Yalfestvoorpret: De activiteiten

De Yalfestvoorpret wordt groter en groter! Ik heb het al gehad over de auteurs van Yalfest en welke boeken ze hebben geschreven, maar ook over de masterclasses die worden gegeven tijdens het leukste boekenevenement van Nederland. Naast al deze leuke dingen, zijn er ook nog een hoop activiteiten op de dag zelf waar ik enorm naar uitkijk. Graag geef ik jou een lijstje met activiteiten die je kan doen tijdens Yalfest waardoor jij een onvergetelijke dag hebt!

 

 • Er zijn ZO. VEEL. STANDJES! Zo kan je boeken kopen van alle Yalfestauteurs en zijn er genoeg andere toffe YA-boeken aanwezig. Niet alleen boeken die je kan kopen tijdens Yalfest, maar ook veel boekige merchandise! Wat dacht je van de kaarsen van Letters and Lights, de kaarsen en boekenleggers van Proud Book Junk of andere leuke boekengoodies? Je kan het er allemaal vinden! Er zijn zelfs zo veel standjes, dat er een extra ruimte is om plaats te maken voor al deze standjes.
 • Je kan een portret van jezelf laten maken door geweldige tekenaars. Er zal misschien wel een rij staan voor de portrettekenaars, maar het is vast en zeker het wachten waard!
 • Laat je toekomst voorspellen. Hoeveel boeken ga je in totaal hebben in de toekomst (waarschijnlijk heel veel), met welk fictief karakter stap jij in het huwelijksbootje (wordt echt vet schrikken als ze opeens Snape of Umbridge zeggen, haha) en welke auteurs ga jij in de toekomst nog ontmoeten? Je kan al je vragen stellen aan de waarzeggers, supergrappig! Ik ben heel benieuwd naar alle voorspellingen die tijdens Yalfest worden gemaakt.
 • Er is een Silent Disney-disco. Zo kan jij los gaan op allemaal Disney-nummers. Mocht je mij zien dansen, kan je ook zeggen dat je op dezelfde discovloer hebt gedanst als Prince Charming, haha! Nee grapje, ik ben geen prins, maar wel een soepele danser. Vraag vooral naar de dansmove ”slappe slang” of ”soepele slak”, je gaat er geen spijt van krijgen.
 • Er zijn cosplayers aanwezig! Zo zal ik zelf als Peeta gaan cosplayen in zijn bakkerskostuum, maar ook zijn er cosplayers van The 100 te vinden en een Alice uit Alice in Wonderland en meer! Zo kan jij op de foto gaan met wat fictieve personages die in levende lijve voor je staan.
 • Je kan je creativiteit uiten bij een custom-made zeefdruk. Ik ben heel benieuwd naar alle creaties die worden gemaakt tijdens Yalfest!
 • Er is een fotomuur zodat jij samen met je mede-boekennerds leuke foto’s kan maken. Er zijn zelfs wat props om je foto extra leuk te maken!
 • Margje Woodrow en Cis Meijer hebben een heel spannend moordspel voorbereid. Kan jij met je vrienden dit spel uitspelen, voordat het noodlot toeslaat? Beide dames schrijven YA-thrillers, dus ik gok dat dit nog een heel spannend spel gaat worden…

Naast het signeren van boeken en het volgen van masterclasses, zorgen deze activiteiten ervoor dat jij een onvergetelijke dag gaat hebben tijdens Yalfest. Ben jij al overtuigd om een kaartje te kopen? Koop dan hier snel je ticket, zodat jij zondag 22 april een geweldig evenement kan bezoeken!

2 reacties

 1. Ik heb heeel veel zin in YALFest!! Ik sta bij de boekenverkoop, dus ik zie je vast wel daar 😀

  1. Leuk, tot dan! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.