Yalfestvoorpret: De auteurs

Yalfest komt er bijna aan! Op zondag 22 april kan je naar Yalfest toe in Studio Aalsmeer, waar alles in het teken staat van YA-boeken. Er zijn veel internationale auteurs, er zijn interessante masterclasses, je kan lekker kletsen met andere boekenliefhebbers en er zijn genoeg leuke activiteiten en standjes! Een heel leuk programma dus, daarom wil ik graag de Yalfestvoorpret delen op mijn blog. Ken je Yalfest nog niet? Nou, dit grote YA-boekenevenement heeft een aantal toffe YA-auteurs te gast die jouw dag onvergetelijk gaan maken. Welke dat zijn? Dat zal ik je vertellen!

 

We starten met Kass Morgan, de auteur van De 100-serie! Zij is ontzettend grappig en ik heb haar al twee keer ontmoet. Ze is een hele vrolijke auteur met een gezellige babbel, hier kan je een interview met haar lezen toen ze twee jaar geleden in Nederland was. Ik ben erg blij dat ze weer terug in Nederland is, dan kan ik nog meer boeken uit haar serie laten signeren!


Dan hebben we Taran Matharu, de auteur van Best of YA. Deze auteur is bekend van De Summoner-serie, een epische en magische serie. Ik heb hem twee jaar geleden ontmoet tijdens YALC en hij is zo’n toffe gozer! Hij is heel cool, maakt makkelijk contact met zijn lezers en heeft een enorme fantasie. Dit wordt echt de auteur waar ik het meest naar uitkijk, ik kan echt niet wachten! Ik mag hem zelfs interviewen, dus mocht je vragen voor hem hebben, laat het me weten!

Eerst zou Sarah Pinborough komen naar Yalfest, maar door persoonlijke omstandigheden kan ze helaas niet komen. Gelukkig had de organisatie meteen een vervanger, namelijk Sarah Crossan! Ik heb ook haar ontmoet op YALC, hoewel ik haar boeken nog niet had gelezen. Ik heb haar boek EEN eergisteren uitgelezen en op Yalfest zal ze ook praten over haar nieuwe boek. Ze lijkt me een hele bijzondere vrouw, dus ik wil haar zeker weer opnieuw zien (wanneer ik wel haar boek heb gelezen).

Van Blossom Books komt ook nog Sara Holland, de auteur van Everless! Zij is een vrij nieuwe auteur, maar wordt waarschijnlijk echt ontzettend groot qua bekendheid. Je kan haar nu in ieder geval ontmoeten, want het zou zo maar kunnen dat ze later volledig is volgeboekt door vele landen. Later kan jij dus bijvoorbeeld zeggen dat je Sara hebt ontmoet toen ze nog een vrij onbekende auteur was, zo tof!

HarperCollins doet ook mee met Tomi Adeyemi. Zij is 23 jaar oud (damn, ik ben net zo oud als haar!) en ze heeft Bloed en Beenderen geschreven, een bijzonder en magisch verhaal. Ik ga dit boek snel lezen, maar het boek ziet er in ieder geval prachtig uit! Ze lijkt me een hele gezellige en stoere vrouw en ik denk dat ze met veel plezier het Yalfest-auteursgezelschap compleet maakt.

Laura Steven komt namens uitgeverij Karakter, die Allesbehalve oké heeft geschreven, een boek met een feministisch tintje. Ze schrijft over vrij maatschappelijke problemen en ik ben erg benieuwd wat zij te vertellen heeft. Gisteren had ik haar boek in een lange sessie uitgelezen, dus haar schrijftalent is in ieder geval flink aanwezig!

 

Maar er zijn meer auteurs, zoals heel veel Nederlandse auteurs! Zo hebben we Oli Veyn en Cecile Korevaar bij de stand van Godijn Publishing, Cis Meijer (helemaal rechts op de foto) en Margje Woodrow hebben een moordspel die je kan doen, Jette Schröder van de happiness goeroe doet een workshop die past bij haar boek en Buddy Tegenbosch (links op de foto) en Daniëlle Bakhuis geven een masterclass thriller schrijven! Ik vind het erg leuk dat ook er ook lekker veel Nederlandse auteurs aanwezig zijn en ik kijk er naar uit om met elk van hen een praatje te maken.

Zin om allemaal (internationale) auteurs te ontmoeten? Koop dan hier snel je kaartje voor Yalfest! Het is echt het leukste boekenevenement van Nederland, het wordt een dag om niet te vergeten. Zie ik je daar?

1 reactie

  1. Yaay! Ik heb er zin in!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.