze zou de personages van The Cage graag in de Hongerspelen zien, want ze vermoedt dat bepaalde personages heel ver komen in het spel. Dit kan komen door hun fysieke kracht, maar ook door hun intelligentie. Funfact: Megan Shepherd heeft gespeeld in de eerste film van The Hungergames! Ze zit in de groep mensen in District 12 als Katniss zich vrijwillig aanmeldt voor de Hongerspelen. Als je die scène dus heel aandachtig bekijkt, zou je Megan misschien kunnen zien!

Daarbij was ik ook benieuwd of Megan gelooft in buitenaards leven. Ze denkt zeker dat dit er is, alleen weet ze niet hoe ver dit buitenaards leven ontwikkeld is. Het kan zijn dat aliens ons al eeuwen in de gaten houden, of dat er alleen maar primitieve levensvormen zijn op een andere planeet. Voor hetzelfde geld worden wij later de ”aliens” die een andere planeet bezoeken en op die bewoners experimenten doen, net zoals in The Cage! Megan houdt die optie zeker voor mogelijk, want ze gelooft niet dat de mensheid dit niet zou doen als we de kans zouden krijgen.

Daarnaast vroeg ik me af hoe ze haar kansen schat als ze samen met de Yalfest-auteurs in de Hongerspelen zou zitten. Ze zou niet weten wie er als eerste zal sterven, maar ze vermoedt dat zij samen met Amy Ewing en Veronica Rossi het trio gaat worden die over zullen blijven. Wie dan de uiteindelijke winnaar wordt? Dat zou ze dan niet weten…

In The Cage worden pubers met elkaar gematched die genetisch perfect bij elkaar passen. Hoe zou Megan Shepherd haar ideale match zien? Ze zei meteen dat dat haar man is. Haar ideale match houdt van reizen, lezen en de natuur. Het moet een dierenliefhebber zijn die erg geduldig is, aangezien zij dat totaal niet is. Ze zei dat ze blij was dat haar man aan die kenmerken voldoet, gelukkig maar!

Tot slot vroeg ik welk personage Megan uit haar boeken zou willen ontmoeten. Daarop zei ze meteen dat ze de ”hot alien” wel wilde zien, vooral omdat hij zo leuk is, maar ook omdat ze benieuwd is hoe hij in het echt zou zijn.

Na het interview wilde Megan nog een selfie met ons en ik wilde er uiteraard ook eentje met haar, samen met de dames van Fantasywereld! Dit was mijn interview met Megan Shepherd! Wil je meer lezen over Megan Shepherd? Dat kan! Op Fantasywereld kan je volgende week dinsdag de rest van het interview lezen. Megan is echt een geweldige, coole en welbespraakte vrouw en het was heel fijn om haar even te spreken!

Heb jij The Cage en De Jacht al gelezen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.