Yalfestvoorpret: De masterclasses

Yalfest komt er al snel aan, dus tijd om de Yalfestvoorpret te delen op mijn blog! Ik heb al verteld over de auteurs die komen en over de boeken van de internationale auteurs, nu vertel ik over de masterclasses die gegeven worden op Yalfest. Dit is geen verplicht onderdeel, maar wel heel erg leuk om te volgen! Je hebt namelijk haast de hele middag tijd om rond te lopen, merchandise te kopen bij standjes en je boeken te laten signeren, dus in de tussentijd is het erg leuk om een masterclass te volgen. Je kan twee van de vijf masterclasses volgen en ik vertel je graag welke dat zijn!

 

Elke masterclass duurt ongeveer drie kwartier. De eerste ronde is vanaf 2 uur, de tweede ronde is om kwart over 3 en de derde ronde is om kwart over 4. In elke ronde worden er twee masterclasses gegeven, dus je moet wel even uitzoeken of de twee masterclasses die je wil doen niet elkaar overlappen. Gelukkig is dit risico erg klein, want je zou alleen de masterclass van werken met boeken en de happiness goeroe niet allebei kunnen doen. Alle andere combinaties kunnen gewoon!

 

Masterclass Ondernemen 

Ik heb mij onder andere aangemeld voor de masterclass ondernemen, die wordt gehouden door Marloes de Vries. Zij is illustrator en ze heeft een eigen webshop. In deze masterclass vertelt ze over hoe jij een zelfstandige ondernemer kan worden. Waar moet je mee beginnen, waar moet je op letten en hoe groei je als ondernemer? Aangezien ik zelf economie studeer, leek deze masterclass mij erg leuk om te doen. Ik ben best benieuwd wat Marloes allemaal te vertellen heeft en wie weet raak ik wel gemotiveerd om ooit zelf een webshop te starten. De masterclass ondernemen kan je volgen in de derde ronde.

Masterclass De Happiness Goeroe 

In de eerste ronde kan je meedoen aan de masterclass De Happiness Goeroe. In eerste instantie had ik niet echt een concreet beeld wat je hier ging doen, maar nu lijkt deze masterclass mij eigenlijk heel tof. Jette Schröder, auteur van De Happiness Goeroe, is altijd vrolijk en laat je in eenvoudige stappen zien hoe ook jij gelukkig kan worden. Je wordt zeker aan het werk gezet, dus verwacht wat geknutsel, zelfliefde en een heleboel glitters. Maar dan ook echt een HELEBOEL glitters. Ik wens de schoonmaakploeg van de masterclasskamer veel succes met opruimen…

Masterclass Thrillers schrijven 

In de tweede en derde ronde kan je genieten van een masterclass thrillers schrijven. Deze wordt gegeven door twee thrillerauteurs, namelijk Daniëlle Bakhuis en Buddy Tegenbosch. Daniëlle zou je kunnen kennen van De Eliminatie of Zes seconden, Buddy van zijn boeken Pokerface, Oog om oog en Livestream. Beide auteurs vind ik echt ontzettend tof, dus ook deze masterclass ga ik bezoeken (in ronde 2). Hierin vertellen de auteurs je alles over het schrijven van goede thrillers. Ik heb nog kleine schrijfambities, maar door deze masterclass zou ik misschien toch veel meer motivatie hebben om eens te gaan beginnen met schrijven.

Met Buddy Tegenbosch, een schrijver die altijd zijn best doet om persoonlijke en leuke boodschappen te zetten in boeken die hij signeert!

Masterclass Werken met boeken 

In deze masterclass tijdens de eerste ronde vertelt Jessy Korshuize (die heeft gewerkt bij een uitgeverij en nu bij boekhandel de Vries werkt) je alles over het werken in de boekenwereld. Hoe kom je nou in de boekenwereld terecht qua carrière? Zijn er bepaalde opleidingen die je helpen en hoe bouw je je netwerk op? Vele boekennerds dromen van een baan in de boekenwereld, dus dit zou vast een geweldige masterclass voor velen zijn!

Masterclass Bullet Journaling 

 

Heb jij een Bullet Journal, maar heb je nog geen prachtige pagina’s die je wel zou willen maken? In de tweede ronde is er een volgeboekte masterclass in Bullet Journaling, waarin Joany van Craving Pages alles vertelt over het maken van je Bullet Journal. Hoe zorg je ervoor dat je Bullet Journal er schitterend uitziet, maar ook nog erg praktisch werkt? Joany zal er alles over vertellen. Het is dat ik al twee andere masterclasses had, anders had ik ook graag deze masterclass gedaan!

 

 

Dit zijn de masterclasses van Yalfest 2018. Het is op zondag 22 april, koop nog snel je kaartje als je dat niet hebt gedaan! Hier kan je tickets bestellen en wanneer je eenmaal een kaartje hebt, kan je je hier aanmelden voor masterclasses. Welke masterclasses ga jij volgen en volgen wij er samen ook eentje?

1 reactie

    • boekenwormmam op april 16, 2018 om 8:29 am
    • Reageer

    Ik ga de masterclass van de happiness goeroe doen! Heb er nu al zin in.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.